За старите ергени сега

• 18 135
  • 549
  •   1
Отговори
# 480
  • Terra incognita
Нито съм супер- жертвоготовна, нито съм олелчена. Не съм се съсухрила, напротив, мм е много по- амортизиран, защото спи по много малко и има много по- големи отговорности. Затова и гледам да не го натоварвам с излишни глупости.
А, това, което той прави, е да пазарува.

# 481
  • Агент под прикритие
Алоу, само да Ви напомня, че темата е за "Старите ергени". Къде забихте пак? Joy
Какво общо имат общите битовизми на ВЕЧЕ СЪЗДАДЕНА ВРЪЗКА с тях?

# 482
Вики, това пак не е отговор на въпроса мъжът ти като не помага, поне пари носи ли?
Животът е, освен другото, слугинаж, работа и пари. Искам вкъщи да ми е спокойно. Ако и вкъщи се товаря със същото, а мъжът не ми помага с никое от тях, то мъжът е товар, който не искам да нося. Естествената радост на жената от домакинската работа и слугуването на другите се описва във 'Франкенщайн', но оттогава са минали бая десетилетия.

# 483
  • София
Как къде, в мръсните тайни на семействата Joy

# 484
  • Terra incognita
.

Последна редакция: нд, 08 мар 2020, 13:00 от VickyTaylor

# 485
Старите ергени има опасност да са свикнали на домакинство тип ергенско и педантично, тоест никой не ти пречи да си свършиш работата и да е като аптека. Съответно да тормозят жената с ужасната фраза "ти какво прави цял ден", когато е с малки деца.

# 486
Има жени-домакини, които изземват напълно функциите на мъжа - остави ме аз да се занимавам с детето, аз ще изпера, дай да ти нося ключовете и телефона, не готви после ще сготвя аз, че ти не правиш ориза добре, не ми се моткай тук сама ще почистя по-бързо и т.н.

В един момент мъжът е изолиран от всичко. След време му се казва: "Слушай, ти си нищо без мен, всичко аз правя - не можеш да пускаш перланя, да си простреш, даже не можеш да си вдигнеш телефона сам и не знаеш къде да си ключовете."
Вече втълпена вината и установен контролът, получаваме като резултат мъжа на Франсоаз, който се прибира от работа и върши домакинството, като тя цял ден е била с детето, имала време за себе си и да се поглези с приятелки, щото дете и домакинство в дома не вървят заедно Simple Smile

# 487
не обичам да говоря за финанси.
А за битовизми?
Не ти е съвсем релевантен примерът. Тука се коментира дисбалансът, а в твоя случай такъв няма.

Последна редакция: нд, 08 мар 2020, 13:17 от Анонимен

# 488
  • София
Ако продължаваме така, ще се вдигне брутния продукт натирен, а не обратното - усвоен ерен.

# 489
  • Terra incognita
Аз мислех, че коментираме сложността да натиснеш две копчета. Ама щом казваш, че не е релевантен, добре. Ще се свия в ъгъла и ще замълча.

# 490
Вики, след като мъжът ти работи 15 часа, кога общува с теб и децата? Какви удоволствия от живота имате и те също кога се случват?
А ти домакиня ли си или работиш? Защото поемането на всички битовизми + децата + 8-часов работен ден НЕ Е баланс в семейството.

# 491
  • France
Вики, с най-добри чувства, но да изпереш, простреш и нагънеш, не се резюмира в натискането на 2 копчета. Не е сложно, но се иска време. А времето е ценен ресурс.

# 492
  • Terra incognita
Само да напомня, че темата не е за мен. Благодаря.
Ако за вас е сложно и трудоемко, намерете си помощници, или си поговорете сериозно с мъжете. Защото от оплакване файда няма.

Последна редакция: нд, 08 мар 2020, 13:13 от VickyTaylor

# 493
Дидоянчо също пренебрегва въпроса. Така е, когато човек цял живот не е гледал друго дупе, освен своето, и все организации му се привиждат. Като си гледаш само собствения гъз, организацията е най-лесна, Дидояне. Ела ми говори пак, когато пералните ти в седмицата се умножат по броя живущи.

Много лично стана, но преди пубертета помагах в грижите за дядо, в пубертета за сестра ми и преди няколко години поех грижите за баба ми. Физически.
Финансово съм се грижил за родителите си.

Единственото ми изискване към жената е, да е широко скроена. Всичко друго има решение.

Тесногръди кариеристки, мотивирани за едната заплата не са оферта. Също и жени имащи изисквания, но не да готови да покрият такива.

Времената и хората..., да не се повтарям.
Още си малка емоционално мойто момиче и някой неща не ги разбираш.

# 494
Бонбони, вие за Multitasking чували ли сте? Ако вършите всичко наведнъж, по план, няма да усетите кога сте свършили всичко. Ще ви остане време да опечете един кейк и да правите секс със съседа.

Общи условия

Активация на акаунт