Отговори
# 210
  • някъде ... тук ...
Нансе Hug
Гале, споко бе жена Sunglasses Я и на теб  Hug Разказвай си, нали затова сме тук - да си казваме и споделяме и проблемите, и радостите Simple Smile

Ради тръгна на ясла малко скоропостижно (на 1г.1м.) и без да сме решили да го пускаме точно тогава. Бях решила да изчакам да проходи, да го пусна на ясла на есен и тогава да си търся работа (току-що завършила инженер-ка). Видях обявата, точно по специалността ми беше, хората казаха - ела на интервю, започваш веднага. И аз  #Crazy Майка ми дойде в София (беше безработна тогава), записа Ради на ясла, води го по изследвания, тя го вземаше на обяд една седмица. От там нататък - сами. Мъжът ми работеше по-често до 7-8, и събота, и неделя, и нощни имаше понякога. Аз не смея да мръдна от работа - първа ми е в живота, изпитателен срок... Добре, че Ради в яслата почти не е боледувал. Започна с болестите в градината. Тогава какви ли не еквилибристики сме правили и кой ли не го е гледал. Може би заради това разсъждавам така - щом тогава сме се справили, ще се справим и сега, и когато и да е. Може би и тогава съм станала малко по-коравосърдечна (не съм сигурна дали това е точната дума) от повечето от вас. Нямах време да мисля дали ми е мъчно за детето.

Не знам защо пиша всичко това, но имах нужда да го кажа.

# 211
Здравейте

Този въпрос с яслата и пред мен стои - всмисъл: хем ми се иска да започна работа, хем не. Не бих казала, че съм против яслата, но някак си и мен ми се свива сърцето, ако детето плаче по цял ден...уфф, такива мисли ми се въртят. Би било добре да започна работа, щото имаме кредит за изплащане за новия апартамент, но все още не ми е толкова наложително. Мъжът ми казва: стой си вкъщи и гледай Стилян. Иска ми се и аз да помагам финансово, ама от друга страна мисълта за раздялата с детето ме спира. Може би не съм видяла голям зор, но рано или късно ще трябва да го оставя един ден - ако не в яслата, то в градината...Незнам, Господ да ми помага и да ми дава разум, защото много се чудя....
Може би с второто дете вече си претъпнал малко или много и не се притесняваш какво предстои, а сега ние, с 1 дете, не знаем какво ни чака и това ни плаши до известна степен.

Съкровищница, добре си се завърнала. Не се отчайвай за работа. Знаеш, че винаги може да се намери нещо, което теб те устройва.

Ето малко снимки от прощъпулника:
http://snimka.bg/album.php?album_id=57104&photo=1

# 212
Здравейте Simple Smile
Ники вече е добре  Praynig дано и така си остане. От вчера сутрин не е повръщал. Аз все пак и вчера го заведох на лекар и тя каза, че няма никаква инфекция Simple Smile. Днес си е съвсем добре. Спи си нормално. Миналите 2 дни спеша по цял ден и беше един отпуснат и само се гушкаше Sad много ми беше мъчно. За първи път е така.
За яслите гледам сте говорили. И аз съм ЗА детска градина, но за ясла не бях много сигурна. Ще го пробвам от септември и ще видим какво ще излезе. Аз не мисля, че го гледам добре. Все ми се струва, че не се справям. Другите майки са много по отдадени. Аз се старая, но явно не ми идва от вътре. Детето си се гледа само. Ако му се пие вода, взима си шишето и пие. Ако е гладен ми носи пюрето и си сяда на столчето. Занимава си се сам (когато е добре, разбира се). И аз бих искала някоя баба да го гледа, но около нас всички са работохолици. Аз не съм, но и на мен ми идва в повече седенето в къщи. Определено за работата си съм по квалифицирана, отколкото за майчинството Simple Smile. Идеята ми беше да работя на 1/2 ден и някой да го гледа сутрин, но май няма да се получи и така. Все пак съм решила, ако ми се разболява много или се адаптира трудно да си остана в къщи с него.
Леле колко объркано го написах Simple Smile .
Чао от нас  Hug

# 213
Аз не мисля, че го гледам добре. Все ми се струва, че не се справям. Другите майки са много по отдадени. Аз се старая, но явно не ми идва от вътре. Детето си се гледа само. Ако му се пие вода, взима си шишето и пие. Ако е гладен ми носи пюрето и си сяда на столчето. Занимава си се сам (когато е добре, разбира се). И аз бих искала някоя баба да го гледа, но около нас всички са работохолици. Аз не съм, но и на мен ми идва в повече седенето в къщи. Определено за работата си съм по квалифицирана, отколкото за майчинството Simple Smile.

Това сякаш аз съм го писала! hahaha Joy hahaha

Ерия, нацелувай го принца!
Ваня, аз не съм от отчайващите се, по-скоро от дразнещите се и изнервящите се  #2gunfire #2gunfireот обстоятелствата, затова гледам к`вото мога да го променя по мой вкус Mr. Green
Как е нашето момче?Снимките са супер!

