Паническо разстройство - 42

• 38 303
  • 726
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте.Някой страда ли от генерализирано тревожно разстройство,най-вече свързано с хипохондрия-панически страх от смърт,болести + истински и реални физически симптоми,които винаги свързва с най-лошото.
Аз и може би повечето тук

# 676
А някой оправил ли се е чрез посещение при психотерапевт.Аз съм леко скептична-единственото нещо,което ме успокоява е посещение при лекар,но за жалост за кратко,след което отново се започва.

# 677
Христос Воскресе, мили мои. Да сме живи, здрави, радостни и щастливи......иииии, преди всичко много спокойствие и душевна хармония. Аз си имах голЕм екшън. Изгубих котаранца и луднах да бягам по терасите и под терасите да я търся. А тя се накоконила пред вратата на терасата на комшиите и дращииии.... Ама се раздвижих де...

# 678
# 679
Во истина Воскресе!
Али, ох, тез апартаментни котета. Хем не могат да живеят навън, хем бягат. Моят в София редовно се завираше в мазето и го шубе да излезе.

Как изкарахте днес? Аз как не си купих ракийка за салатата, не знам. Удържах се!
Най-накрая ми дойде, след 2 месеца закъснение, не вярвах да съм прихванала  нещо на тези години. Май си влизам в онзи период!

# 680
Добър ден. Христос Воскресе. Не искам да се хваля, да дразня, или нещо подобно, но почти се изтеглих от проблемите си. Започнах да правя само хубави неща за мен и да избягвам грубо лошите. Но се появи един проблем. Щастието (радостта) започнаха да ми влияят зле. Разтреперват ме и разни шантави мисли се пробуждат. Нормално ли е ? Започнах при такива етапи да пия по един Лексотан и да продължавам да действам по добрите неща за мен. Проблемът е, че дълго време съм го пил в лошия си период и не ми действа както преди. Някакви идеи ? Откакто нищо не пия се чувствам в някаква друга по-отворена форма. Кръгозорът ми се разшири. Смятам че имам нужда само от успокоително, за да се справям със "стреса от положителните неща". Но.. дали, дали.... Преди два дена пих Лексотана ми от "положително разтреперване" със сода вместо с вода и ми се активираха старите страхове и мании. Два дена ме държи. Или три - не знам, размиват ми се дните. Страх ме е да не се активира отново онзи ми период. Когато имам малко добро и се върне лошото го чувствам тройно по-силно лошото. Проблемът ми е, че не мога тва нещо от два дни дето ми е да го преодолявам с воля. Седа си и нищо не може да ме зарадва. Опитвам да "извикам" хубав спомен. Успявам много трудно. Идва, но не ми носи някакво добро чувство. Просто знам, че ми носи по принцип, а не става и не става да ми донесе на момента. Объркана химия в мозъка..?

# 681
Какво, влияние на околните, времето, настроения. И аз цяла седмица почти бях екстра, тази сутрин тревожност, депресия, ОКР. Избутах една тренировка да се пооправя.
Вчера с един познат обсъждахме в чия градина да посадим канабис, в нашата, че е накрая и скришна Simple Smile Ще ни завиждате Simple Smile

Али са я баннали фор евър. Да не се чудите, ако я няма или не отговаря на ЛС. Чакаме я с нов ник Simple Smile

# 682
Христос воскресе и от мен! С пожелания за по - малко паники, тревожности и всякакви други екстри...
Аз съм на приливи и отливи... в събра изпих бутилка и половина бяло вино ... почнах от обяд.... вечерта не можах да спя от сърцебиене и главоболие.... по сле ок целия ден ми беше зле... та чак днес се освестих ... и още ме понаболява глава ... ( близо 24 часа изкарах с главоболие...) май скоро няма да пия по толкова да ви кажа... Просто си имам и се махмурлук и това е... не знам дали и лкартсвата имат общо, ама реално вече съм на 1/2 атаракса и 1 деанксид сутринта...
Иначе за лимфните възли - и аз така се панирах някога, като ги напипах по врата на детето... ама ми обясниха, че е нормално ... и като цяло да не се панирам от лимфни възли, те се подуват от всичко...

# 683
Привет, хора. Чета ви редовно, но рядко пиша. Имам нужда от мнение. Напоследък ме тресе яко хипохондрията. Преди години почина майка ми и стреса и мъката ми отключиха няколко здравословни проблема. А сега покрай пандемията съвсем ми е трудно да мисля позитивно и да не се тревожа. Последното, което в момента ме гложди е това, че вчера си набодох пръста на някаква пръчица и сега седя и се чудя дали не мога да хвана тетанус. Миналият март ме ухапа куче и се наложи да ми бият Тап против тетанус, та тогава прочетох повече информация и сега ми се отключи като тревога в главата. Всъщност докато почиствах терасата се боднах на нещо от земята, буквално е една точица, която почти и кръв не пусна. Веднага се измих и си почистих пръста със спирт. Обаче.. започна да ми работи мисълта и да търси вероятност за развиване на тетанус. На терасата има насъбран прах и пръст от ветровете и дъждовете в последните няколко седмици, а за капак преди дни се беше разсипал малко пясък и от една торба, в която бяхме сложили котешката тоалетна за изхвърляне. Разумът ми казва, че от едно боцване на терасата не мога да хвана нищо, обаче почва да работи и на другата вълна - животински изпражнения + прах и пръст. Реално имам ваксина от преди година, обаче знам, че ако има нараняване и са минали 6 месеца от последната ваксина, трябва да се бие пак. Та... моля за малко разум отвън и успокоение Simple Smile

