За старите ергени сега

• 18 131
  • 549
  •   1
Отговори
# 510
Подсещаш ме, че на моята й се счупи телескопичният механизъм. Май ще я хвърлям след 15год вярна служба. А смуче още, да й се невидяло, свиди ми.

# 511
Животът, за щастие, не е само работа-->битовизми-->спане. Та при един стандартен работен ден oбщо 10 часа (8 на работа+1 час, който се води обедна почивка+1 час пътуване) и половин - 1 час спорт, 2та часа на ден мултитаскинг след това хич не са ми приоритет пред това да почета книга, да погледам нещо, да си практикувам хобитата. Затова си делим задълженията и хич не ми е на сърце да се доказвам като супер домакиня. Ако той работеше по 15 часа, а аз далеч по-малко - естествено, че разпределението е друго. Ама при еднакво работещи двама възрастни, от които единия се води уж по-силния физически, само другия да се забавлява с мултитаскване и настискане на бутони - хаха. Не днес. Grinning Не върви единият да има време за себе си и лични интереси, а другия - не в името на общото благо.

# 512
Който иска да има лично време след работа и да не се занимава с битовизми - да си вземе домашна помощница. То не може някой друг да почисти вместо нас, ама заплатката да ни е цяла.

За пример - първата ми заплата беше на 18 евро/час, а чистачките тогава бяха по 6 евро/час.

Простата ми математика беше ,че ако аз остана да изчистя 2 часа, няма да спечеля нищо, но ако работя 2 часа и платя 2 часа на чистачка, ще съм напред с 24 евра.

Та така. Всеки да си прави сметката и да не се бърка в домакинството на другарчето.

# 513
Домашната помощница чисти веднъж дневно. Може да почисти и подреди банята, но няма да го направи точно след като съм изкъпала децата вечерта. Тоест няма да върви след мен и да обира на момента. Нито ще ти сложи и вдигне масата. Ще ти смени чаршафите, но няма да го направи вместо теб в 3 през нощта, когато детето повърне.

Дяволът е в детайлите.

# 514
Па ако можеш си платиш И желаеш, дори с мъжо ти ше легне. Не ги мисли много тия работи.
Както вчера споделих тук - каквото и да си говорим, става дума за пари.

# 515
  • Sofia
Много от нещата, написани в темата, са ми непонятни. Четейки форума, често оставам с впечатлението, че с някои дами сякаш живеем на различни планети. Grinning Това с двата ча̀са на ден отделено време за домакински задължения направо ме сащиса. Shocked Shocked Shocked Хора, как два ча̀са всеки Божи ден, бре?! Та, това е безобразно много време. Може би, ако една жена не ходи на работа и няма разностранни интереси, е възможно да инвестира такъв времеви ресурс в шетане и въртене около котлона, но в друга ситуация просто не си го представям, каквато и организация да твърди, че поддържа.

# 516
Да, само че ще ти дойде доста повече от 6 евро на час това.

Впрочем 18 евро на час 8 часа на ден се равнява на 9 евро на час за денонощие. Тоест с 2 часа помощница спестяваш само 6 евро, ако не го свършиш сам. 9 евро ти е истинската цена за всеки час в денонощието.

# 517
Бейби, за 18 евро на час не работя от 11 години. Хъхъх. То, чистачките у немско станаха 13-15 евра/час.

# 518
Който иска да има лично време след работа и да не се занимава с битовизми - да си вземе домашна помощница. То не може някой друг да почисти вместо нас, ама заплатката да ни е цяла.

За пример - първата ми заплата беше на 18 евро/час, а чистачките тогава бяха по 6 евро/час.

Простата ми математика беше ,че ако аз остана да изчистя 2 часа, няма да спечеля нищо, но ако работя 2 часа и платя 2 часа на чистачка, ще съм напред с 24 евра.

Та така. Всеки да си прави сметката и да не се бърка в домакинството на другарчето.
Едно е да се занимаваш сам, друго е на бърза ръка да опаткате всичко двамата и после - лично време. Иначе става сложно това премисляне чия заплатка е по-важна и чии труд е по-изморителен съответно кой заслужава повече почивка. И не е гот да се водят въобще такива спорове.

Има значение и от критериите за чистота и дом под конец. Моите са средна работа - нито са твърде ниски да живеем в мизерия, нито са в небесата. Ако някой е крайно вманиачен по стерилност и иска домът му да прилича на снимка от списание "Нов дом", а от вратата да ухае на прясно изпечени кифлички и парфюм... никой не е длъжен да му покрива критериите. Simple Smile Има нормално средно положение за обикновен дом на работещи хора.

# 519
Хайде сега, аз години наред съм била с жена, която чисти 1 път седмично и си живеех в рая. Нищо общо няма с това да го правите само семейството! В момента търся пак, но не съм намерила.

При едно основно чистене до другото след седмица никога не може да стане погром вкъщи. А ако чистя само аз - може...добре, че и мъжа върши по нещо. Аз също съм със средни критерии - да не е мръсно и да е
що-годе подредено.

# 520
Гугълче, права си !
Но на много жени повечето им думи са " Аз трябва това, Аз трябва онова ... " и изобщо не се съобразяват с партньора си с който имат връзка/брак.Същото го има и при мъжете. От там идват и търканията. При двама мислещи индивиди, които наистина искат да са семейство фактора егоизъм отсъства, защото всеки го е грижа за другия, което означава и пренебрегване на личните удоволствия в името на общото благо. Но това е непонятно за една меркантилна личност със силно изразено его.
    А колкото до това, че един мъж направил бебе на някоя жена и после я зарязал и тя трябвала да се оправя с аборти и т.н. Да вярно е, обаче познавам и жени, които нарочно са забременявали от мъже, и са раждали, за да може в последствие въпросния мъж да се ползва като касичка не само за детето, ами и за нея. Но това е друга тема. 

# 521
  • София
Чистачките и господарите, може ли да се върнем в руслото на темата.

# 522
Е, не ти ли стана ясно? Мъжете като цяло за нищо не ставаме... и ключ на темата.

# 523
Има наблюдения върху няколко стари ергени /визирам мъже над 45 години/. От единият буквално ме е страх, комшия ми е, като пълно психо души въздуха в асансьора след мене. Другият е далечен роднина, най-осакатената емоцианално и социално душа - мисля, че го е страх от жените, навярно е девствен. Третият е един бивш колега инженер, също тотално му липсват социални умения - като пълен гьон е. Първите двама живееха с майките си, на третият родителите услужливо се пренесоха на село, за да му подсетят какво-що, не им се получава засега, не съм го виждала с жена - може и да е гей. А, имам и едни стар бивш колега, всеки обяд си гукаше по телефона с едно "гълъбче", което впоследстие разбрах, че е майка му. Когато тя почина изпадна в дълбока депресия. Сега е на близо 60, много трагична картинка. Общо-взето гледам да стоя настрано от стари ергени, мисля че там цъфтят на воля доста интересни патологии. Предпочитам разведени, там поне патологиите са по-скучновати Laughing

# 524
Аз също познавам един такъв - навсякъде с маминка под ръчичка - пробват дрешки заедно, носи й чантата, плаща с нейните пари навсякъде, а тя му гука и разказва на всеки втори сладки историйки от детството му. Говори й на "маме". Около 37-38 годишен.

Общи условия

Активация на акаунт