Ние загубихме батерията на камерата и сега трябва да купим нова - 70-80 лв, ама хич не ми са дават, та ще видим кога пак ще можем да се снимаме и да кача снимки!
Даже от първото море на Кали няма - само ЕлиТ дето ни снима и това е!
За което - хиляди благодарности!!!!! и мноооого целувки! Heart Eyes

# 214
Здравейте момичета!
Първо на болните дечица пожелавам бързо дооздравяване.
Ваня,много хубави снимки от прощапулника.
Момичета,чета ви мненията за детските ясли и честно да ви кажа ставам все по-раздвоена .
Аз също съм "за" децата да посещават детско заведение но ако е възможно да е малко по късно.Струва ми се,че още са много малки,а там една лелка и една учителка не може да обърне такова внимание на детето както в къщи.

# 215
  • Емаесесаесесапипиа
Здравейте момичета, аз отдавна не съм влизала тук, но днес просто няма как да не ви почерпя   cook. Доволно влизам в трийсетте и  си чакам тазгодишния подарък по Коледа Simple Smile.
Иначе гледам татко brenin как се хвали с 16 зъба и се чудя, само ние ли сме толкова назад, че си щъкаме с 4 зъба от два месеца насам... много са пораснали дечицата на всчики, да са живи и здрави.
Да се изкажа и аз за яслите, че ако има възможност кой и как да гледа, по-добре вкъщи. Баткото го давахме от двегодишен в ясла и нищо добро не му се случи, освен че се разболя няколко пъти доста лошо, беше вечно раздразнителен, недоспал и гладен. Нищо полезно не научи, хем че не беше толкова малък. Голяма мъка беше, тогава живеехме в Гео Милев и точно посред зима го носех пеша няколко спирки, защото нямаше наблизо ясла и много, много лоши спомени имам. Амбиции някакви, училище, т.н.... сега бебка понякога откровено ми се иска да я захвърля за малко на някой, а бабите ни са крайно неотзивчиви и ненадеждни, но ако се стигне до там, че много да се наложи предпочитам да наема човек да я гледа вкъщи за няколко часа. Поне в Добрич можеш да си намериш почасова гледачка за 1,5 лв на час, което не е кой знае колко много и при добро планиране на времето да можеш да си комбинираш програмата с нея. Е, вярно е че има риск на какъв човек ще попаднеш, но то и това може да се уреди.
За сега обаче не смятам да почвам работа (или да продължавам училище), така че съм се отдала на пълно, разтоварително майчинство, поне в рамките на близката година още.

# 216
  • София, център
Мила Fapua, честит да ти е юбилея!
Дано бъдеш обграждана с обич и обгрижвана с нежност от любимите си хора!
Наслаждавай се пълноценно на щастливите мигове, които изживяваш в момента, и помни, че си благословена!

P.S. Какво почване на работа Shockedсега?

Вместо ние да се хванем в ръце и да родим по още едно бебе, заразени от ентусиазма ти, гледам, ти си взела да палиш от нас за почване на работа ( Laughing

# 217
  • No Line On The Horizon
fapua, честит рожден ден!

Бубе, да ти е жива и здрава Елена и много да те радва! Пожелавам й много щастие и късмет! Весело прекарване на празника.

# 218
Честито, миличка Фапуа! Да си жива, здрава, обичана и мноого щастлива! Tada

# 219
  • някъде ... тук ...
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН ФАПУА   bouquet Много радост, здраве и леко бременеене и раждане Hug

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН И НА МАЛКАТА АДАШКА  bouquet БУБЕ, много да те радва, слуша, да расте все така будно дете и да помага Wink

...Вместо ние да се хванем в ръце и да родим по още едно бебе, заразени от ентусиазма ти...
Хайде де, тя работата няма да избяга smile3521

# 220
  • София, център
Абе няма да избяга, ама тъкмо сега съм набрала инерция, и не ми се ще да я губя Laughing

# 221
  • София, център
Пак съм аз - да ви кажа, че ми разписаха току що 3 седмици отпуска  newsm44 newsm68 smile3508

Отдавам се живот!

До 18 - ти септември!

Адио!

# 222
 newsm10
Браво, Нансен! Само така!!!!!
Пожелавам ти пълно разпускане и активна почивка, да се заредиш със сили и да натрупаш много положителни емоции....... newsm44 newsm44
Къде ще забегнеш? newsm53

За да не пълня страниците само аз, тук ще пусна две предложения за заглавия за следващи теми Sunglasses

Юнчетата от 2005 вече тичат,
топки, кукли, всякакви игри обичат!

Юнски-детски смях кънти
в топли септемврийски дни!

Последна редакция: пт, 25 авг 2006, 15:04 от Съкровищница

# 223
  • някъде ... тук ...
 newsm10 Нансен!
На Рибарица сигурно Thinking
Балкана зарежда добре батериите - поне на мен повече ми помага от морето Sunglasses

# 224
Честит Рожден Ден на Елена на Бубанка!
Да расте щастлива, здрава и усмихната и много игри й пожелавам!

Честит празник на Фапуа!!!
Много здраве, късмет и любов и най-прекрасен (поне 4 килограмов)  Wink подарък за Коледа и Нова Година!

Общи условия

Активация на акаунт