За старите ергени сега

• 18 116
  • 549
  •   1
Отговори
# 495
Иска се не само време, а и внимание. Мъката идва от това, че сгъваш дрехи, а може да правиш по-ценни неща. А най-голямата мъка идва, ако мъжът е от тия, дето смятат, че сгъването на дрехи ти е част от идентичността и ролята, а не просто досадна задача. И че ако се оплачеш, не си "истинска жена", нито пък стойностна.

Веднъж пробвах една дом. помощница дали може хем да изчисти, хем да сготви през това време.

Познайте резултата.

В кофти ден с мултитаскинг може да направиш пожар.

# 496
Имах преди 15г.една връзка с един младеж, живееше сам, абсолютно самодостатъчен и егоистичен, малко психар. Най-гадната връзка в живота ми, направи ме на 5 стотинки. Как да е, сега е на 39 и го гледам, че си е сам самичък. Предполагам, че кофти чертите му са се позасилили и просто няма коя да го изтърпи.

# 497
Аре ся, много по-важни неща можело да се правят от сгъване на дрехи. Като да пишем у бг-мамма-та, нали? Grinning

# 498
С мъжете се гаврете колкото искате, но не нападайте и не мачкайте Вики като стадо носорози, ако обичате. Тя не е предателка на заверата на домакините, а пита как точно ви затрудняват двете копчета на пералнята, резонен въпрос. Това, че мъжът и работи по 15 часа на ден е похвално за него, има и мъже, които ги няма с месеци, за да осигурят добър живот на семейството си и да помагат на обществото.

# 499
Широко скроена душа, любимото ми изискване след немеркантилността. Прави каши и после аз не съм била широкоскроена.
Иначе, пак да хвърля бомбата, мъже с болни роднини не са ми въобще вариант. След двама такива кандидати, за които всеки, който влезе в дома им, трябва да си поеме своята част от болногледането. И са неочаквани, изключителни егоцентрици. Живи и здрави, оправяйте се.

Иначе, Вики, много е мръсно така да се изсулиш. Мъжът ти нито е безпаричен, нито си клати краката, много добре знаеш колко нерелевантен е примерът ти.

# 500
  • София
Тоя форум не е пълен с дечор от сгъване на дрехи.

Братане, Вики е пич и половина, ама взеха да я тарашат и тръскат, белкем им влезе в заверата.
Като ка, сте им малко вие.

Отивам да слагам червило и да яхам парцала. Heart

# 501
  • France
Целият този разговор ми напомни, че е мой ред да пусна пералнята. И че е време за неделния ми крос. ММ се върна от пазар и готви.

Скрит текст:
Вики, няколко пъти ти обяснихме, че домакинските работи са времеемки. Ако за теб не е проблем да се нагърбиш с 100% им изпълнение, аз специално имам по-приятни неща за правене. Между другото и аз, и ММ сме имали периоди, в които сме работили по 15 часа. Знам какво е, и за напред гледам да организирам живота си така, че да не се повтарят, поне не често.

# 502
  • Terra incognita
Гал, нормално е да коментирам спрямо личния си опит. Аз друг опит нямам. Това е първото ми и единствено семейство. Но ако нещата стояха другояче, примерно да имам мъж, който разполага с много свободно време и нищоправи, докато аз блъскам, бих имала доста сериозни разговори по тази тема.
Иначе, домакинсрването е времеемко, ако оставяш да се натрупва.

# 503
Галя такива да ти мъжете, но ти си ги избирала.
Изобщо не разбра поста ми.

# 504
Вики, еми тъй де.
Затова - в техномагазин, няколко уреда да вземем, и няма грижи.
Рефренът 'не ме разбираш' също ми е любим. Не бе, пиленце, перфектно те разбирам. Просто продължавам да те смятам за кофти тип, кофти избор, кофти характер, кофти партия. Това, че ти слагаш равенство между  разбирането и ръкопляскането е твой проблем. Много се затруднявам да обясня тези неща, хората просто отказват да ги разберат и туйто.

# 505
Еми тъй де.
Затова - в техномагазин, няколко уреда да вземем, и няма грижи.
И най-важния уред да не забравиш - който носи релакс и настроение  Wink

# 506
О, аз вече 2 перални извъртях от сутринта. Те наистина са песен. И готвене обичам. Ама всичко останало, брррр

# 507
Аз от вчера само пазя котлона. Даже успях да си оформя маникюра и веждите междувременно.

# 508
  • France
Вики, харесваш ми! Не се оставяш да паднеш по гръб.
Но ако домакинската работа е Х на седмица, колкото и да я разделяме по дни и часове, все си оставя Х.
Пример:
Х:7 (някой беше казал, че е по час на ден)
Или Х:14 ако вършиш малко сутрин и вечер.
Х:7×7= Х ; Х:14×2×7 = Х
Може по-малко да те уморява, защото е разпределена, но като обем си остава същата. Елементарна математика.

# 509
  • Terra incognita
Филомена, математиката не ми е силна страна, но нали ,всъщност, самата умора и времето, загубено от домакинстването са проблем? Ако са разпределни правилно и не се усещат, къде точно е драмата?

Последна редакция: нд, 08 мар 2020, 14:25 от VickyTaylor

Общи условия

Активация на акаунт