Нашите кухни - 82

• 55 157
  • 885
  •   1
Отговори
# 690
Ехааа, ама тук имало и раждали госпожици!  Успешен избор на дъска!

# 691
Ъ... Ми по принцип бракът не е задължително условие, за да имаш дете, така че не виждам какво ви причинява такова учудване и присмех Simple Smile)) 
А пък семейният ми статутс какво общо има с въпроса ми за гръб на кухня!? Нещо много заядливи коментари, много напрежение.
Не съм писала в темата, за да ми се налива акъл и да ми се размахва пръст от какво трябва или не да се откажа. Попитах дали има хора с опит с такъв материал и цвят и дали им е проблем поддържането. Всичко останало ми е малко излишно и кудкудякащо Simple Smile
Още веднъж благодаря на далите адкеватни мнения.

# 692
Щом толкова много искате такава дъска за писане ето няколко варианта
https://his.ua/img/articles/8tSooNXqnL.jpg
https://www.ideiasdiferentes.com.br/wp-content/uploads/2016/04/7 … 1459801788496.jpg
https://blog.planreforma.com/wp-content/uploads/2019/01/blog.pla … arra-cocina10.jpg .

Последна редакция: вт, 02 юни 2020, 15:47 от Natt***

# 693
  • Sofia
Е, ама много сте жлъчни, значи... Оставете момичето, раждало илии не, кой госпожица, кой госпожа...
Не е като да няма такива изпълнения за груб на кухня, просто не е практично, около готварски плот изобщо не е добра идея, но пък някъде в кухнята все пак може да му се намери място. Така или иначе практичното често е скучно, а някой хора сме/са алергични към скучното. Wink

# 694
Благодаря ви. Никъде не съм казала, че искам на всяка цена подобна дъска и дори няколко пъти казах, че преосмислям желанието си, защото очевидно не е практично.
Нямам какво повече да споделя по темата. Със здраве.

# 695
Аз също да добавя аргументи против дъска за писане за гръб на кухня.
Казахте, че искате с детето да си пишете там разни неща. То хубаво искате, ама за да пише детето, ще трябва да седне на самия кухненски плот. При височина на долния ред 85-90 см. и 60 см. ширина определено няма да му е удобно да се навежда/присяга, за да пише, дори качено на столче.
Другото, за което се сещам, е класическото изпълнение на ученици при соц-а - да намажат черната дъска с олио/майонеза и разни други мазни неща. Няма отмиване и няма писане повече. А гърбът, колкото и да го пазиш, все нещо мазно ще пръсне - от котлоните, от миксера и т.н.

# 696
  • Варна
Ъ... Ми по принцип бракът не е задължително условие, за да имаш дете, така че не виждам какво ви причинява такова учудване и присмех Simple Smile)) 
А пък семейният ми статутс какво общо има с въпроса ми за гръб на кухня!? Нещо много заядливи коментари, много напрежение.
Не съм писала в темата, за да ми се налива акъл и да ми се размахва пръст от какво трябва или не да се откажа. Попитах дали има хора с опит с такъв материал и цвят и дали им е проблем поддържането. Всичко останало ми е малко излишно и кудкудякащо Simple Smile
Още веднъж благодаря на далите адкеватни мнения.

Е, просто Вие влязохте с репликата за госпожата, а другото е отговор. Hands V

Последна редакция: вт, 02 юни 2020, 15:45 от Doris

# 697
Някой правил ли е кухня с височина на горните шкафчета 110 см?

Не ми допадат тези от по 70-80 или 90 см, над които винаги остава празно неизползвано пространство. Гледам много клипчета с така високи точно до тавана кухни. Допада ми. Имам колебания колко да са широки вратичките, но това вече впоследствие ще уточня.

# 698
  • софия
Нашите са до тавана, 98 см. 

# 699
И нашите...на два реда са. Мразя празно да има само прах събира, а труднодостъпно е за редовно чистене.
Трябва да измерите добре и да отчетете кривината на тавана!
При мен остана едно 2-3 санта...не е плътно и не опира тавана защото е крив.

# 700
Аз обмислям моите да са с тази височина и широки 60см. Надявам се да не съжалявам за в бъдеще.

# 701
Обикновено горните са равняват с долните..например долен 60см щирок-горе също 60 над него.
За симетрия. Но не е задълже де..
Моите са цели горните - 120 см, долу пералня 60+шкаф 60..пак има симетрия.
Горните помисли да се отварят нагоре..да не си чукаш челото ако е отворен ☺и да няма цицини..
На Блум има добри механизми..моите са такива
https://www.blum.com/bg/bg/products/liftsystems/aventos-hl/programme/

Авентос. На долния горен ред. Така не си удряме главите ако е отворено горе и блеем 😄

# 702
  • софия
Трябва да измерите добре и да отчетете кривината на тавана!
При мен остана едно 2-3 санта...не е плътно и не опира тавана защото е крив.
При нас майсторът предварително се застрахова и сложи тясна бленда над шкафовете (около 5 см).
Скрит текст:

# 703
Моите горни шкафове ще са на един ред с цяла вратичка.  Долните също ще са с цяла вратичка. Там само се чудя дали да са само с вътрешни чекмеджета или да имам и с изцяло изтеглящи се чекмедже+две вътрешни. Искам права изчистена линия на кухнята.

# 704
И при майка е с бленда.
 За долните, от опит - от чекмеджета по-удобно няма за мен. Всичко под плота ми е с чекмеджета. Не клякаш за да извадиш нещо намиращо се назад в шкафа с врати, имам пълна видимост на съдържимото..абе няма такъв кеф.☺

Общи условия

Активация на акаунт