Единадесети клас 2020/2021

• 42 621
  • 752
  •   1
Отговори
# 450
  • Русе

Рилските езера - шубе ме е много Joy
Като те знам, ще припкаш като козичка. Не се бой. Буквално кьораво и сакато го минава.Само че, много навалица. Миналата година ми се уплаши окото. Не бях ходила в района от петнайсетина години и такова стълпотворение не бях свикнала да виждам .

И аз се въздържам за имунизации за момента. Миналата седмица ММ ходи за документ и доста хора е имало пред кабинета. Ще го обсъдим с ЛЛ като се засечем в квартала.

# 451

Като те знам, ще припкаш като козичка. Не се бой. Буквално кьораво и сакато го минава.Само че, много навалица. Миналата година ми се уплаши окото. Не бях ходила в района от петнайсетина години и такова стълпотворение не бях свикнала да виждам .

Хм, дано си права. Разбрах, че има много хора, но не се ли кача сега едва ли ще се навия втори път да си го причиня. Миналата седмица детето ходи, но ги е заваляло много и не е успял да стигне до последното езеро. Сега ще прави втори опит с нас. После отива на лагер - гледам да си уплътнява лятото с неща различни от седене пред екрана.

# 452
  • столицата
Май ще трябва да отметнем ваксината сега, че на есен очаквам съвсем да обезумеем всички-настинка, грип и Ковид със сходни симптоми и как ще ги разграничаваме. Нашият ЛЛ дава часове и така не се събират много хора.

# 453
  • Русе

Къде водите наборите на зъболекар в Русе. Досега ходехме в Аполония, ама се чудя нещо

Все там си ходим от години. Не смятам засега да ги сменям.

Ох, Мисис Л., аз колко мечтах за тия езера и преди 7-мото бях се предала. Силици не ми бяха останали. Добре, че ММ ме задърпа нагоре и не ме остави да се предам. Колко ли щеше да ме е яд сега... Simple Smile Стискам палци за хубаво и ясно време.

Въпреки, че са тръгнали морските вируси из града, ако няма причина, не мисля да му отлагам ваксината. И без това май му е последната. Нашата ЛЛ също дава. По принцип минаваме всички в един ден прегледите. Сега ни раздели. Големите в един ден, децата в друг. И само със час.

# 454
  • София
В нашия случай ваксината даде странични ефекти - болка в ръката, зачервяване на мястото и температура 37,5-38,3 за около ден и половина. Затова през ваканцията е добре да се направи.

# 455
  • София
Като гледам как сме на 31 страница, кога ще насмогнем да изпишем темата.

На нас са ни качили учебниците за 11 клас на страницата. Ще чакам някакви отстъпки да докопам отнякъде и тогава ще купувам.

Профилактичните прегледи ги минах тази година по-раничко. ЛЛ се обади да ни извика. Но реших да отложа ваксините, заради ковида. А то какво стана, вместо да се разкара този вирус... А през септември едва ли ще е по-добре, ако децата тръгнат на училище.
Хубаво е, че цяла Европа тръгват на училище преди нас. Поне ще видим как се чувства техният вирус в училище и дано се поучим от техния опит, а не да им повторим грешките.

# 456
  • Русе
Нашите учебници ги има online свободно на сайтовете на Клет и на Просвета.

https://klett.bg/%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%B … 0%BF-news209.html

https://www.prosveta.bg/oceniavane

# 457
На моят син направихме ваксината в края на юни, че се притеснявах че ще станат нещата по-зле с пандемията и май се оказах права. Тъкмо нямаше почти никакви хора в поликлиниката. Сега не смея и да пристъпя за да видя има ли народ или не там.

На който му е интересно, относно случващото се покрай него + мъничко да го похваля, че се сдържах от писане известно време да не го урочасам пу-пу.
Скрит текст:
Сега той се занимава с това, че го одобриха да е от екипа на организаторите в училището - тези които организират хакатон (ИТ състезание) между отбори в училище и денят на отворените врати. Много е доволен от този факт. Всяка година екипът се прави от 11-сетокласниците. (Догодина нали ще бъдат те...та...) Ментори ще им бъдат миналогодишните организатори, както и хора принадлежащи на асоциацията на завършилите училището. Ще се обучават лятото - вече даже започнаха.

