За старите ергени сега

• 18 167
  • 549
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Мухлясалото пране е сиренина работа, не женска.

Аз си спомням в детството в едно село, как на празник 6 жени шетаха в кухнята...

# 451
6?? Баба ми спрята сама софра за 10 човека, мани ги тия аматьорки.
Ергенските жилища съм ги виждала също. И как се пере, и как се глади, и как се мият чинии, и как се готви. Я дайте снимка колко е светнало у вас, с днешния вестник, да се вижда датата.
И за навеждането мога да говоря, но вече съм писала в други теми.

# 452
  • Terra incognita
Майко мила. Чистите на себе си и на децата си. Смехотворно е да очакваш някой да ти плати за час свършена работа вкъщи. Направо си е срамно. Колкото повече удобства имаме, толкова по- мързеливи ставаме. Отказвам да повярвам, че има такива жени. Ще се окаже, че ергенските квартири са по- спретнати от домовете на някои потребителки, които се чувстват прецакани, че са жени и трябва да натиснат две копчета на пералнята, или да отделят 10мин за прахосмукачката.

# 453
Аз мн. мразя да чистя. Гледам винаги някой друг да го върши. Мен това освен че ме амортизира, ме и нервира:)
И аз. Да не споменавам, че домакинската работа е скучна до полудяване. Мъжете не са будали да я вършат. Sunglasses

# 454
Не да плати, но да отчете, че това не са тривиални задачи, а също - че са досадни, изморяващи, понякога травмиращи и да, скучни и деградиращи за личността. И да има съответната почивка след това и някаква компенсация. Ма не компенсация с 1 цвете за осми март. Трябва да има баланс някакъв, мъжът да зарежда батерията на жената, щото няма безплатен обяд - ако жената се стегне и натегне и овършее всичко, накрая се олелчва и може да й избуши някой и друг хормон. Домакинската работа е улеснена и все пак не е съвсем лесна, нито тривиална. И си се трупа неусетно.

Та някой стар ерген ако си мисли, че това е лека гимнастика и не се вписва в заслугите - нищо чудно, че му бягат.

# 455
Скрит текст:

Майко мила. Чистите на себе си и на децата си. Смехотворно е да очакваш някой да ти плати за час свършена работа вкъщи. Направо си е срамно. Колкото повече удобства имаме, толкова по- мързеливи ставаме. Отказвам да повярвам, че има такива жени. Ще се окаже, че ергенските квартири са по- спретнати от домовете на някои потребителки, които се чувстват прецакани, че са жени и трябва да натиснат две копчета на пералнята, или да отделят 10мин за прахосмукачката.

Чакай, бе, какво плащане? За отношение и леснотия говорим, ми нека проявят отношение и да свършат лесната работа мъжете. Ние ще проявим отношение и ще помогнем за трудната... каквато и да е тя.
Кандидати? Някой? Ама не се блъскайте, де, ще има за всеки поне една чиния за миене.

# 456
  • София
Прецаканите са силно невлюбените.

Галче, аз за двайсет спретам, че и купешки неща не правя.
Идеята ми беше, че на времето и в кухнята и на тепавицата са били вкички жени в дома - рамо до рамо.

# 457
  • Terra incognita
Аз, лично, предпочитам сама да си свърша някои работи, защото ще си ги свърша както на мен ми харесва. Принципно съм леко педантична в това отношение и не искам някой да ми разваля реда в кухнята, да простре не както трябва, да не уцели дозата на прах и омекотител, или да пропусне някое ъгълче. Не ми тежи.
Моят мъж не е от онези, които приемат това за даденост. Винаги ми благодари и не пропуска възможност да ми каже и покаже, че оценява всичко това.И не е от онези, които си чакат ракията и салатата. Често сам си я прави.

# 458
Вие ни изкарахте, че не можем да различим черно/цветно от бяло, да завъртим едно копче, натиснем старт и след час и 15 минути да метнем дрехите в сушилнята, пак да завъртим едно копче и натиснем старт.

Не знам кой нарича домът си "ергенска квартира" - аз моят не го наричам така - винаги е чисто и мирише на хубаво, като аптека е. С дом. любимец.

