Единадесети клас 2020/2021

• 42 244
  • 752
  •   1
Отговори
# 510
  • столицата
От пиленето на гуми и изхвърлянето пред момичетата именно се притеснявам. А за мотор не искам и да чувам. Има приятели с мотори, но категорично съм забранила да я возят. Надявам се и да го спазва.
Дори й бях организирала мой познат да я повози, за да й мине меракът. Но тогава беше по-малка.

# 511
  • София
Ааааа мотор и аз не давам Simple Smile
Мисълта ми беше аз да карам за мотор , той за кола при моя човек . Защото понякога го усещам, че иска нещо , но всъщото време иска да има близък човек до него. 
За момента , надявам се и за напред , детето ми да си остане разумно, за разлика от мен на неговите години.

# 512
  • София
Настръхвам като ви чета. И моята се гласи за шофьорски курсове. Кола от нас няма да получи лична. Бая ще покара с баща си да се научи като хората, че курсовете са гола вОда. Аз съм голямо шубе. И досега не давам на децата да се возят в чужди коли... Е, доколкото мога де... Не знам как ще я мисля по пътищата.

# 513
И аз се замислих за неговите шофьорски курсове, но той ме скастри, че са излишни. Баща му си третира колата като нещо свещено и е абсурд да му даде да я кара някога, така че след време ако събере пари за кола може да се запише и на курсове.
Той днес се кахъри как от XXL смъкна размера до дрехите на М и не може да си носи тениската на немския национален по футбол.

# 514
  • столицата
Толкова много е отслабнал? Леле

# 515
Смъкна около 30кг. миналото лято, сега поддържа и покрай това се сдобих с доста мъжки тениски, които се преквалификацираха на рокли за вкъщи Joy Другите не го интересуват, но немската му е дерт.

# 516
  • Чикаго / София
lion_queen__ доста е отслабнал младежа! Браво!

Дени Бали взе книжка като навърши 16г. И вече 8 месеца си кара сама. Главно наблизо до нас. Справя се чудесно. Но тук шофирането е по-спокойно. Сега Лъчи ходи на курсове. Свършват след 3 дни. После ще има 1 година да кара с нас и догодина Август, живот и здраве, като навърши 16г  ще вземе и тя книжка.

Тяхното училище, уж щеше да започва присъствено, но миналата седмица изпратиха имейл, че ще започнат онлайн. Децата бяха много разочаровани. И така днес е първи учебен ден за тях. 11 клас може да започне в цялата си лудост с онлайн преподаване. Ще видим до кога. Казват, че се надяват от средата на Септември да започнат да вкарват и деца в класните стаи, но ще се разбере по- нататък.

Хубавото е, че поне и двете ги приеха в отборите -Дени по плуване и тенис, Лъчи в тенис отбора, та поне всеки ден ще ходят и ще тренират, хем да се движат, хем и със съученици ще се виждат.

# 517
  • столицата
Точно се зачудих защо Ирка е писала в темата за 11 клас, а то сме се преименовали:stuck_out_tongue_winking_eye:
На мен 16г за шофьор ми се струват малко. За пътуване из София сякаш си трябва повече зрялост.

# 518
  • Чикаго / София
Вярно са преимренували темата, сега забелязах Simple Smile ми така де, някои започнаха вече 11 клас Simple Smile

За София 16 години за шофиране е рано, съгласна съм. Тук е доста по-спокойно, няма такова движение, широки улици, много място за паркиране.  Например в Даунтаун Чикаго не бихме я пуснали да кара все още, но из нашия и съседните квартали, няма проблем.

# 519
  • София
Леле, колко чуждо ми се струва това заглавие!

# 520
Така е, докато ни чакат да си изпишем темата, те децата започнаха единадесети клас.
То не остана много време до учебната година и тук.
Присъствено, дистанционно... не знам. Мисля, че ще ги пуснат в училище и после в началото на октомври пак ще ги приберат пред компютрите вкъщи. И пак за нашите не е такъв проблем да учат вкъщи, но тези малките, направо не ги виждам... И ми е ужасно жал за родителите им. И накрая на НВО ще оценяват постиженията на родителите Joy

От известно време дудна да започне да се оглежда и да си проучва варианти за това, което иска да учи впоследствие. Да е наясно къде какво влиза като оценки...да няма после - ама аз това не го знаех. Засега проучването върви по улиците и в безмислени чатове със знайни и незнайни приятели, т.е никак Grinning

# 521
  • столицата
Имат ли децата ви банкови карти? При какви условия? Моля за препоръки.

# 522
  • София
Моят има в ПИБ, защото и мъжът ми има там. Няма такси за нищо - откриване на сметка, теглене от техен банкомат (за другите им карти е 0.30 лв), няма месечна такса, както и такса за прехвърляне на пари към тази сметка от сметката на мъжа ми. Само не знам тези условия дали са до навършване на 18 години или докато е ученик. Вероятно на сайта на банката пише.

# 523
  • София
На моето картата е в ПИБ. Няма такси и сметката е на мое име, а картата на неговото.
За мен водещото е, че няма такси по тази сметка, на която е неговата карта. Но не зная как ще е когато стане на 18.

# 524
  • София
На моята е в Уникредит. Нещо към картата на мъжа ми. На нейно име е, ама той получава есемеси и има ограничение за теглене, мисля 50 лв на ден. Там й привеждаме джобните.

Общи условия

Активация на акаунт