За старите ергени сега

• 18 159
  • 549
  •   1
Отговори
# 465
Вики, да знаеш, че го правиш отлично и затова само ти се занимаваш, не тежи.
Но ето ти следната картинка (ще направя сборно от скорошни теми) - тръгваш след 8часов работен ден към къщи, пътьом забираш децата от градина и училище, минаваш през магазина и излизаш с 2 торби, влизаш у вас, разпределяш съдържанието на торбите, пускаш бърза прахосмукачка или оставяш робота да направи една бърза уборка, правиш заготовка за вечеря и натискаш копчето на котлона, докато загрее мазнината - набързо сортираш прането и натискаш копчето на пералнята, бягаш до котлона, забъркваш манджата, спираш котлона, забърсваш печката от пръските, вечеряте, миеш чиниите или редиш в съдомиялна и натискаш копчето, простираш дрехите от пералнята или ги слагаш в сушилня и натискаш копчето, хвърляш една баня, вадиш измитите съдове от съдомиялната и ги прибираш, междувременно сушилнята е готова - вадиш дрехите и ги сгъваш и прибираш. Ако децата са малки, трябва при влизане да ги събуеш, съблечеш и сложиш домашните дрехи, ако са ученици - помощ в домашните.
Айде сега ми кажи коя от тия иначе балъшки дейности, повечето с едно там копче и две навеждания, се прави от мъжа и коя от жената.

Жени, отчаяни от подобно ежедневие, в което пропускат общуването и отношенията, докато се “борят” с елементарни битовизми, не мисля че се нуждаят от мъж и деца. Който иска да подчинява живота си на горното, да си стои сам, или да се научи да не мрънка. Пък може и подкрепа от партньора да получи.

# 466
  • Terra incognita
.

Последна редакция: нд, 08 мар 2020, 12:52 от VickyTaylor

# 467
докато децата са малки е много тегаво. Кой каквото ще да ми говори. Но когато имаш партньор, с когото искате едно и също от живота , битовизмите се издържат. Проблемът е когато партньорите искат различни неща - аз пътуване до Малдивите, той нова кола, макар и на старо. Аз театър, той мач. Ето тогава вече става сложно.

# 468
Дидоянчо също пренебрегва въпроса. Така е, когато човек цял живот не е гледал друго дупе, освен своето, и все организации му се привиждат. Като си гледаш само собствения гъз, организацията е най-лесна, Дидояне. Ела ми говори пак, когато пералните ти в седмицата се умножат по броя живущи.
Дренка, ти нали беше гледана жена? Откога разбираш на битовизми?

Вики, колко му е за мъж още час на ден да се занимае? Едно копче да натисне и да се наведе, нищо работа.
А подозирам и че балансира все някак неучастието си, напр.с високи доходи?

Последна редакция: нд, 08 мар 2020, 13:28 от Анонимен

# 469
  • София
Организация трабва, когато гъзовете са повече от един.
Еднолично моя, няма какво да му се крепи.

# 470
  • France
Моят мъж работи по 15 часа на ден, и да иска, рядко може да помогне.
Нали знаеш, че това не може да продължава вечно? Дано поне му плащат добре.

# 471
  • Агент под прикритие
В тоя ред на мисли (ергенските бърлоги):

С три удивителни накрая (да подчертая). Joy

# 472
Проблемът е, когато някой ти разваля организацията и после пита що не си организиран. Децата могат да развалят всяка организация много сериозно.

# 473
Горджи, организация трябва, когато действащото лице е само едно. Ако си поделяте, какво има да организираш часове и минути?

# 474
  • Terra incognita
Дами, такъв е животът. Ако не можете да си позволите помощници, трябва да свикнете с мисълта, или да поговорите с мъжете си за поделяне на домакинството. Не виждам къде е драмата. Битовизмите са част от живота, вие решавате дали да ги превърнете в препъникамъчето, или да ги приемете като част от живота, нещо, което е неизменно.
Галче, нищо не му пречи да натисне едно копче, просто се прибира по нощите и не е много удачно баш тогава да центрофугира пералнята,или бръмчи с прахосмукачката.

# 475
Ми не съм се съсухрила още от битовизмите, да ти кажа. Упорито дълбаете със Сирената в посоката гледане=слугинаж. Simple Smile

# 476
Добре де, защо избягваш да отговориш на въпроса как балансира мъжът ти отсъствието и неучастието? Защото отговорът има огромно значение в теорията какъв бил животът.
Дренка, дълбаем в своя живот. Ти дълбаеш да обиждаш потребителките по другите теми как дълбаят в техния живот. Твоят явно е скучен.
Има някакъв баланс.

# 477
Въобще не говорим за битовизми, а за цялостното отношение и очаквания. Сегашното поколение мъже имат от ония типични супер-жертвоготовни, супер-олелчени майки. Новото поколение жени обаче не са от тоя тип.

# 478
  • France
Вики, мерси, че ни разкриваш тази истина. Всъщност ние това и правим - преговаряме с половинките за подялбата на битовизмите. А тези, които много работят, да олекотят половинките си с платена помощ.
Да допълня Сирен - време е българските мъже да свикнат с мисълта, че жените не  са им длъжни. А българските жени - че заслужават много повече. Но от както следя този форум, съм много по-песимист за това.

# 479
  • София
Горджи, организация трябва, когато действащото лице е само едно. Ако си поделяте, какво има да организираш часове и минути?

Сирената както каза, то не е едно, те са милион и едно. 
Две деца, двама възрастни - отвъд битовото е логистика, транспорт, преразпределяне.

Липсващия мъж осигурява прехрана и по- добро бъдеще на всички.
Може да ядем пържени картофи и да пием бира зад блока и да се чудим как да платим парното. Ама да се чудя как да платя брекети на детето не искам.

Общи условия

Активация на акаунт