Раждане във II САГБАЛ Шейново (2 тема)

• 65 359
  • 815
  •   1
Отговори
# 210
А, сега разбирам просто нагласата ви не е положителна, не че не ме разбирате какво ви пиша Simple Smile

# 211
Напротив. Питам две конкретни неща. Явно са много трудни за отговаряне.

Нагласата ми е положителна към болницата. Но ако 24 часа държат бебе, здраво и доносено,далеч от майката, това е неадекватно огромен интервал. Раждала съм в друга частна болница и  причина да не отида там е, че не ми донесоха детето часове наред. Какво да говорим за едно денонощие. Добрата практика е различна от това. Явно я спазват с нормално раждане, но не и със секцио. Не мога да знам дали vbac ще се стане при мен, затова ми е важно кога дават бебето. 24 часа са абсолютно неприемливи.

За раздвижването - колкото по-рано раздвижат толкова по-добре. Има значение дали е на 6ти,10ти или 12 час.

Не говорим за пристрастия и за нагласи,а за факти. И не, секциото е операция и не бива да се приема като "нищо страшно", всяка жена трябва да е наясно колко точно страшно може да бъде и да има реална преценка за ситуацията. Като в моя пример да издирва адекватни специалисти, готови на естествено раждане сред секцио, щото хич не са много тези хора. 24 часа родилка да е разделена от детето си е страшна емоционална травма. Както за жената,така и за бебе. Няма защо да се правим,че е ок.

# 212
Аз си давам сметка, че тук четат жени, които ще раждат за първи път, а вие?
Не знам за каква емоционална травма говорите, но сценарий, в който ви оставят с детето веднага след като са ви срязали корема и не можете да станете да го гушнете, накърмите или не дай си боже ви изпуснат конците е в пъти по-"травмиращ".
От това, което сте написала като изисквания бих ви посъветвала да потърсите отново частна клиника или направо с дула родете по ваши наставления Simple Smile

# 213
  • Седмото небе
Ей хора не наплашвайте другите излишно... Някой ще вземе да психяса наистина. Поне доколкото ми е известно практиката с реанимацията и даването на бебето на другия ден е повсеместна. Раздвижването знам само, че варира. Казвам това на база опит на приятелки и трите раждали секцио в различни клиники и градове.
В случай, че даването на бебето е най-важен критерий, по-добре по него първо да се търси екип/клиника, където това се случва. За мен са важни лекарите-специалисти, неонатологията и грижите за родилката. За други явно е много по-различно. Излишно е обаче точно в теми като тази да се всява паника и драма...

# 214
О, давам си сметка,разбира се. Затова пиша фермани. Знам и какви са добрите практики при раждане и няма да мълча,когато виждам лоша такава. За ваше сведение имам информация за болница, в която бебето се дава на майка след секцио, просто е чак във Варна (каквато е и всъщност препоръката във всяка нормална държава). И би трябвало всяка жена да настоява за това си право, да е с детето си,независимо как е родила.

Даването на детето на родила жена,става  с поставяне на гърдите й или до нея в леглото й. Това трябва да се случва в 1-ви час след раждане. Това,че в България се счита за нормално да държат майките отделени,не значи,че тази практика е правилна и нормална. Хубаво е като коментирате, да сте запозната поне частично с темата. И да, травма има. И за дете, и за майка.

Няма нищо стряскащо в говоренето на факти, дами. Всяка родилка има право да знае и да реши, дали ще се чувства добре 24 часа да не е виждала детето си. Нормално е да се каже, ако е така. Не да казваме "така е навсякъде" и "няма страшно". Нехуманна е такава раздяла, без наличие на медицински показатели детето да е отделено.

# 215
Ама много сте боса в темата, наистина. Има огромна разлика между даване на детето на майката и осъществявате на контокт "кожа в кожа". В 9 и 30 сутринта извадиха детето ми и след като като неонатолог я прегледа (не повече от 10 минути) я сложиха на гърдите ми - това се нарича "skin to skin". А същинското даване на детето е да ти го оставят в стаята при теб и да си го гледаш

# 216
И колко време продължи този контакт? Защото трябва да продължи между 40 мин и 1час. Същинското даване на бебето е воденето му при майката, ако тя е секцио, за да го кърми и оставянето му в стаята й, след раздвижване.

Зададох 2 въпроса и не получих отговори.

Моля да се въздържите от квалификации,защото са в разрез с правилника на форума.

# 217
Щом се позовавате на правилата на форума, имайте предвид, че те важат и за вас, не мерете с двоен аршин.
Зададохте два въпроса, на които вече получихте отговори.
А относно новата ви порция въпроси, нямам желание да ви отговарям и да водя диалог с толкова негативна персона.

# 218
Момичета, при избор на екип кога плащате и кога попълват документите, понеже постъпих, а още нищо не съм попълвала, все ми казват после 🤔

# 219
Документите попълних пред 15 кабинет като ме приемаха, а плащането е след събитието, когато ви изписват.
Леко раждане Flowers Hibiscus

# 220
Благодаря. И аз попълних документи, но нямаше такива за екип. Изглежда всичко се случва в края 🙂

# 221
И колко време продължи този контакт? Защото трябва да продължи между 40 мин и 1час. Същинското даване на бебето е воденето му при майката, ако тя е секцио, за да го кърми и оставянето му в стаята й, след раздвижване.

Зададох 2 въпроса и не получих отговори.

Моля да се въздържите от квалификации,защото са в разрез с правилника на форума.
Секциото ми беше в 6 следобед по спешност. После в реанимация. Бебето го видях за минута като го извадиха и го взеха. После една акушерка ме пита искам ли снимка, но каза че ще се опита да я доведе при мен. Бебка беше при мен около 20-30 мин. После на сутринта ставах и постепенно се раздвижвах. Към 12 ч. бях в стаята и към 13 ч ми дадоха пак бебето. Но след това вечер от 23 до 6 сутринта бебета са в неонантологията. Не съм сигурна, че и с уговорка може да са при вас.

# 222
Какви и колко превръзки си взехте за следродилния период в болницата?
Памперси и мокри кърпи долколкото разбрах трябва 2 пакета да взема - един за мен и един за неонатология, а колко да е голям пакета?
Подложки за легло ползвали ли сте и какъв размер според вас е по-удачен - 60/60см или 60/90см?
Благодаря предварително Simple Smile

# 223
Превръзки нощни памучни, голям пакет. Подложки за легло си има от болницата не ви трябват. Мокри кърпи от пакетите с капаче ви съветвам. Памперса малък пакет. Успех

Какви и колко превръзки си взехте за следродилния период в болницата?
Памперси и мокри кърпи долколкото разбрах трябва 2 пакета да взема - един за мен и един за неонатология, а колко да е голям пакета?
Подложки за легло ползвали ли сте и какъв размер според вас е по-удачен - 60/60см или 60/90см?
Благодаря предварително Simple Smile

# 224
Момичета, знаете ли дали има пост терминал в болницата? Една позната каза, че май нямало, а след раждането няма да нося 1000 лв кеш в себе си Grinning

Общи условия

Активация на акаунт