П.с. Бих се радвала Георги да се включи. Знам, че винаги е разумен и информиран Simple Smile

# 684
Христос воскресе. Сетих се да питам нещо. На мен всичко ми е от страх, то ясно, но някой беше писал за нещо билково. Страшниче ли как му викате за против страховете.
 Аз съм се примирила, че ще е до гроб. 20 год съм така имам и много добри периоди, но пълно преодоляване няма да има, даже очаквам с годините да се утежнява. Когато се усетя много зле си вземам и клонарекса, правих се на мъченица но или става по-зле или мъчението е огромно. Да трябва да си ангажираме деня, но то като си вкъщи как и да си призная когато ми е много зле, всички хора около мен ме напрягат и дразнят, малко ме и срам. Един вид да ме виждат такава и съвсем се затварям вкъщи. Хайде хубава седмица, да ни е светла и успешна! :Heartpulse

# 685
Опел, пиехме дружно страшниче, Али не може да влезе и да каже точно как се пие, че тя май още го пие. Аз забравих как. За влияние не мога да ти кажа, че го пих малко, писна ми да варя, прецеждам. Пий го, както пише на пакета.

Присмех, то за Тетанус ти е късно вече. Нищо ти няма, дезинфекцирано е, малко е. Ти ако искаш си се притеснявай, но напразни терзания и тревожност.
Не, че аз веднъж не търчах пияна в Пирогов, че се сетих, че през деня се бях боцнала на пирон.

Лив, от бутилка вино нямам, но от бутилка и половина да видиш и мен какъв махмурлук ме тресе. И лошото е, че купя си една, към края ми дойде музата и отивам за още една. На другия ден що така Simple Smile

Айде лека нощ!

# 686
От едно нищожно боцване много трудно да те хване тетанус. По-принцип опасни са метални предмети и то ръждясали ако раната е дълбока.Моя приятел мин година доста зле си поряза ръката на едно метално парче ( той не се е ваксинирал от години ) и нищо не му стана-само почистихме раната и превързахме ръката. Ако те е хванал тетануса раната ще те боли доста,мястото ще се зачерви и ще усещаш самото място уязвимо,може и да се подуе и гной да се появи.Така че щом раната е малка, а и нямаш подобни оплаквания няма за какво да се притесняваш.

# 687
Георги е банднали за още 10 дни за жалост, но взе отношение по темата с тетануса - щом миналата година ти е бит, значи още те пази. Държал 3 години, като всяка година ефективността спада с 5%... в началото е 85%, след третата година спада на 70% и тогава вече се приема, че не е ефективна - така че, спокойно Simple Smile
Джери... да си призная ... аз също погълнах бутилка и половина .... на гладно... и два дни ми беше зле... не един - а направо цели два Sad Пих я в събота през деня, днес сутринта като станах е че болеше леко глава... Мисля да се придържам към по - малки количества, щото с тоя махмурлук трудно се живее. Между другото най - кофти ми е от това, че когато пийна повече..: през нощта не мога да спя... основно от сърцебиене... някой друг по подобен начин ? Като да си призная е гадно, но вече с времето свикнах и знам, че отминава в един момент... т.е вече не спя от страх ...а само защото със сърцебиене е трудно да се спи... ама е много досадно това. Преди като пиех, поне си лягах и си заспивах, като щастлив човек... на другия ден ми беше лошо, ама спях, като заклана( пиянски сън).... а сега не е така ..

# 688
Благодаря на всички, които се включиха с коментар по повод моите тревоги с тетануса. Както и на Георги, който го направи индиректно. Знам, че нямам особено голям повод за притеснение, но знаете как е с хипохондрията. Човъркаш и малката възможност за проблем. Спокойна вечер на всички Simple Smile

# 689
Лив, по три дни вече имам махмурлук. И то такъв, че трепериш и не може да станеш от леглото. И депреси, депресия. За това си каза, айде стига. На етапа съм - още спя като заклана. С деанксита, след препиване като го пиех, ми ставаше много кофти, на моменти приповдигнато настроение, айде се обърне на гадене и трепереене и не знам къде съм.

Снощи пих билкови таблетки за предизвикване на разтройство, не че имам запек, идеята е друга Stuck Out Tongue Winking Eye
Та от болки и ставане цяла нощ сега, вместо да съм добре и готова за готини моменти, съм като с махмурлук и как треперя... Абе с това ПР с всичко ли да се съобразяеам вече, айде писнА ми!

Общи условия

Активация на акаунт