Кутията за обяд - какво приготвяте за у-ще или офиса - 10 тема

• 42 903
  • 757
  •   1
Отговори
# 75
Някой ползва ли кутиите на Lunchbox.

ние. доволна съм, не са мръднали за няколко години. слагам в тях, когато храната е за цял ден. иначе ако е само за закуска/плод - от старите на гуш.

# 76
  • Sofia
Някой ползва ли кутиите на Lunchbox.
И ние... контейнерите с капаче са неразливни.
Иначе ползваме няколко различни кутии, според нуждата.

# 77
И аз ще купувам нови кутии тази година, че последните ги съсипахме от миене всеки ден. В момента се ориентирам, но ми се иска нещо със собствена термоопаковка/чантичка - ще се опитаме да набутаме всичко на куп в раницата на каката, за да не носи сто отделни чанти тази година. Малката май ще си остане със стария термос и някаква нова кутия.

# 78
  • Sofia
Аз тъкмо получих една кутийка, щото още си страдаме за една в този размер, загубена от таткото.
Малка е и не е неразливна.

Скрит текст:

Джили, вчера гледах в брошурата на Пепко кутия с чанта, ама беше от предната брошура, та не мога да ти покажа. Може да провериш дали са изчерпани.

# 79
Привет момичета! Аз започвам да се настройвам за кутиите... тази година вече съм с двама ученика, и днес на род.среща за 1 клас ни казаха, че за сега стола няма да работи (трябва да пуснат топла вода в училището).  Та ще купувам още една хладилна чанта и още малко кутии, но зора ще е с готвенето... подозирам, че ме чака ставане в 6 ч всяка сутрин, ако не и по-рано. Sad

# 80
за лънчбокса имат специални чанти. обаче ние взехме тази долната за лятото, защото пасна много добре на кутията, а имаше място за другите ѝ боклуци - вода, портмоне, кърпички, дезинфектант...та добре се получи и ходи само с нея.

https://www.minimod.bg/109593/maped-%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%BC%D0% … ept-paris-fashion

# 81
Zenata, а не е ли проблем, че трябва да слагате вертикално кутията?! Ако е сандвич или баница, ок, ама ако е готвено ядене, какво правите?

# 82
  • Sofia
не е ли проблем, че трябва да слагате вертикално кутията?! Ако е сандвич или баница, ок, ама ако е готвено ядене, какво правите?
Няма никакъв проблем, ако ястието е в контейнерче с капак.

# 83
Zenata, а не е ли проблем, че трябва да слагате вертикално кутията?! Ако е сандвич или баница, ок, ама ако е готвено ядене, какво правите?

ами те и другите чанти са така /например оригиналните на лънчбокс/. досега не сме има проблеми, честно казано. кутиите с капак се затварят доста добре.

# 84
Изобщо не разчитайте на училищно хранене в стол, ако има хранене, ще е приготвени пакети от стола и раздадени да ги ядат в класната стая.
Когато кутията не пропуска, пак трябва да я сложите в найлонова торбичка в чантата, защото децата не се стараят толкова, когато прибират. Имах деца, които си носят и течна храна, като таратор и леща и при положение, че това обича детето, не виждам да има проблем. Защото пък е имаше други изумени родители, че как може така? Важното е детето да е нахранено пълноценно, което, гарантирам ви, не се случва със столовото хранене. От десет две деца изяждат, другите си връщат таблите непокътнати и няма сила, която да ги накара да си изядат храната, защото тайно е изяло вафлата, която е за следобед, в 11ч.

# 85
  • София
Аз харесвам планет бокс, ама не ми се поръчва от САЩ. А стоманените тук нещо не ми изглеждат достатъчно големи. Имам наблюдения най-вече над Brotzeit(Gush приличат на тях), но тази, която е неразливна е без отделения. Та съм се ориентирала към lunch box .
То е далеч, но аз обичам да си зяпам и заплювам предварително. Дано догодина се нормализират нещата. Пак ще му слагам някакви неща за хапване де, предполагам, че не винаги храната в стола ще му допада(и на мен най-вече 🤣 макар да не съм от най-контролиращите храненето... то не е и възможно).
На Лънч бокс не ми допадат много десенитена чантите, ама важното е на детето да му харесват.
За мен си приготвям нещо от вечерта, покрай суетенето за вечерята. На сутринта донарязвам нещо и сглобявам в кутията.Но пак си е нужно време и ставане по-рано :/

# 86
  • Sofia
Изобщо не разчитайте на училищно хранене в стол, ако има хранене, ще е приготвени пакети от стола и раздадени да ги ядат в класната стая.
Точно такава е ситуацията, затова и не вярвам да приготвям обяд за кутията тази година. Още повече, че моята щерка не е в начален курс, когато не могат да се приберат сами за обяд и ще хапват в класната стая.

Планетбокс харесвам, но не искам. Много място заемат. И лънчбокса е с такъв капак, но пък е с контейнери, който могат да се извадят при лиса на място. Металните са и по-тежки в общия случай. Иначе кутия без разделения може да се ползва със силиконови формички, или контейнерчета някакви.  В линка с нашите кутии, може де се видят доста варианти.

Последна редакция: пт, 04 сеп 2020, 12:45 от Morena

# 87
Важното е детето да е нахранено пълноценно, което, гарантирам ви, не се случва със столовото хранене. От десет две деца изяждат, другите си връщат таблите непокътнати и няма сила, която да ги накара да си изядат храната, защото тайно е изяло вафлата, която е за следобед, в 11ч.

същите тези деца не си ядат и домашната храна. нали ги гледам в занималнята през лятото как хвърлят храна и си купуват боклуци. включително много примерните деца, чиито майки се бъхтят ежедневно и са убедени, че детето чинно си изяжда целината и карфиола. пък то муа пици. та така.
когато е на училище каката се храни в стола - колко яде си е нейна работа, не ме интерсува. пари няма. та да се оправя. тя твърди, че готвят вкусно и поне едно от яденетата изяжда. лошото е, че времето не ѝ стига, а тя яде бавно.
кутията не я слагам в торбичка, не сме имали проблем. сампо веднъж прахме чанта, по-скоро тя си я пра и след това не е имало издънки Wink
гледам, че гуш са сменили асортимента. преди имаше кутии с отделения, които се затваряха добре с допълнително рамо. ние имаме такава, но вече не се предлагат.

# 88
И аз бях взела същите чанти като на zenata. Много добре ми бяха паснали кутията и термоса отгоре легнал. Лошото е, че изкараха горе-долу година и половина. На едната вече се развали ципа, а другата изглежда мърлява. Не са много прилежни моите девойки, хич не пазят.

Момичета, не е трудно готвенето, ако не държите всичко да е приготвено веднага преди ядене. Аз готвя за вечеря и оставям по една порция за обяда на следващия ден в училище. Кутията със закуските (сутрешна основна и следобедна) ги сглобявам в голямата им част вечер преди да си легна - плодове, зеленчуци. Сутрин добавям само сандвич или нещо подобно, което не може се яде съвсем студено от хладилника - овесена каша, и пр.

Моите си ядат домашната храна, защото нямат избор. А тази година и така наречената лавка (бяха приспособили нещо в столовата) няма да работи заради ситуацията. И пари не си носят. Ще ги пазят и храна да не си разменят. По-скоро проблемът ми е, че малката яде бавно и никак не успява да се нахрани, а сега сигурно още по-малко време ще имат, защото ще ядат само по един клас в столовата, после почистване и следващия.

# 89
  • shumen
Моя беше с кутия от К„но и се счупи капака.Сега взех от Лидл подобна.

Общи условия

Активация на акаунт