Нашите кухни - 82

• 55 161
  • 885
  •   1
Отговори
# 720
Как е преди чистене...това показва.

# 721
  • Варна
Di.Gi. чекмеджетата са 100,даже 120 искаш, но трябваше да ги намаля, че хладилника е голям. Материалът е Egger - Perfect sense mat черно. На горният ред има и малко кашмир.
Тя е готова вече, но още не я ползвам, защото не съм се преместила, та не мога да дам много отзиви. Но като слагаха гранита я бяха изцапали цялата и с влажен парцал всичко изчезна. Иначе има и anti fingerprint покритие, но ще се види при интензивна употреба, как ще е

# 722
  • София
Да, снимките са, за да се види мат с петна събирани 2 седмици. .

# 723
  • София
Икейските не влизат в чекмеджета с Блумски страници.
Иначе и мойте горни са по-големи от 90. Горе имам бленда около 4 см.
Показания авентос на предната страница не е подходящ за шкаф до горе, тъй като ако се ограничи вдигането до нивото на тавана например, малко ограничава достъпа. Според мен е друг авентоса-този

С този също е добре да има отстояние от тавана. Не че не може да се регулира докъде да се отвори, но като е много ограничен, долната част на вратичката захлупва и трябва да се вмъкнеш под нея. Ние оставихме 15 см с бленда, а един шкаф е до тавана (над колоната с фурна и МВ). Определено тези с блендата са по-удобни за достигане на най-горния рафт.
Скрит текст:

# 724
Моята бленда е 4-5 см и ги регулираха да се вдигат малко над ръба на шкафа, без да се опира в тавана. Нормален е достъпа.

# 725
  • София
Моите са без бленда, директно до тавана. При отваряне не опират, дори и ако е по-рязко. Сега премерих, при отворено положение свободната височина отдолу е 196 см, колкото вратата. Не е проблем да се ползва най-горния ред. Обикновено слагам там цели кутии, които лесно се свалят и качват.
Скрит текст:
А, и шкафчетата не са бърсани от може би, година Simple Smile

# 726
Чекмеджета за чинии издържат ли на тежестта?
Използвали ли сте от тези ъгловите механизми за тенджери и тигани?

# 727
Моите са от обикновено пдч, но десета година нищо им няма ...а чиниите са доста тежки. И водачите ми са обикновени, но и те държат.

# 728
  • Sofia
Потвърждавам, че и обикновени пдч-та издържат, и то в имот отдаван под наем. Без да обиждам наемателите, но обикновено собственото се пази повече. Вече за качесвените и по-скъпи водачи е ясно.
За тези ъглови механизми - зависи от броя шкафове и мястото. Ако всеки см. шкаф е ценен и мястото е кът, бих оставила нормален шкаф и преглътнала неудобството от разместване за да стигна до нещото в дъното. Просто се губи пространство, вижда се и на снимката. Ако това не е драма, естествено е по-удобно да издърпаш и извадиш, което е нужно.

# 729
  • Варна
Чекмеджета за чинии издържат ли на тежестта?
Използвали ли сте от тези ъгловите механизми за тенджери и тигани?

При чекмеджетата е важен механизма, а не челата. Вземат се според големината и на механизма си пише каква товароносимост имат. Блум пълно изтегляне е ок.

# 730
А поставяте ли някакви стойки/ сушилници за чинии в чекмеджетата? Как ги нареждате?

# 731
  • София
Аз сложих, но го ползвам само за чашите. За чиниите ползвам чекмедже/та. Отначало го ползвах и за чиниите, но ми се струва неудобно. Сигурно е лично предпочитание.
 Съхнат в миялната. Ако нямах миялна, със сигурност щях да го ползвам и за чиниите.
Мисля да си разделя дълбоките чекмеджета, които са по около 40см високи, с едно вътрешно малко. И така ще ми се разделят чиниите по видове. Това е единственото неудобство за сега.

# 732
Моите чинии са прави с лице към мен наредени. Удобно е, защото вземаш която искаш, без да разместваш или повдигаш горните-това ако са една върху друга наредени. Просто с два пръста грабваш една и си готов.

Нямам сушилня - мия, подсушавам и прибирам. Не понасям да има нацвъкани неща върху плота, като сушки с прибори и чинии,  изглежда ми разхвърляно.

# 733
Моите чинии са прави с лице към мен наредени. Удобно е, защото вземаш която искаш, без да разместваш или повдигаш горните-това ако са една върху друга наредени. Просто с два пръста грабваш една и си готов.

Нямам сушилня - мия, подсушавам и прибирам. Не понасям да има нацвъкани неща върху плота, като сушки с прибори и чинии,  изглежда ми разхвърляно.

А как така ти стоят така прави? С някаква подложка ли в чекмеджето?

# 734
Да..с един от онези разделители, които се ползват и се вграждат принципно в горен шкаф. Само че при мен е с тясната страна към челото на чекмеджето.

Нещо такова

Ако са по-високи телчетата между чиниите..още по-добре.

Общи условия

Активация на акаунт