Единадесети клас 2020/2021

• 42 644
  • 752
  •   1
Отговори
# 375
  • Русе
Да вземем да пописваме, та дано лятото да изпишем десетокласната тема.

Нямаме още удостоверения. Навярно септември.

Навърши и наборът 17 години тази седмица. Има вече наченки на разум някакъв, дано и да е зрял. Част от разноските и грижите по изхранването си поема частично. Понякога дрехите му стигат до пералнята, по-често обаче не достигат. По цял ден е навън с проятелите си - тренират, снима, обикалят вторите употреби, че се е захласнал по разни марки , но не ме тормози и си ги търси по Мании и подобни. Снабди се с Томи Хилфигер, Лакоста,Ралф Лаурен и разни други. Повечето не бях ги чувала. Само за рождения ден се примоли за оригинален Херън Престън. Упражнява някакви кодове за Website Penetration Testing , новата му страст. Снима приятеля си, който си прави албум с изпълнения на китара. Повтарям само - Не прави нещо, което не може да ми кажеш.
Другата сдемциа се каним да отскочим до морето, ако нещо не се развали. Обещал ни е тази година за последно да ни придружи на семейните пътешествия. По принцип не е много щастлив на дивите морета. Но сме се постарали да му осигурим - удобства и интернет в караваната и най-вече монтиран лост в гората за тренировки

# 376
  • Чикаго / София
Амбер здрав и късметлия да е Светльо! Да расте все така уверен в уменията си!

Ваканцията върви при нас, къде върви, къде я бутаме. От другата седмица на Дени й започват 10 дни футбол всеки ден от училището, та ще е заета с нещо.

Планирам един къмпинг за 3 дни в края на Юли до едно езеро в гората, да видим дали ще се осъществи.

И те от 12 Авхуст започват, така че не остана много. Вече и двете нямат търпение да започва училището, това не се е случвало от както са били 4 клас Joy ама дългото стоене в къщи какви ли чудеса не прави.

Дени започна да си прави примерни САТ тестове в Кан Академи всеки ден. От стоене в къщи и мислене, реши, че все пак иска да учи Ветеринарна медицина и си направи проучване на университети и колежи.

И май е това за сега при нас Simple Smile

# 377
  • Русе
Хич не му липсва на моето дете училището. С приятелите от класа се вижда, защото тренират заедно.Предупредил ме е, че този месец мога да му говоря за дати ,но от август не искал да чува коя дата е, защото всеки ден го приближавал към училището.  Smiling Imp Въпреки че се очертава доста интересно и за него. Директорът им обеща, профилът да се кара в университета и ще има възможност да контактува с хора, които могат да го насочат с интересите им или по-вероятно да разбере, че точно тук няма да може да достигне до развитието,което търси. Но поне да е навреме .

# 378
  • София
Амбър честит да е Светльо!Да е здрав,пък както изглежда е добре ориентиран към мечтите си,та нека му се сбъдват с лекота!
Нашите дипломи наесен каза класната,ако някой има зор,ще организира виждане да си му я даде.
Наборката вече работи.Blush
Доволна е и на 01.08 заминава на цаветниа лагер.
Малкия ми опъна нервите тази седмица,скарал се с дете на градския лагер и се ступали с ракетите за тенис.Моя отнесъл удар през лицето и понеже и окото е засегнато,освен,че е лилав,син,зелен търчахме по очни доктори да не е станала беля при удара.AstonishedExpressionless
Засега всичко изглежда наред,но ни викнаха пак след 5 дни като премине кръвоизлива.
Ирка и каката не ще повече ДО.Иска си класа.Sunglasses

# 379
  • Русе
Eнигма, надявам се всичко да е наред с окото. С тези момчета човек все да е нащрек. Как се чувства работещата наборка.

# 380
  • София
Интересно четиво за това как ще изглеждат матурите в 12 клас: https://m.offnews.bg/news/Obshtestvo_4/Ot-2022-g-Bez-konspekt-s- … liter_732035.html

# 381
  • Русе
Жив и здрав да е Светльо!

Енигма, стискам палци за очето!

Браво на Дени за ветеринарското. И на моят звяр му мина такава идея в главата по едно време но вече казва, че ще продължи с профила си. Някъде в чужбина. Ама кога ще се подготвя, не каза Simple Smile

При нас няма яснота кога ще се вземат дипломите. Вчера попълвахме завления за свободните ooooh!

# 382
Нищо ново. Сбит преразказ с елементи на разсъждение върху действащи нормативни документи и такива в проект. Ако някой се интересува от учебно-изпитните програми за ДЗИ ООП и ПП, по-добре да погледне проектите на страницата на МОН.

# 383
Здравейте!
Имате ли  списък с литературни произведения за четене през лятото ? Моят син не е получил и съм се насочила към този списък :
https://www.mon.bg/bg/100522

Това ли трябва да четат ?

# 384
  • Русе
Това ще изучават. Хубаво е да се прочете. Не че у дома ще се случи. Предложих му да гледа филмите.
Иначе от най-ранна възраст сам си избира какво да чете, когато реши да чете.

# 385
  • България, София
Амбър, на патерици да е жив и здрав Светльо, да сбъдва мечтите и винаги да е на верен път Simple Smile
 Диничка, поздравления за момчето ти Simple Smile

Да похваля и аз наборката, завърши с 6.00. Много е доволна. И аз също Simple Smile
На техния клас удостоверенията ще се раздават през септември, но децата от съседната паралелка вече са ги получили.  Явно зависи класният как ще организира нещата.
Девойката избра да  кара и летен курс по руски, след като приключи с предишния. До края на юли ще има занимания. Много е съвестна, даже и на морето си посещаваше часовете и си пишеше домашните. Съответно ние преди 20.30 ч. не бяхме желани да сме наоколо в дните с часове, та имахме повод още по - до късно да висим на плажа Simple Smile
Госпожата по литература им е дала списък с книги, който аз силно одобрих, но няма нищо общо с изучаваната програма. Та първо ще гледа да прочете произведенията по програмата, после може и другия списък да захване.
Има да преговаря и по биология. Както искаше да работи през лятото, май май време няма да остане. Не че си е намерила  работа.

# 386
  • столицата
Велина, ще споделиш ли списъка по български? Моето дете обича да чете и ми е интересно какво е препоръчала госпожата извън задължителното.
И за курса по руски моля за инфо. На лични да не разводняваме темата.

# 387
  • България, София
Галимар, това са книгите:

"Ана Каренина" - Л. Толстой

" Добър ден, тъга" - Франсоаз Саган

"Пяната на дните" - Борис Виан

"На път към Суан" - Марсел Прус

"Път към висшето общество" - Джон Брейн

"Младите лъвове" - Ъруин Шоу

"Гепардът" - Джузепе Томази ди Лампедуза

"Елементарните частици" - Мишел Уелбек

"Триумфалната арка" - Ерих Мария Ремарк

# 388
  • София
Извинете за намесата. Само да допълня,че "Път към висшето общество" любима моя книга има продължение "Живот във висшето общество", ако някой прояви интерес да знае .

# 389
  • столицата
Знаем, знаем. Имаме ги и двете:blush:
Тази седмица си е дала почивка на очите и не ползва нет. Затова пък телефонът е силно употребяван.

Общи условия

Активация на акаунт