Единадесети клас 2020/2021

• 42 692
  • 752
  •   1
Отговори
# 315
  • Русе
Сигурно са се свършили учителите по информатика. Не искат навярно да правят нови назначения, което хич бе говори добре и е в разрез с великите лозунги за образованието. И на мен ми е интересно колко нови преподавателя ще има в училището. Надявам са да са гъвкави при нас и да поканят такива от близкия университет.

# 316
  • София
У дома физиката става все повече на почит. Точно вчера ми обясняваше, че давала друг поглед за нещата, че преди е мислел, че е по-лесна форма на математика едва ли не, но сега вижда колко е интересна и как си помагат и допълват с математиката. Затова си мисля, че тази комбинация е добра. По информатика има школи, дистанционни курсове, много хора със съвсем различно образование впоследствие успешно се насочват в тази посока. За географията ... най-нелюбимият предмет у дома.

# 317
  • столицата
И аз мисля като сина ти. Но детето недолюбва физиката/подозирам, че начинът на преподаване е оказал влияние/. В същото време госпожата по гео е всеобщ любимец. Голяма мъка ще е този избор.

# 318
  • България, София
И моята наборка заплашва, че щом стане на 18 ще се изнсе Joy Обясних й, че може да го направи при условие, че може да се издържа сама Simple Smile

galimar, без думи:rage:
Дано девойката направи най- добрия за нея избор.

Аз си мисля, че за човек, обичащ математиката, физиката трябва да е поносима, но ако учителят не става, ще са две пропиляни години.

# 319
  • София
Да, това е друг проблем на профилирането - уж ученикът има избор, но всъщност той се съобразява и с преподаването или други качества на учителя.

# 320
  • Русе
Физиката и химията за мен са науките на бъдещето. За съжаление и моето дете на можа да оцени, разбере и да се заинтересова от физиката, въпреки че много съм се старала да разпаля любопитсвото и интересът му с вълнуващите открития и безкрайните възможности. Известен интерес има към химията и там му се получава сравнително лесно , но не чак до там да се старае по предмета и да се интересува повече.
  Запали се по информатиката. Макар и интересът му да не е много зравословен, но поне чете, разучава продукти, пише код - все нещо ще научи, без да храня големи надежди за развитие, въпреки ентусиазма му, предвид даденостите. Но знае ли човек. Ако попадне в този профил и се появи интересен перподавател от унито, ще му дам едно рамо ,стига да иска да се развива.

Последна редакция: вт, 23 юни 2020, 10:40 от A m b e r

# 321
  • София
Физиката и у дома е любим предмет.
На мен също в училище ми беше най-любимият предмет. Имах страхотна учителка. Heart Exl Още си пазя тетрадката от 9. клас и си личи с какво огромно желание е писано в нея.

# 322
  • София
И от мен глас за Математика и Физика. Това са любимите предмети на щерката.

Напоследък все по-често се замислям как след 2 години "птичето ще излети от гнездото" и ми става много мъчно. Започнах да се ослушвам за Американския в Благоевград и за Софийския. Детето ме отрязана с категорично "Забрави", но аз не зачерквам тези опции. Не мога да си представя, че няма да е около нас и може да заживее в чужда страна.

# 323
От немайкъде и наборчето ще мине на математика и физика... с географичката не "мелят", та е второ желание, нищо че за него е по-прилижим профил, третото е мат+ИТ...  другите просто не стават за него Thinking (химия+биология, БЕЛ+история)
Не му е душичката на физик (като на батко му), но голям цирк ще стане вкъщи, ако баш това дете, което никой не вижда като инженер, вземе че обърне в тази посока Sunglasses

# 324
  • столицата
Пенева, очаквам много приятно да ви изненадва занапред твоят син. Ти си вдигнала високо летвата.
При вас не се ли спазват профилите,  заявени при кандидатстването? Или ще допускат разместване между класовете?

# 325
Здравейте, извинявам се, че нахлувам в темата ви, но имам въпрос за 3ти и 4-ти профилиращ предмет на МГ Варна.
Какъв избор е даден реално на децата? Заявлениято го видях, но.. дали всички желания са били зачетени или пак е било според групи и зависи ...

# 326
  • Чикаго / София
И моите искат да се изнесат, но не толкова, че ние им пречиме, колкото да усетят студентски живот Simple Smile ще ги видим на къде ще тръгнат.

# 327
Пенева, очаквам много приятно да ви изненадва занапред твоят син. Ти си вдигнала високо летвата.
При вас не се ли спазват профилите,  заявени при кандидатстването? Или ще допускат разместване между класовете?
Уж щяха да се спазват, но им пуснаха една анкета преди месеци и сега заявления... Профилите не са същите като обявените преди 8 клас... появяват се 4 нови, изчезват обявени тогава... (говорим само за комбинациите 3 и 4 профил, класовете си остават каквито са, уж)

# 328
Здравейте и от мен Simple Smile
Едва ли ме помните, участвах само в седмокласната тема. Но на вас имам най-голямо доверие и се информирам за промените за нашия набор.
Относно профилите - класната на дъщеря ми им е казала, че ако единият им профилиращ предмет е български, то автоматично матурата им по БЕЛ в 12ти клас ще е по-трудна от на останалите ученици, с различни текстове и т.н.
За първи път чувам такова нещо. Вярно ли е?

# 329
  • Русе
Относно профилите - класната на дъщеря ми им е казала, че ако единият им профилиращ предмет е български, то автоматично матурата им по БЕЛ в 12ти клас ще е по-трудна от на останалите ученици, с различни текстове и т.н.
За първи път чувам такова нещо. Вярно ли е?

Не. Матурата по БЕЛ е задължителна и еднаква за всички дванайсетокласници.
 Втората задължителна матура е по един от останалите 2 или 3 профилиращи предмета

Общи условия

Активация на акаунт