Единадесети клас 2020/2021

• 42 340
  • 752
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Призма, аз застъпвам тезата, че с или без НВО, няма никакво значение. Решили са да има. Това не мисля, че се подлага на някаква дискусия. НВО за 4 и 10 клас си има, каквото и да си коментираме тук. Въпросът е дали да се проведат тази година или не. Аз лично не виждам разлика между тази и миналата, и следващата. Ще се изтегли във времето и толкоз. Резултатите от него ще бъдат такива каквото ще бъдат.. нееднозначни. Малко започва да ме дразни истерията на някои директори, това щяло, онова щяло. Ако нямаше извънредно положение щяха да си ги направят НВО-тата и толкоз.

# 136
  • Русе
Мисля,че коментираме точно, че тази година има основание да се отменят.Дано да можем да се върнем към нормален живот и НВО в 4 и 10 клас е нещо, което спокойно може да си спестим тази година. Нито е важен критерий, доколкото е лесно достижима масово летва, а няма резон да се усложнява баш тази година. Мониторингът ,предвид обсотятелставата също няма да сочи кой знае какво. А и сроковете за отчети,прегледи, анализи ще са сгъстени, доколкото трябва да се правят много дейности за кратко време. Да не говорим, че всеки лев, трябва да се разпределя и да се покриват най-най-важните цели и нужди.

# 137
  • София
Училищата, които нямат собствен изпит  след 4 клас и не искат да имат, може да ползват резултати от някое друго състезание. Дажи мисля, че навремето имаше някаква схема при кандидатстване в СМГ, някакъв рейтинг.  Формираше се от точките от няколко състезания, с определен коефциент. Помните го. Един съфорумец водеше класации много години. Simple Smile Та може нещо такова да ползват. Избор има. Все ще е по-добър от НВО. ( Да си призная, не съм сигурна, че ако сега дам задачите от това НВО, наборът ще изкара макс. Sweat Smile )
  А иначе НВО е своеобразно заключение на даден етап от образованието- начално, основно и средно първа част. Затова може би е редно да има такъв изпит. Друг е въпросът, ако изкараш 5 точки в 7 клас, защо може да продължаваш да губиш време и ресурс следващите години. Ама това вече е друга тема...

# 138
Сега наистина ли е външно оценяването и в 4.клас?
Трябва да бъде, ако се проведе изобщо.

# 139
  • Русе
Нагледно, до къде може да стигне самозаблудата и фалшивата увереност.

Продължавам да отчитам позитивите от дистанционното. При нас без конферетнти връзки. Вчера се е занимавал няколко часа с речника по английски, с условия за развитие на кактуси и secondary succsesion и с решаване на една задача, където един триъгълник ни разказа играта. Една тъпа задача, обаче още в началото се получи 5√7 и това доведе до изчисления и подмятане на едни корени няколко страници. Предполагам вече му се ходи на училище да си дреме щастливо в часовете и да се забавлява с приятели в междучасието.

Приятелката ми ,която е учителка в етно училище в съседно градче и досега се оплакваше, че докато не успокои страстите със слушане на специфична музика и изслушване на любовните им терзания в рамките на половината час, не можеше да си предаде урока, сега казва, че почти всички си изпълняват задачите и си качват материалите в срокове.

Социлната изолация я борим с zoom у дома. Имаме сеанси с компанията вечер.

# 140
  • София
Е, да.. тази карантина ни преобърна живота направо, във всяко едно отношение Simple Smile)) Въпросът е кой как ще се адаптира. Също е ясно, че лятото е прецакано Simple Smile Направо нещата си отиват към крайна  учебната година в края на юли. А и има родители дето още сега са си изпукали отпуските заради карантини и лятото няма да почиват.

# 141
  • София
Е, да.. тази карантина ни преобърна живота направо, във всяко едно отношение Simple Smile)) Въпросът е кой как ще се адаптира. Също е ясно, че лятото е прецакано Simple Smile Направо нещата си отиват към крайна  учебната година в края на юли. А и има родители дето още сега са си изпукали отпуските заради карантини и лятото няма да почиват.
Силно се надявам, ако се отиде на този вариант, да е само за тези, които не са се организирали добре и не са си взели материала.
Моите деца учат изключително сериозно,  все едно са на училище, че и повече сигурно. /нали могат да ги мютнат, та не разводняват часовете изобщо/.
Ако и на тях, и на други училища, които също така са се организирали, им удължат учебната година, това изобщо няма да е правилно.
Че лятото е прецакано, е повече от ясно. Но това не е чак фатално, ако се ограничим малко или много до него.