Мръсотиите ме кефят... в леглото, не в дома ми. Не мисля, че на някой му е приятно да живее в кочина.

# 459
Ще повторя Братан, че ергените чистя и перат без да загарят манджа и без да порадяват дрехи. Хвърляйте боб от къде знам.

Невидим, недеклариран и неплатен труд.
Вие сериозно ли? Базила спомена пирамидата на Маслоу и човешките потребности.
Сирената иска да прескочи грижата за себе си защото е деградираща(и е работа на прислугата), а да се развива духовно.
Те и крепостните селяни в Русия тръгнаха да правят социализъм, прескачайки един строй.

# 460
Вики, да знаеш, че го правиш отлично и затова само ти се занимаваш, не тежи.
Но ето ти следната картинка - тръгваш след 8часов работен ден към къщи, пътьом забираш децата от градина и училище, минаваш през магазина и излизаш с 2 торби, влизаш у вас, разпределяш съдържанието на торбите, пускаш бърза прахосмукачка или оставяш робота да направи една бърза уборка, правиш заготовка за вечеря и натискаш копчето на котлона, докато загрее мазнината - набързо сортираш прането и натискаш копчето на пералнята, бягаш до котлона, забъркваш манджата, спираш котлона, забърсваш печката от пръските, вечеряте, миеш чиниите или редиш в съдомиялна и натискаш копчето, простираш дрехите от пералнята или ги слагаш в сушилня и натискаш копчето, хвърляш една баня, вадиш измитите съдове от съдомиялната и ги прибираш, междувременно сушилнята е готова - вадиш дрехите и ги сгъваш и прибираш. Ако децата са малки, трябва при влизане да ги събуеш, съблечеш и сложиш домашните дрехи, ако са ученици - помощ в домашните.
Айде сега ми кажи коя от тия иначе балъшки дейности, повечето с едно там копче и две навеждания, се прави от мъжа и коя от жената.
Тука имаше тема за жена, която бачка, налива пари, бърка цимент, а нейният е скандалджия и не може даже бебе да й направи, само й взима парите и здравето.

# 461
  • Terra incognita
Гал, не е нужно да се прави всичко накуп. При добра организация няма ядове.
Иначе, ако мм си е вкъщи, се занимава с детето и го къпе. Ама това бе го имам за домакинска работа.

# 462
  • France
Вики, ти сама с децата си ли живееш?
Аз живея с ММ и с един тригодишен, който е твърде малък за да прави нещо повече от това да слага играчките си в коша. И за това домакинската работа я поделяме с ММ. Това включва прането, готвенето и чистенето. Гладенето си го прави той, аз минавам банята един път седмично. Грижите по малкия са разделени, като по-малко умореният върши повече - напоследък ММ. В другото време ходим на работа и (се опитваме да) спортуваме. Ако един от нас върши повечето домакинска работата, ще има по-малко хронологично време за себе си. Там е проблема, не, че работата сама по себе си е тежка. Ако трябва да бъда честна, обмисляме да наемем жена за чистенето един път седмично. И изненада! Всички искат да им се плаща. Времето било пари, викат.
За мен парите са някакъв санитарен минимум. Не мога да харесам мъж без определени качества, които логично носят пари. От ММ искам много повече . Искам отношение, уважение и подкрепа. Те имат и финансов аспект, но той далеч не е най-важния. По ми е важно мъжът да ме отменя в битовизмите и да поделя "невидимия товар" - кога да се заведе малкия на доктор, да се плати на бавачката, да се купи еди-какво си. В това спечелено време, аз тичам в парка - 2 × 45 мин и ходя на спорт (още 2 часа седмично), и се боря за степен в работата ми - между час и 4 на седмица. Ето помощта на ММ.

# 463
Гал, не е нужно да се прави всичко накуп. При добра организация няма ядове.
Ти говореше за всеки ден.
И не питам за организация. Питам кой го върши. Има разлика.

# 464
Галя куца ти организацията. Дано в кариерата си по подредена и последователна. Заради заплата де.

Общи условия

Активация на акаунт