Единадесети клас 2020/2021

• 42 349
  • 752
  •   1
Отговори
# 165
  • столицата
Браво на Сашето! Астрономията си е любов.
При нас още на РС през ноември ни препоръчаха да не се записват на допълнителните НВО, защото нямали полезен ефект. Но пък ако детето има желание да си провери знанията, си е супер. Моето е енергоспестяващо. Подобни "грешки" не прави.
Тази седмица вече се разучиха активно. Дори твърди, че толкова не са учили и в училище. А аз вчера правих пробен козунак. Получи се. Тази година не смятам да купуваме и без това съм Хоум офис.

# 166
  • София
Браво на Сашата! Много талантливо това дете, ей! Страхотна!

# 167
  • Чикаго / София
Поздравления за Сашето! Страхотно дете!

# 168
  • София
Браво на Саша! Все така напред и нагоре!

Моето дете има 6 по ФВС от ДО! 😂
Истината е, че поне през ден прави упражнения и дори от няколко дни слиза в дворчето на блока (имаме заграден двор ок. 60 кв.м., през който преминават само живеещите в блока) да скача на въже. Обаче чак оценка не очаквах. 😄

# 169
  • столицата
Хубаво е сега да си имаш дворче. Пък ако е дворче на самостоятелна къщичка, още по-добре.
Нашите по ФВ правят презентации за любим спортист и решават тестове, но пък детето си прави тренировки/упражнения всеки ден.

# 170
  • София
То дворчето е един плочник и общо взето става само за скачане на въже. Поне един лост за тупане на килими да имаше, че да става и за набиране. Обаче няма, защото блокът е строен в края ня 90те, а не по времето на соца 😄

# 171
  • България, София
Браво на Саша за постиженията Simple Smile

При нас ДО върви. Имат уроци в различна форма, домашни, тестове, но не следя дали по всички предмети.
Снощи наборката до 1.30 решавала някакви задачи по химия, че и оживено дискутиране имало. Тези деца, като не изразходват енергия, не могат да заспят.
Иначе чат - пат прави упражнения  в къщи от клипчета, които госпожата по ФВС им праща. Даже имаше и йога занимания веднъж. На мен йогата много ми харесва, особено въздушната, но тя каза, че не било нейното.

Подаде заявления за НВО по език по ИТ. Решихме, че нищо не губи, като се пробва.

# 172
  • sofia
Браво на Саша!
Моят набор откакто е на ДО стана отличник. Все 6-ци му пишат, само по старогръцки нещо госпожата не е толкоз дашна и 4-ка му е завъртяла.
Идва и ми се хвали, че има 6-ца по математика. Аз си помислих, че се шегува. Той по математика няма такава оценка...... май от 4-ти клас. Гледам Школото - 6. Викам си бреййй, колко добре му се отразява ДО.
Иначе и той по ФВС с 6, нищо, че учителят не ги е чувал и виждал от началото на извънредното положение.

# 173
Калоян пък има 6 по изобразително Joy търсих детски снимки да прави колаж... Ама не иска да ми го покаже, явно не смее (сладките снимки ги отхвърли, хареса си шашавите) Smiling Imp

# 174
  • София
Нашите пък имаха да правят презентация по изобразително - върху материал от 7-ми клас. Simple Smile
Тогава само математиката и БЕЛ имаха значение. Сега малко си понаваксаха.

# 175
  • София
Аз само влизам за едно бързичко
Честито на Сашата за класирането за националния кръг на олимпиадата по астрономия!!!
Поздравления за постоянството!

Ооо, много благодаря! За съжаление не знаем още дали ще се проведе Simple Smile))) Трябваше да е на 25-26 април, ама сега... Тя си е фен на астрономията, дори ходи на школата Бели брези. Тази година ще й е трета, и си харесва метеорчиците, броят звезди по цели нощи на поляната Simple Smile Миналата година наблюдаваха необичаен метеорен поток. Ръководителите им се разделиха на две.. дали наистина са открили поток или им се е привидял. Те си се защитаваха здраво с формули и факти и сега (ако се проведе) на Младежката конференция във Варна ще говорят за тоя поток Simple Smile Абе интересно й е явно, аз отначалото мислех, че ще се откаже с времето, но не.

Ели, резервирай, колко му е... ама после няма връщане Wink SatisfiedSatisfiedSatisfied

Иначе много лежерно минава у нас обучението. Тази седмица изглежда ще е още по-лежерно. Малко започва да ми писва тази работа. Имам чувството, че сме във филм. Убедена съм, че социалната изолация помага да не се изпозаразим, но не мога да се отърва от усещането, че нещата изобщо не са такива каквито се представят. Абе има разминаване между здравия ми разум и инстинкта. Моите деца не са излизали навън и това ще започне да им се отразява. Айде като е студено навън иди-дойди, ама сега в това чудесно време искамд а излязат. Накрая едни призраци ще бродят по улиците Sad

# 176
  • Русе
Ваче, аз вземам и не връшам Simple Smile

Аз туй днес гушнах под мишница наборът и го завлачих навън. Обиколихме квартала на бърз вход за около час и го прибрах. От началото на март не е излизал и само с фитнеса у нас не става. И малко слънце не е излишно.
Гадно е по улиците, пусто... Sad

# 177
  • София
Зная за олимпиадите. Уж споменаха, че отменят състезания и олимпиади. А после избълваха сума протоколи с класирани за национален кръг. Малкото трябваше да замине на 20.03. Отложиха го за 24.04, ама сега вече накъде отиват нещата - МОН мълчи.
Аз все се надявам, когато генералът разреши, да се проведат състезанията. Все пак си им е тръпка на децата.

При нас малкото трудно го отлепях от стола и ваканцията се е записал на школа. Така избягва от заниманията в училище. При него карантината си е начин на живот.
А голямото едва го задържам вкъщи.

Тук вечер към седем хората пак се събират в градинката - деца, пияндета - всичко си е все едно няма режим. А сутрин от десет започват да крещят мегафоните и да ги разпъждат. Та се чудя докога ще продължи това. А малкото само пита дали може завинаги да е така - в междучасията да играят на майнкрафт и след училище да не губят нито минута. Още в края на часа се зарежда играта и само се чака учителката да каже чао и започват да размахват кирките.

# 178
  • столицата
И аз избутвам моето да се поразходи само от време на време из квартала. Днес масово хората са навън. Ние вкъщи. Слънце, въздух и движение са най-добрата профилактика. А и няма как до безкрай да си стоим у дома. Доста безработни има вече, фирмите затварят и освобождават служителите си.

# 179
  • София
Валя, говореха, че най-голям шанс за провеждане имала астрономията, защото била по-късна. Резултатите излязоха още преди извънредното, ама... не знам... Изглежда, че ще удължат учебната година.
Относно хората по градинките.. ами то сега ще лъсне кое как. Ако не се увеличи заболеваемостта значи не, че е било излишно, ама може би е време да се поосвободят едни неща затягайки други. Според мен ме са гъвкави и си обслужват интереси, които винаги са им били приоритет. Например аз съм за задължителните маски заради това, че не се знае кой е болен и кой не. Всеки един от нас не знае. Като ходи с маска риска да зарази другите намалява драстично. Е, няма да отворят заведенията, но биха могли при определени условия да пуснат повече хора да работят.

Общи условия

Активация на акаунт