# 142
  • София
И аз се чудя, защо е това учене сега,  щом ще удължават учебната година? Сигурно да имат 2 месеца само да ги изпитват, знам ли.

# 143
  • Русе
И на мен ми се струва заради изпитване и администрация. Да си оформят там документи и справки. Не би ми било приятно удължаване, но на фона на тези ограничения и тревоги- за какво ли не по-напред, едно завръщане към обичайните мизерии си е направо успокоително.

# 144
И на мен ми се струва заради изпитване и администрация. Да си оформят там документи и справки. Не би ми било приятно удължаване, но на фона на тези ограничения и тревоги- за какво ли не по-напред, едно завръщане към обичайните мизерии си е направо успокоително.
Последната година и половина бях в такъв юруш... всичко под час, дори почивните дни!
Сега се чувствам като хамстер в клетка Thinking Почвам да откачам! Искам си "обичайните мизерии" Close
Мъжа ми иска да отменя резервация за море за края на юли, аз категорично отказвам... това ме държи психически.
И да удължават учебната година, не очаквам да е с повече от две седмици... те си ги оценяват и сега. И малката и наборчето.
Вчера поиска да изхвърли боклука... а предната вечер отиде до магазина за 6 яйца и бутилка прясно мляко... не че ни трябваха в момента Smiling Imp

# 145
  • София
Моите деца учат изключително сериозно,  все едно са на училище, че и повече сигурно. /нали могат да ги мютнат, та не разводняват часовете изобщо/.
Ученето при моите деца е на двете крайности. Но според децата - всичко е точно както в училище. Т.е. това че някой не се е организирал, не си провежда часовете и си търси оправдание - не е от електронното обучение. На тези учители трябва с 20 години да им удължат годината, за да се научат. Един месец няма да реши нищо.

Всички си знаехме гнилите ябълки. Но сега излезнаха на показ. И как да замете МОН проблемът - естествено виновен е вирусът, електронното и ланшния сняг.

Не е ли позната ситуацията. След като лъсне провалът, слагаме розовите учила и отчитаме, че всичко е точно както е трябвало да бъде, че даже понякога и небивал успех.

# 146
  • Варна
Да попитам като пълен идиот. Трябва да попълваме заявленията за 3,4 НВО/ по желание/, ако иска може да се яви, ако иска , не. Заявление се попълва независимо от това дали ще участва.
На мен пак не ми е ясно, кое е по-добре - да участва или , не...FlushedClose

# 147
Заявление се попълва независимо от това дали ще участва.
Това не го разбрах. Това е снимка на заявлението за ЧЕ. Подават заявление тези ученици, които искат да се явят на НВО по желание.
Скрит текст:

# 148
  • Варна
Заявление се попълва независимо от това дали ще участва.
Това не го разбрах. Това е снимка на заявлението за ЧЕ. Подават заявление тези ученици, които искат да се явят на НВО по желание.
Скрит текст:
Това са ни изпратили.

Цитат
Всички ученици от  X  клас, трябва да попълнят заявленията /независимо дали ще се явяват на 3,4 НВО /по желание/ Искаме да съберем актуалните данни на учениците и имейлите на родителите.
Попълнените заявления се изпращат от имейла на родителите ,до указания служебен имейл XXXXXXX По възможност да се изпращат с едно писмо.Срок до 03.04.20г/спазвайте срока/.

# 149
Попълвайки това заявление, ученикът декларира желание да се яви на допълнителното НВО. Не че някой може да го накара насила да го направи, но утре може да му развеят собственоръчно подписаното заявление и да му кажат, че сам е заявил желание.
Не виждам необходимост и нормативно основание за подобно изискване, заявленията да бъдат попълнени от всички, независимо дали имат намерение да се явят или не. Актуалните данни могат да се съберат и по друг начин.

Общи условия

Активация на акаунт