Естетични корекции по лице, тяло и т.н. – 33

• 72 077
  • 747
  •   2
Отговори
# 630
Аз правих 2 процедури микронидлинг в клиниката на Денкова при др Георгиевски- изключително доволна съм от ефекта върху вдлъбнатините по лицето ми. Имам обаче още 3-4 пигментни петна, които много ме дразнят. Есента ще направя още една процедура и се замислям за фраксел.

# 631
  • Стара Загора
Скрит текст:
Скрит текст:
Благодаря много за отговорите! Есента ще помисля за микронидлинг.  От Дермаакт ми препоръчаха Pico laser, Palomar или микронидлинг, но консултацията беше онлайн.
Цитат
А колко процедури ти предложиха? Питам от чисто любопитство дали са ти предложили същото, каквото ми бяха предложили и на мен
Не съм от София и консултацията беше първо в телефонен разговор, после продължи във вайбър. Изпратих снимки на лицето си и д-р Клаклова ми каза кои са подходящите процедури за мен,спрямо проблема ми. Каза, разбира се, че 1 процедура с лазер не е достатъчна, но на място трябва да се прецени колко би било добре да се направят още и дали да се комбинират няколко метода. Аз съм правила моята процедура в клиника Леге Артис Стара Загора.

# 632
Момичета, знаете клиника в София, в която слагат ботокс в dao за повдигане на ъгълчетата на устата?

# 633
Здравейте, отдавна ви чета и мисля, че темата е изключително полезна. Отдавна се каня да си направя някоя процедура и събирам идеи и мнения. Моят проблем са хлътнали белези и две все още финни линии по челото. Сега, поради извънредното положение и минималното излизане се мазах с крем с витамин ц, който ми се струва, че повлия добре на финните линии, но се появи друг проблем 🙁 вчера излязох до магазина - бях си сложила крем с фактор 50, но вечертта забелязах, че ми е излязло бледо кафяво петно на челото, доста голямо 😣 сега вече ми е наложително да посетя добър дерматолог, не стига другите проблеми по лицето, пък и това... Насочила съм се към д-р. Паскова, но се чудя при такова новопоявило се петно има ли някакъв вариант да го махна? Още повече, че сега става още по топло и не е момента за процедури. Чудя се микродермабразио дали мога да правя и сега?

# 634
  • София
Steffi.v, темата не е за бабешки рецепти, но аз махнах едно новопоявило се петно с упорито мазане с пресен лимонов сок. Вземи си и някакъв по-надежден слънцезащитен.

# 635
Franie, благодаря за отговора, знам, че не е за бабини лекове, затова и мисля да се консултирам с дерматолог, още повече, че има и други проблеми. За защитата в момента ползвам eucerin oil control, 50spf. Петното мисля, че се появи от eucerin бустер с витамин ц, а го ползвах само 4 дни. Извинявам се ако не съм много по темата, може да се включа след консултация.

# 636
  • в 1001-та нощ
Здравейте, отдавна ви чета и мисля, че темата е изключително полезна. Отдавна се каня да си направя някоя процедура и събирам идеи и мнения. Моят проблем са хлътнали белези и две все още финни линии по челото. Сега, поради извънредното положение и минималното излизане се мазах с крем с витамин ц, който ми се струва, че повлия добре на финните линии, но се появи друг проблем 🙁 вчера излязох до магазина - бях си сложила крем с фактор 50, но вечертта забелязах, че ми е излязло бледо кафяво петно на челото, доста голямо 😣 сега вече ми е наложително да посетя добър дерматолог, не стига другите проблеми по лицето, пък и това... Насочила съм се към д-р. Паскова, но се чудя при такова новопоявило се петно има ли някакъв вариант да го махна? Още повече, че сега става още по топло и не е момента за процедури. Чудя се микродермабразио дали мога да правя и сега?

Витамин С прави кожата много фоточувствителна и трябва много да се внимава с него. Вероятно затова се е появило и петното.

# 637
Направих си лазер СО2 лазер днес на бузи.Ще дам отзиви дали е повлиял на пигментните петна(мелазма и такива от пъпки),както и като цяло на кожата: стягане, намаляване на фини линии и широки пори.
Процедурата не е болезнена(поне при мен), но след нея е неприятно усещането на изгорена кожа и има малко по-силвн дискомфорт.
Сега един месец силно пазене докато кожата се възстанови, мазане със соециална козметика.
Последващо пак трябва да се пазя много от слънцето.

# 638
  • при Arctic Monkeys
Че не е ли късно вече за такива процедури. Слънцето е силно, няма ли опасност от пигментация?

# 639
Е, сега нали ходим с маски! Simple Smile

# 640
ДХЗ, каква козметика ти препоръчаха за след процедурата?

# 641
Че не е ли късно вече за такива процедури. Слънцето е силно, няма ли опасност от пигментация?
Аз съм си вкъщи по цял ден.
ДХЗ, каква козметика ти препоръчаха за след процедурата?
Фусидин за няколко дни и специална хидратираща и слънцезащитна медицинска .Купих ги от клиниката, явно си е за тази цел .На кутиите пише преди и след химио,изгаряния 1-2 степен, охлузвания и подобни.

# 642
  • Пловдив
Малко е извън темата но по отношение на кремовете с фактор да споделя. Дълги години съм в борба с петна по лицето, следствие на бременноста, и от слънцето. Кожата на лицето ми е изключително чувствителна по отношение на слънце. Имам и лунички. Ако се появя само за няколко часа на силно слънце без защита, веднага се активират петната. Петната препорих със серия хим. пилинги, съчетани с хидратация и процедури хидрафейшъл. От тогава много си пазя лицето, много. Пробвала съм различни кремове с максимален фактор, но дори и 50+, някои не се справят добре. Най-доволна съм от един продукт на Филорга, без него вече не оставам, това е най-доброто, което съм ползвала. Това е - https://filorga.bg/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA%D1%82%D0%B8/uv-defence/
*Лятото често почиваме на лодка, в открито море. Там освен пряко слънце, има и много отразена светлина от водата. Само този крем ме пази добре.

# 643
ДХЗ, може ли да споделиш марката на слънцезащитния и каква цена е? Аз на 8ми съм там, ще питам и на място.

Аз писах как след 1 процедура IPL петната почти изчезнаха, говорихме с доктора началото на май да ида за втора, защото после заради слънцето не става, но вчера като звънях за час ми казаха чак на 14 май.....чудя се да откажа втората при това положение, не ми се рискува. Та, затова питам и за хубава защита, той ми изписа крем на SVR,  но никога не съм ползвала техни и няма толкова отзиви.

# 644
Какво включва този пакет Рестилейн? Не го намирам на сайта им
Пакетът е Рестилейн и Рестилейн скинбустър. В меню пакети на сайта го имаше миналата седмица

Общи условия

Активация на акаунт