За старите ергени сега

• 18 205
  • 549
  •   1
Отговори
# 150
Да бе, избор. По-скоро стечение на обстоятелствата, но не е подсъдно, нали?

# 151
Не говорим за тези случаи. А за особен вид токсични хора, които са наранили, нагрубили, разочаровали всичко живо около себе си, докато са били в силата си, без да се сетят, че не са вечни и ще имат нужда от същите някой ден. Разбира се, че никой не е длъжен да иска "пълна къща".

# 152
Убеден съм, че има и такива, но си мисля че не са много, и също, не е добра идея да обобщаваме на основа на изключения. Можем просто да не се занимаваме с подобни, да хвърляме поглед към по-приятните характери. Имам добър приятел, който бяга като от огън от сериозно обвързване поради ниското си самочувствие. Нито е лош, нито грозен, най-малко пък би обидил някого, за жена да не говорим. Но ето, никоя не се интересува от добрия му характер.

# 153
Но ето, никоя не се интересува от добрия му характер.
Тогава от какво бяга?..

# 154
Решил е, че е неспособен финансово да издържа семейство.
А както видяхме, тук жените най-много ги е страх някой да не подведе очакванията им и да им загуби времето. Wink
В този смисъл той е напълно честен в отношенията си със жени.

# 155
Да ясно, само че малко противоречиво си го описал - хем бяга като от огън, хем никоя не го гони. Или ако някоя се заинтересува от него само заради хубавия му характер той няма да се дърпа заради ниското си самочувствие? Оправдаваш го обобщавайки жените, което едва ли е нарочно, но така излиза.

# 156

Такава съдба ги чака тия лоши ергени! Smile
Аз по години съм някъде на too ugly, затова ще си чакам too sluty мацката Sunglasses

# 157
Този мотив с губенето на времето въобще няма общо със старите ергени. Ако един мъж години наред не иска деца с една жена, а после в рамките на няколко месеца се окаже готов да е баща и съпруг с друга, вероятно първата нещо не е изкомуникирала желанията си правилно или просто не са си пасвали. Тук в картинката ерген няма.
А с това "сам като куче" се вживявате малко - тази оглушетелна тишина вечер вкъщи за някои хора е приятна, особено ако живота ти не е заключен само в семейството, а си имаш и други занимания.
Малко темата стана трибуна на обидената от някой мухльо жена, която е била пренебрегната заради някоя 25-годишна мацка. Повечето ергени, които познавам, въобще не търсят толкова млади момичета, много от тях дори се облизват за по-големи от тях жени, които са си отгледали децата и няма да ги занимават да си играят на семейство.

# 158
  • Terra incognita
Останх с впечатлението, че всеки има своя собствена представа за "стар ерген" и си обсъжда спрямо нея.
Няма лошо, но недейте да генерализирате. Не всички излизат от общ калъп.

# 159
Дидоян, моят отговор на въпроса ти се намира в началото на темата.

Имах предвид "стар ерген" като състояние на духа и много удобна за мъжете роля в нашето общество и динамичния свят, а не като обиден етикет.

Егоизмът на мъжете ражда нов егоизъм за жените.
След 10 години за днешните тридесетгодишни жени в България ще стане обичайно явление те да забременяват с помощта на донорски материали.

Всъщност визирах точно времето на фертилността, когато писах тук, че старите ергени губят времето на жените, които се занимават с тях.

# 160
Егоизмът на мъжете ражда нов егоизъм за жените.
Дали?

# 161
Колко пък да е динамичен светът - повечето хора правят едни и същи почти шаблонни неща с години. Не е динамичен, а задъхан и повърхностен. Даже не е страх от обвързване, а неспособност за създаване на двойка.

Иначе мен лично дъртите ергени ме кефят, когато се опитват да обясняват за битието на жената и какво представляват връзки и брак, макар да имат счупен механизъм за свързване.

# 162
  • София
Натрупва се и една рутина, една нерешителност. Друго е като си млад - хвърляш се с главата напред, пък каквото стане.
Скъпото ми братче е така. Можеше да си купи жилище даже. Три уж сериозни връзки, ама си седи при нашите. Иначе е добър човек.

# 163
По принцип мъж, живеещ с родители след 30 годишен за мен си е много кофти. Това си е  симптом, че нещо наистина не е наред. Не може млад човек толкова пък да не иска да се пусне от полата на майка си.

На среща с мои познати веднъж стана ясно, че поне 5-6 от тях на 35 годишна възраст живеят с родителите си... На въпроса ми към един от тях - защо? отговора беше: "Еми вкъщи си е супер, майка ми много хубаво готви, всичко винаги е чисто. Нищо не пипвам, само си почивам. И никоя не ми дудне за нищо. С мацките на техен терен и си се прибирам... не ми трябва някоя да ме командва". Жалко и за сина, дето разсъждава така, и за майката, дето не му е дала пътя, а върти манджите, та синчето да е край нея. (Впоследствие стана ясно, че вкъщи е и по-големия му брат, и той не щял да живее другаде...)

До момента човека пак си е ерген, вече на около 48 години...защо ли?

# 164
Човекът звучи доволен, Бианкам. Защо го мислиш и кое е жалко?

(Завидях му.)

Общи условия

Активация на акаунт