Кутията за обяд - какво приготвяте за у-ще или офиса - 10 тема

• 43 423
  • 757
  •   1
Отговори
# 585
Да, и в Икея има термоси, точно вчера ги гледах- мисля, че бяха по около 18 лева. И видях, че са извадили и нови цветове от кутиите с разделители Blush

Последна редакция: чт, 22 окт 2020, 23:01 от dolce miele

# 586
Да, и в Икея има термоси, точно вчера ги гледах- мисля, че бяха по около 18 лева. И видях, че са извадили и нови цветове от кутиите с разредители Blush
Аз харесах пък от там едни много сладки чантички за кутии, но май не са термо.
Долче, тези ли са термосите?
https://www.ikea.bg/products/cookware/coffee-tea-makers/vacuum-f … a-hrana/40288354/

# 587
  • Sofia
Лита,
Скрит текст:

ето моята домашна - само брашно, сол и вода, до меко тесто стават два слоя, точно като купешките, които показвам по-долу.
По примера на арабския хляб/питките в дюнерджийниците, който купувам, може и тесто с мая.
Ето го, "Ливански хляб" пише.

# 588
  • shumen
За утре за закуска-принцеса с кашкавал и салам,за обяд ще имат в стола-прясно зеле с кайма и плод,за СЗ-сандвич със салам и бисквити.

# 589
Мими, този е да.

# 590
  • София
Петъчно за гимназистката ще има мюсли с чиа, банани, мед и бадемово мляко, остатъци от вечерята- гнездо от кайма с измислена плънка от карфиол, яйце и кашкавал (тип почистване на хладилника), малко чери, айсберг и маслини:

И аз ще търся кутия, но още се колебая от кои...сестра и хареса едни с Хари Потър, но не съм сигурна дали голямата не го израстна вече, а е голям фен иначе Grinning

# 591
Мими, тези са термосите, да. Simple Smile
Скрит текст:
Още се чудя какво да слагам в кутиите за утре. Днес разбрахме, че има карантиниран ученик от класа на дъщеря ми, бил контактен на близък роднина (впоследствие се оказа, че е бащата). Confused Уж нямало да учат дистанционно засега, но нямам търпение да избутаме седмицата и да се порадвам на уикенда Grinning   

# 592
  • София
Dolce, не би следвало да ви карантинират ако детето е само контактно, вече ако е с положителен тест, сигурно ще...в класовете и на двете ученички има карантинирани деца, но са с отрицателни тестове, включват ги виртуално.
Съжалявам за спама, но през телефона не мога в скрит текст.
Лека!

# 593
ZedTeeEm,
Скрит текст:
дано. Друго си е да си ходи на училище. Иначе карантинираното дете го видях в деня преди това като я взимах- съвсем здраво си изглеждаше и без никакви симптоми.   

# 594
# 595
  • София
Добро утро!
З: Ръжени ядки с кисело мляко; шише успокоителен чай  LaughingО: Паста и меденки СЗ: Сандвич

Скрит текст:
Пастата не съм ставала да я точа по тъмно, но зехтинът ми е домашен, както и доматения сос. Заедно с лютеницата, затварям и буркани с готов сос- после я за паста, я за пица, я заливам кюфтенца; много ми е удобно

# 596
Добро утро!

За днес гъста супа топчета, сандвич с кашкавал и луканка, мъфин с плодове, ябълка и мляко с какао. Simple Smile Потри доволно ръце като видя, че сандвичът е с луканка Laughing
Beeps, няма да остане гладно детето Simple Smile
Скрит текст:
Скоро мисля да въведа и аз чай, но трябва да купя и подходяща термос чаша (струва ми се по-удобно).

# 597
Днес кутиите са със закуските и гарнитурите.
За обяд - спагети болонезе, извън кадър.

# 598
  • Sofia
Честит ни петък! Simple Smile
... през телефона не мога в скрит текст.
Може, може. Simple Smile Изписваш си таговете и готово, аз нарочно съм удебелила, за да излезе като текст -  [spoiler][/spoiler]
А щерката вчера ни съобщи, че от ноември минават онлайн. Thinking
Долче,
Скрит текст:
лидълските 500мл термоси шишета са много удобни за целта
Приготвен доматен сос
Скрит текст:
и в пликчета с цип и във фризера като книги наредени са много удобни... по идея на Дж. Оивър.

Храна в кутия:
МЗ - Клементина и киви с малко "шоколадова кал" Simple Smile
Обяд - любима салата с киноа и зелен лук, краставица, чери домати, авокадо и яйца с горчичено-балсамов дресинг;  шоколадова тарталета

Последна редакция: пт, 23 окт 2020, 09:13 от Morena

# 599
  • София
Морена, за кой град е това? Аз от началото на учебната година слушам от майки с "много близки в Министерството" ту за 1 октомври, после стана за 15 октомври...Направо ми писна да го чакам тоя Апокалипсис вече...

Общи условия

Активация на акаунт