През изминалата учебна година, Йоан ходи на един курс, организиран с цел да се учат различни хора на програмиране (най-общо казано). За да го започне обаче, трябваше да покаже че има някакви знания (да реши задачи) и да бъде подбран от измежду останалите желаещи. Явява се и на интервю и така го започна, а вече и го завърши. Знанията от този курс му помогнаха да направи заданието, което се изискваше, за да кандидатства за екипа от организатори в училището + интервю. Интересното на курса беше, че за край се организира хакатон и синът ми с колегата му спечелиха първото място. Другото интересно (поне за мен) беше, че почти всички бяха студенти, с изключение на моят син, един съученик от съседен клас и един 12-токласник от тяхното училище. За жалост голяма част от курса го изкараха дистанционно, но все пак успешно. Simple Smile

Като цяло изминалата учебна година му беше доста натоварена (училище, курс, ДО (всеки учител решаваше в колко часа ще прави контролно/тест/изпитване извън учебното им време)), но се справи. За 10-та година завърши с пълно 6.

# 458
  • Русе
Vyara D,твоето момче е голяма радост и гордост. Има ли мечти и конкретни планове за развитие на таланта си.

# 459
Vyara D,твоето момче е голяма радост и гордост. Има ли мечти и конкретни планове за развитие на таланта си.

Не знам какво да ти отговоря.
Скрит текст:
За сега жадно поема всякакви знания. За момента се е насочил по пътя на баща си - ИТ специалист (целта му се формира още в 5 клас и целенасочено върви в тази посока). С времето нещата могат да бъдат и различни. Към настоящия момент не се е насочил за обучение в чужбина. От тяхното училище има квота за директно  класиране в ТУ-София, а май и в СУ "Св. Кл. Охридски" (само за отличници или над някакъв успех, но не съм сигурна какъв). Мисля, че ще се възползва.Но имаме още 2г да разберем какво точно ще е. Simple Smile

# 460
  • Чикаго / София
Vyara D браво на твоето момче!

Ние се готвим за старт на учебната година на 17 Август. Дени изкара заедно със сестра си един Тенис курс организиран от училището им, та поне задобряха на тенис и сега ходят и играят двете. От 10 Август им започва спортът в училище - Дени май пак ще е в плувния отбор, а Лъчи в отбора по тенис.  Другите видове спорт - баскетбол, волейбол, футбол са ги канселирали за този срок.

Училището започва с три форми на обучение и всеки ученик ще избере как ще процедира - онлайн, присъствено или хибрид между двете. Ако е онлайн, ще трябва да се включват в класът, който се води в училище в момента и да са там с включена камера през цялото време. Ще пишат отсъствия и оценки.
Променили са им програмата и са я направили на блокове. Преди имаха 8 часа с 8 предмета всеки ден, сега ще имат 4 предмета по два часа всеки, единия ден и другите 4 предмета на другия ден, така ще има по-малко движение по коридорите. Разредили са им програмата, така че единия ден едни започват по-рано и свършват по-рано, а другите започват по-късно и свършват по-късно. Дните се редуват. Още не са казали дали ще имат физическо и как ще се процедира. По време на учебния ден трябва да са с маски. Могат да ги свалят като излизат навън. Позволяват им по-дълги почивки за излизане извън сградата и за почивка от маските.

За сега това са казали, ще видим колко дълго ще продължи, че ако се увеличат случаите, като нище ще минат отново само онлайн.

Последна редакция: ср, 05 авг 2020, 03:00 от irka

# 461
  • столицата
Ирка, дръж ни в течение. Добри практики прилага вашето училище.

# 462
Ваксината я сложихме преди 2 месеца може би. Имахме час, не се чакаше.
Младежът работи от около месец, спестява за море. Това последното ме хвърля в ужас. Защо го пуснах?!? Заминава средата на месеца, 5 нощувки, с негов приятел и гаджето на момчето, и нейната група по актьорско майсторство. Ще пътуват с кола...
Все още не знаем какво ще учим, обсъждаме бала, ту иска да поканим хора, ту не иска. Чуди се каква кола да си купи, не че вече има книжка. И курсове през зимата ще кара, вероятно.

# 463
  • София
Лелее, Бети, направо ни открехна вратата към 12 клас... 😬

# 464
  • София
Младежите на Vyara D и Бети са толкова пораснали и самостоятелни! Браво на тях.

Ирка, благодаря,  че споделяш! При нас още не са ясни нещата, но допускам, че в АК освен с МОН, съобразяването ще е и с практиките в САЩ.

Общи условия

Активация на акаунт