За старите ергени сега

• 18 168
  • 549
  •   1
Отговори
# 435
Сирен, всичко онова, от което не съм доволна, не е част от живота ми, без да го коментирам и пренасям в дискусии.
Останалото ти го казах вече. Гледана си важи към днешна дата, де Simple Smile
Базила, и аз мисля така, без да имам желание да изпадам в детайли за личността ѝ. Има немалко такива жени, но какво от това, ако има и доволни мъже от подобни отношения.

# 436
Ба, последните мнения къртят.
Активните мъже в темата говорят за отношения, активните жени говорят за пари, къщи и ниви.

Какви слугини са жените. Кое му е трудно на прането в днешно време? Да преместиш едни дрехи няколко пъти, като последния е в гардероба. С готвенето е същата работа.
Питайте бабите си за прабабите. Цяла събота месят хляб и цяла неделя изкарват банята.

Сега се живее много по лесно и с много по малко битовизми, ако не ги създаваме нарочно.

"Лошите времена създават добри хора, добрите хора създават добри времена, добрите времена създават лоши хора."

Причината да има толкова много ергени и моми около и малко над 40, е че това е изгубеното поколение на България.
А тези с 10-тина години по - млади са сингъли от капризи.

Честит празник!

# 437
Правилно ли разбрах, че Дренка е гледана жена, при това пълния пакет "гледана", тоест не пипва работа, има прислуга и тъй нататък...

# 438
  • Terra incognita
И аз не разбирам от какво се похабяват жените, че на 40 изглеждали като сдъвкани и изплюти. С всички удобства, домакинстването не отнема повече от час- два на ден, като това не включва тежък физически труд, а преместване от един уред на друг, чат- пат с навеждане. Разбира се, всичко е въпрос на организация и системност. Има време и за спортуване, има време за разкрасителни процедури.

# 439
Дидоян сигурно няма жена. Вика, кое му е трудното с прането, бабати нам квао. Алоу, 21-ви век – баба ми не е имала интернет.
Повечето жени от миналото са живеели единствено за и през семействата си, личността им е обезличена почти до нула.
Стига с това гледане, важното е да има взаимно уважение, не ми трябва на мен някой да ми ходи по дупето. Мен пък ме изнервя постоянно да угодничи някой покрай мен. Прислуга трябва, ако имам 5 деца, айде 3 и мъжът ми се вясва за 1 час вечер.

# 440
Сирен, ако си се бутнала втори път в семейната рамка, за да установиш, че това не е твойто, защото те цакат с гледане на деца и готвене - имала си и друг избор.
Не ми трябва прислуга, докато съм здрава.
За теб - не знам, но като четох за мечтата ти  да избягаш от ежедневието, сетих се за един колега, който сума години чака къщата на мечтите си, па таман се нанесе и взе, че умря.

# 441
Ми като е толкова леко прането, нека мъжете го поемат. Нищо работа, седиш си, само в главата ти седи една отметка, че след час пералнята ще е готова, трябва да прекъснеш каквото правиш и да преместиш нещата в другия уред. След час да станеш пак. И изобщо да си на разположение, за да проследиш процеса.

Неприятното е в тоя "невидим товар" и това да имаш система и да се бориш да я поддържаш. И не е само прането, ами са поне 20 "нищо работа" на ден. Що ли се натрупват и от много "нищо" накрая се получава едно бая голямо нещо.

На Дидоян пожелавам да поеме прането от-до. Да види колко е лесно и къде е дяволът в детайлите. В смисъл - да изпере, без да унищожи много дрехи, без да забрави пералнята два дни да мухляса, ей такива дребни женски неща:)

# 442
  • Terra incognita
И кое му е толкова сложното на прането в автоматична пералня, ако мога да попитам? Да не ти се секна кръста от сортирането на дрехите?

# 443
Какви слугини са жените. Кое му е трудно на прането в днешно време? Да преместиш едни дрехи няколко пъти, като последния е в гардероба. С готвенето е същата работа.

Абе, и аз се чудя....като е такава песен домакинстването, защо така мъжете не вземат да го вършат??! /не визирам всички, разбира се, има и такива, които помагат наравно..../

# 444
Аз мн. мразя да чистя. Гледам винаги някой друг да го върши. Мен това освен че ме амортизира, ме и нервира:)

# 445
С всички удобства, домакинстването не отнема повече от час- два на ден, като това не включва тежък физически труд, а преместване от един уред на друг, чат- пат с навеждане. Разбира се, всичко е въпрос на организация и системност. Има време и за спортуване, има време за разкрасителни процедури.
Час-два всеки ден са много време. Някои хора работим, има технологично време да се затъркаляш до и от работа. Като домакинстваш още час-два на ден, 30 мин релаксираща баня, то за друго не остава. И някакъв да ми седи да философства за отношение, не на мене.
Иначе на мен само изпиляването на ноктите ми отнема 30мин, затова го правя веднъж седмично. Изнервям се.

# 446
Ми всъщност да, случва ми се няколко пъти да получа болки от нищо и никакво домакинско навеждане.

Но тежи най-вече това, че твоят ден следва да е прекъсван от нищо и никаквите задачки, докато мъжът може да си структурира деня както си иска.

# 447
Ми като е толкова леко прането, нека мъжете го поемат. Нищо работа, седиш си, само в главата ти седи една отметка, че след час пералнята ще е готова, трябва да прекъснеш каквото правиш и да преместиш нещата в другия уред. След час да станеш пак. И изобщо да си на разположение, за да проследиш процеса.

Тролваш вече много очевидно. Ти тук, а Франсоаз в другата тема за мрънкалника и трохите. Няма начин да сте такива в реала. Няма начин и едно пускане на пералня да те отчая от живота и да те счупи физически.

Дами, шокираща новина - ергените чистят, перат и простират сами. И не мрънкат и не се лигавят. Хайде, по-малко работа е, тъй като не е за цяло домакинство, но се справят някак.

# 448
  • France
ВЕрно, че е лесна домакинската работа - по час на ден. Тоест 7 часа на седмица недеклариран и неплатен труд. И като вместиш 8 работна седмица в 7 дневна такава и се чудиш защо се чувстваш като пенсионер на 45.
Дидояне, точно обратното виждам - жените говорят за отношения, а мъжете за пари. Само че, парите са лесната част от сделката, а отношенията - трудната.

# 449
Тая тема станала по-скучна от темата за Коронавируса. Б@си.

Общи условия

Активация на акаунт