Единадесети клас 2020/2021

• 42 616
  • 752
  •   1
Отговори
# 465
  • Русе
Бети, твоето дете посъзря може би и покрай наборът с който се движи. То не че някога ще бъдат достатъчно зрели да не ги мислим. 18 години е една сравнително условна граница, някои са по зрели, някои и на 20 на са толкова, но така или иначе в един момент тръгват. Аз съм казала до 18 години дотолкова самостоятелни изяви не давам, не че след година очаквам да бъде много по-различен.Но малко по-малко и аз отпускам въжето, ако мога така да се изразя при спазване на условията, които съм поставила. Средата също е от голяма значение. Ако познаваш приятелите му, а и момичетата са доста по-напред в развитието си и са определящи за това какви ще ги вършат

Повечето ученици тръгват по-рано на училище, така че ще има възможност да се анализират практиките . Не че имам усещането, да се анализира нещо по-принцип. Светослав иска да ходи на училище, въпреки че не е от обичащи учебния процес и въпреки че е всекидневно с приятелите си от класа. Боя се от евентуално дълго стоене с маски. Дишането и притокът на кислород са изключително важни за всички процеси в организма. Освен на теория съм го открила и на практика и мисля, че няма начин да не се отрази негативно и с последствия.

Последна редакция: ср, 05 авг 2020, 09:35 от A m b e r

# 466
  • София-град
При нас разпределението на часовете за профилирана подготовка е малко по различно, децата ще учат по 4 часа седмично профилиращите си предмети и в допълнение ще имат по 4 часа за разширена подготовка (по един час за всеки профилиращ предмет). И тъй, като сме иновативно училище се оказва, че сме имали право на увеличение с 10% на общия брой часове за раздел А и Б за това нашето училище е решило да добави и 1 час РП по БЕЛ.  Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 467
Ти не завърши ли? Joy
При нас разпределението на часовете за профилирана подготовка е малко по различно, децата ще учат по 4 часа седмично профилиращите си предмети и в допълнение ще имат по 4 часа за разширена подготовка (по един час за всеки профилиращ предмет).
Това няма как да е вярно. Противоречи на една наредба.

# 468
  • София-град
Ти не завърши ли? Joy
При нас разпределението на часовете за профилирана подготовка е малко по различно, децата ще учат по 4 часа седмично профилиращите си предмети и в допълнение ще имат по 4 часа за разширена подготовка (по един час за всеки профилиращ предмет).
Това няма как да е вярно. Противоречи на една наредба.

Наредба № 4 го позволява! Simple Smile

# 469
  • Русе
При нас разпределението на часовете за профилирана подготовка е малко по различно, децата ще учат по 4 часа седмично профилиращите си предмети и в допълнение ще имат по 4 часа за разширена подготовка (по един час за всеки профилиращ предмет). И тъй, като сме иновативно училище се оказва, че сме имали право на увеличение с 10% на общия брой часове за раздел А и Б за това нашето училище е решило да добави и 1 час РП по БЕЛ.  Simple Smile Simple Smile Simple Smile
   Защо да е различно. 720 часа избираеми се разпределят за профилиращите предмети - 3 или 4.  Минималния брой часове ако се не лъжа трябваше да 4, максималния 8. Иначе се падат по 5 часа, за 4 профилиращи. Ако са БЕЛ,математика и чужди езици, за които има 2 или 3 за БЕЛ задължителни, то някъде ще са по 8 часа общо. Надявам се в нашето езиково да ги направят, че да има полза от езиковото.

За иновативните практити не мога да кажа нищо. И нашето май още е иновативно

# 470
Не уцели. Joy
И вземи малко да си усъвършенстваш легендата. Родител, студентка, ученичка....
A m b e r, девойчето скучае. Не го вземай толкова насериозно.

# 471
  • Русе

То хубаво скучае, ама някой може да се върже на невярна информация.

# 472
  • София-град
Не уцели. Joy
И вземи малко да си усъвършенстваш легендата. Родител, студентка, ученичка....

Мойто момиче не се прави, че много знаеш. Аз съм учителка с 35 години стаж и казвам какво ще бъде в нашето училище. Прочети наредбите и после говори. Simple Smile

Прочети чл. 15 на наредба № 4 за учебния план. Simple Smile

# 473
  • Русе
Мойто момиче не се прави, че много знаеш. Аз съм учителка с 35 години стаж и казвам какво ще бъде в нашето училище. Прочети наредбите и после говори. Simple Smile

Прочети чл. 15 на наредба № 4 за учебния план. Simple Smile
Неграмотна малко идваш, като за даскалица пред пенсия. И понеже контактувам с доста даскалици, с немалък стаж ,но значително по-грамотни.Мога да кажа, че повечето не са наясно с много от новите промени. Вчера за пореден път ги обяснявах на учителка с 15 годишен стаж.

Обясни какво ще се учи в останалите 4 часа седмично, като има 20 часа седмично за ПП , а ти твърдиш че вашето са предвидени 4*4 = 16 часа

# 474
Добър опит. Значи след родител и новоприета студентка вече си учител. Моя грешка.
И форумът не е Матури 2020.
Няма как часовете за ПП да са 4х4 или 3х4 и това не се урежда в наредбата за учебния план.

# 475
  • София-град
А и само да уточня общия брой часове за профилирана подготовка е минимум 16 часа седмично. При 4 профилиращи предмета се пада по 4 часа седмично на предмет, което си е точно 16 часа седмично профилирана подготовка. В допълнение могат да имат и от 2 до 4 часа за разширена подготовка. Ако трябва да го кажа по ясно ако те учат 18 часа ПП ще имат и 2 часа за РП. В случай, че са иновативно училище имат право и до 10% увеличение на часовете за раздел А и раздел Б. Ние сме се възползвали от тази възможност. Децата при нас ще имат интегрален предмет в раздела за ЗУЧ. В допълнение ще имат и по 1 допълнителен час за ИУЧ-РП. Важно е да уточня, че имаме разрешение от началника на РУО тъй, че нас няма какво да ни тревожи дори и да нарушаваме наредбата. Щом имаме такова разрешение значи е възможно и не нарушаваме наредбата! Simple Smile

# 476
А и само да уточня общия брой часове за профилирана подготовка е минимум 16 часа седмично. При 4 профилиращи предмета се пада по 4 часа седмично на предмет, което си е точно 16 часа седмично профилирана подготовка.
Друг път. Има минимум и максимум. Нито един от тях не е 16.

# 477
Дидева, мисля че точно теб се опитва да гони из темите и да те провокира дамата, която навъртя наколко страници и тук Joy

Иначе с интерес наблюдавам как растат децата - Бети, кураж, ще се оправи той, ама ти ще го мислиш през цялото време.
И вкъщи има идеи вече за следващото лято - естествено ние не влизаме в плановете.
Да са здрави и разумни, друго не си пожелавам вече.

# 478
  • София

JoyJoyJoy
Представих си, как Дидева сяда и за пръв път отваря наредба и сяда да рисува диплома за випуск 2022...
Момичета, извинявайте, но не се стърпях! Това е уникално! Joy

# 479
  • София-град
Ок. Щом така казвате, явно грешката е моя! Важно е да подчертая, че ние взехме това решение още когато правихме план-приема за тези ученици! Тоест това е било още 2017 г. Възможно е от тогава наредбата да е претърпяла промени (което не ме учудва, ако е станало). 

Общи условия

Активация на акаунт