Кутията за обяд - какво приготвяте за у-ще или офиса - 10 тема

• 43 413
  • 757
  •   1
Отговори
# 615
Идея са малките контейнерчета които се продават в аптеките, когато е течно и е малко количество - например дресинг. Затварят се плътно и са леки, освен че струват стотинки.

# 616
Натка, какви са тези контейнерчета? А дали са ок за контакт с храни? Thinking

# 617
  • София
Здравейте! Тази седмица е по-кратка Simple Smile
Кутиите днес: сандвичи с лютеница; за обяд леща, карначе и кисели краставички; Данонино и слепени меденки.

# 618
  • София
Контейнерче за урина и аки Laughing Като го измиеш е ок...Освен, ако нямаш генерален проблем с използването на пластмаси.
Крем-карамелът е на д-р Йоткер, бурканчето такова, 150 мл.
Скрит текст:

# 619
  • Бургас
На Джъмбо има всякакви размери кутийки. Аз в събота си купих, но съжалявам че не взех и от още по-малките. Явно ще се ходи отново Simple Smile

# 620
За съжаление, Джъмбо ми е на страшно недостъпно място, а съм без кола. Иначе има всичко Grinning
За пластмасите държа да са без бисфенол А.
Защо ще е по-кратка седмицата, петък неучебен ден ли е? Thinking

Последна редакция: пн, 26 окт 2020, 09:58 от dolce miele

# 621
В Джъмбо има и малки стъклени буркачета, като по хотелите в които има сладко за закуска. Аз в такива си нося зехтин за салатите.

При нас и 02.11 е неучебен- есенна ваканция.

# 622
  • Sofia
То тоя 2.11 го дадоха щото 1.11 е неделя, ама си въобразяват, че е по-дълга ваканцията - да се смееш ли, да плачеш ли, дето все си мислят, че и почивните дни са ни от тях (МОН).
Нашите дресинги са в контейнерите за дресинг на Система или в по-големи (когато се налага) пластмасови (5/PP). Ползвам дори такива от хайвер - има ги и пластмасови, и стъклени.
Долче, крем карамел домашен можеш да сложиш за кутията като го обърнеш, както често се поднася.

# 623
Последно, и петък, и понеделник са неучебни? Thinking Така ли? Grinning

# 624
  • shumen
Долсе,да и двата дни са почивни.
За днес за закуска-принцеси с кайма,за обяд-ще имат в стола кебапче,кисело мляко,за СЗ-кроасан,банан.

# 625
  • Sofia
Явно и петъка е.
https://www.mon.bg/bg/56

# 626
За днес е на солени палачинки.
За обяд пиле с ориз,маслини.
Следобедна - плодова салата.
Вечеря - фалшиви пържени картофи на фурна с дом. кисело мляко.

# 627
Ех, голяма есенна ваканция са ни отпуснали... Joy Един ден реално Simple Smile Другите са си почивни дни и без това Laughing

# 628
Натка, какви са тези контейнерчета? А дали са ок за контакт с храни? Thinking
За проби са, наистина малко гадно звучи контейнер за урина. 15мл са като вместимост, може и да има и по-големи но не съм мяркала. Ако имам възможност ще погледна от каква пластмса са, би трябвало да са сравнително инертни за такава цел ама знам ли ги. Иначе са си даже стерилни, чистотата е най-малкият дерт в случая.
В Пепко не знам дали няма да има нещо подходящо също, не съм стъпвала там от преди извънредното положение че този до мен е в мол и ми минаха всякакви мераци...
Имам из къщи и някакво супер мъничко бурканче, май към нещо имаше подарък горчица в такова мострено количество - 15-20мл да е някъде, обаче не съм сигурна нещо съвсем течно дали няма да се разлее. За мен направо си слагам зехтин на салатите, аз някакъв по-засукан дресинг почти никога не правя, хеле пък  точно за работа.

# 629
Mama na Mimi, с нов термос ли сте? Blush
Натка, има в Пепко едни кутии които имат бурканче за дресинг, но не ми трябват кутиите на този етап.

Последна редакция: пн, 26 окт 2020, 13:15 от dolce miele

Общи условия

Активация на акаунт