За старите ергени сега

• 18 194
  • 549
  •   1
Отговори
# 135
Дидояне, къде видя интерес? Мен лично ми е малко жал.

Па пусни ми 100 еврака по пейпала, като ти е жал за мен.

# 136
  • София
Търся 300 лева за нови обувки. Шегувам се, сама ще си ги платя, щото мама ме е подпетила в ранните 18.
Пейпала, Папи ми дрънчи на безнадеждност.

# 137
Дидояне, къде видя интерес? Мен лично ми е малко жал.
Това е поредната тема в която се обсъжда моята гилдия.
Как ти е жал, като не спря да плюеш?
Моля те, недей, че ми се доплаква.
То в тази тема май само аз съм ерген на 40+, ей го доплака ми се...

# 138
  • София
Много лично, но :
Защо ли? Ей така, от нерви,
от жар, от нежност и от мисли.
Причини - колко щеш. Все черни.
И само плач човек да иска!

Толкова много  сте печални, мушмули.
Какво правите тук?

Последна редакция: пт, 06 мар 2020, 23:04 от Ms.Gorgeous

# 139
Не че неоткривам интересни неща, но преди всичко си запълвам времето.
Кат' почне сизонът, опа... някой беше споменал, че такова изразяване е ниско интелигентно.
Когато започне кампанията ще изчезна.

# 140
  • София
Писала съм “ Сезонът на черешите” и ти ли тогава?

Последна редакция: пт, 06 мар 2020, 23:35 от Ms.Gorgeous

# 141
Писал съм “ Сезонът на черешите” и ти ли тогава?
При мен е "цъфтежа на сливите".

# 142
  • София
Писал съм “ Сезонът на черешите” и ти ли тогава?
При мен е "цъфтежа на сливите".

Малко авансово. Малко непремерено. Един келав сезон иииии...

# 143
Значи старите ергени в провинцията са нещо страшно. Но им хванах колая. Викаш приятел от друг град, излизаш с него на най-оборотното заведение в най-препълненото време и след това всички си вярват, че са те видяли с новото ти мистериозно гадже, което никой не познава и си поемаш въздух докато нишят клюките или не разобличат вида на отношенията ви....

# 144
Джорджия, тази година сланата ще е като снега. Слаба работа.
Бе идват, пробват ме все някоя ще ме вземе. Макар, че в момента съм в ретнограден меркурий. Толкова силно, че едвам го усържам.

Анонимната, добре си се ориентирала, ама има по - готин чалъм.

# 145
Нямаше да има нищо лошо в "старите" ергени, ако манталитетът ни не беше такъв, че все още масово жените ги гледат критично и подигравателно за същото, което при мъжете минава за нормално или не чак толкова лошо. Той е минал 35 години, примерно, избирал, избирал, все нещо не му е "съвсем как", обаче ти на същите години или малко по-млада му се виждаш дърта, нищо, че може и да не ти личат още 10 години, примерно... Той може да намери на всяка жена кусури, но коя си ти да избираш мъж? Той на 50 се сеща, че иска деца и се гласи за 25-годишна, обаче ти към 40-годишна без деца си за окайване, никой няма да те иска вече..
Той може да си живее цял живот с мама, да я слушка за всичко, да го пере, да му готви, но теб те обвинява за всяка критика към него, че "ваште май не ме харесват, а?". Или пък - той като "на мама златото" се очаква да минава за отглеждане от мама към жена, със същото качество на обслужване, разбира се, но ако не се окажеш обгрижващ тип, много искаш и сигурно търсиш "принц", ама май не си принцеса.. Той често счита, че е в пълното си право да избира, но ти си луда, никой мъж не те е искал и си живееш с котките...
Той - мотае, заблуждава, губи годините на жената, докато си признае, че май няма да се получи и после за няколко месеца се оказва готов и за съпруг, и за татко.
Или пък другият двоен стандарт - той с дете от предишна връзка = млад ерген, а тя в същото положение = стока втора ръка..

# 146
Хубава тема, предполагам скоро ще я заключат Simple Smile
Да споделя едно бързо наблюдение. Тъкмо се разгорещят страстите (дискусииите имам предвид Wink ) и се появи някой/я като absurt да ги удави в морето на клишетата.
Уважаема absurt, не ви ли хрумва, че хората са различни и не всеки си мечтае някой да му носи чаша вода?
Пък и колко можеш да се измиеш с една чаша?
Simple Smile

# 147
"Чашата с вода", разбира се, е образно казано.. Но мнението е много точно. От много избиране се стига до там, че накрая си сам като куче. Това е страшното. И ще става все по-често в наши дни. Не се търси човек, а само опаковка, за да я развеждаш като панаирджийска мечка насам-натам и да се хвалиш, за да ти завиждат други кухи като тебе. Само че всичко е до време и когато престанеш да си млад, свеж, актуален и се поогледаш малко наоколо, започваш да разбираш как си си пропилял живота в гонене на несъщественото. Много от самотниците са такива от душевна пустота и лошотия, прогонили са всички стойностни хора от живота си и после няма кой да ги погледне. Много примери има - или е бил някой високомерен хубавец, за когото подходяща жена не се е родила, или родители, които са си изтормозили децата, или съседи с отклонения...

# 148
"Чашата с вода", разбира се, е образно казано.. Но мнението е много точно. От много избиране се стига до там, че накрая си сам като куче. Това е страшното. И ще става все по-често в наши дни. Не се търси човек, а само опаковка, за да я развеждаш като панаирджийска мечка насам-натам и да се хвалиш, за да ти завиждат други кухи като тебе. Само че всичко е до време и когато престанеш да си млад, свеж, актуален и се поогледаш малко наоколо, започваш да разбираш как си си пропилял живота в гонене на несъщественото. Много от самотниците са такива от душевна пустота и лошотия, прогонили са всички стойностни хора от живота си и после няма кой да ги погледне. Много примери има - или е бил някой високомерен хубавец, за когото подходяща жена не се е родила, или родители, които са си изтормозили децата, или съседи с отклонения...

Не съм съгласен. Нито е лошо, нито е страшно да си сам. И израза с "като куче" също смятам за неудачно популяризиран. Но това си е мое мнение, етимологически съм доста претенциозен. Simple Smile

# 149
  • София
Много е лесно да си самотник сред хора.
Определението “ сам, като куче “ е тесногръдо и без широк поглед.
Сам е избор. И никога не може да си зле придружен.

Общи условия

Активация на акаунт