141-ва Пролетна гобленарска с доиграване.

• 32 094
  • 712
  •   1
Отговори
# 270
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
добре, че те чета легнала, а то щях да падна Simple Smile много вилери, много нещо. и като знам как се шият...
преди време във форума се явяваше Здравчето - голям сладур. беше ушила тайната вечеря. два пъти! забравих защо, но знам, че бяха два.
и докато аз се опитвах да се съвзема от мисълта, че някой може да боцка два пъти по 13 чифта крачета под бяла покривка, нашата започна пак с тайната вечеря, но комплектована от  друга фирма, защото на тази комплектовка се вижда по-хубаво, че покривката не е бяла, а бяла със сивкави мотиви...
и я довърши! и третата!
от тогава съм си казала, че който го захапе вилеровата муха, направила го е до живот.
аз обаче съм бърза - бързо почвам, бързо спирам, бързо ... абе не завършвам бързо, но не му се стягам толкова. Simple Smile

# 271
  • Norge
Хахахааааа, Добре!!!!!! JoyJoy
Абе чак Вечерята не съм шила, а на това Здравче поне един медал никой ли не ѝ даде, бе! Нищо чудно       да сме се засичали с нея през годините, ама то пък такова нещо се помни, не може да се забрави.
Аз два пъти съм шила само Фазана. Втория път - 1:1 и стана далеч по-красив от тези грамадни пиксели на снимката.
Но вилеровите ми страсти много отдавна са история; по онова време нямаше много избор, а онзи, който го имаше, колко от нас го познаваха...

# 272
Скрит текст:
Скрит текст:
Ида, ида!!
Цветенце скъпо, Зоре и Пипе, точно седнах да изчета пропуснатото и преди всичко останало - по една много силна прегръдка на тричките ви!! Gift HeartGift HeartGift HeartGift HeartGift Heart

Няма при мен зима, всъщност цялата зима я изкарахме на няколко плюс градуса. За капак, купихме и нова снежна фреза, голям зИян стана, така си стои, милата, непорочна след първия си сезон Simple Smile
Но за бурите, Зоре, си права. Съвсем на север добре поваля и подуха. Половинката ми е от навръх Нордкейп; там де що има път по острова, все е затворен Joy

Аз и дума да не става, че ще мога да изкоментирам всичко след два-три дни отсъствие. Така ѝ се ядосах на мамата като ми открадна написаното, че после не стъпих тук. Hands Thumbsup А то междувременно се събрало, че се събрало ѝмане и хубости, иди, че опиши всичко. Sad
'Ма то и да опиша, кой ли ще го изчете такъв ферман.
А ако пак стане като онзи ден? Те тогава вече трябва да насъскам Гешев към змийското гнездо на БГмама, което ми краде ръкописите. Wear Mortar Board (това вместо каскет).

Не мога обаче да не изохкам за къщичката на Пипито. Извънредно красива в моите очи!

Зоре, да знаеш откога ми се иска и на мен да захвана нещо в този стил, с лек наивизъм в него, но защо така и не съм го направила, ей на това отговор нямам...

Цветченце мое, кога успяваш да напредваш толкова! А на всичко отгоре, хубавицата ти става все по-вкусна на цвят Kiss

Петя, Дидка, хубаво е, че се показвате от време на време, може и без бродерия, важното е да не се забравяме! Flowers HibiscusFlowers Hibiscus

Кокиченце, всичко ти е хубаво, но котетата, ах котетата! Two Hearts Май имам слабост към оранжевите човечета; веднъж си прибрахме едно такова от един строеж - мършавоо, мърлявооо…. След като дойде на себе си, отвърна по начин, който досега не съм срещала при никое друго коте. Много го/се обичахме.

Добре, тежка задачка е щампата (само веднъж съм пробвала), но ти си герой и ще се правиш, а и то грее, грее.

Ети, Joy Остава за следващия път.

От двете нови на Аетера и аз съм като Зорито - пейзажът.

Боже. Рисе, думи нямам!! Как се работи такова чудо!! Hushed

Орехче, целувка за окуражителните думи. Няма да стане с преразказване на вече написано и изгубено. Не може да не знаеш какво е усещането: чувстваш се фалшив, сякаш крадеш чужди думи и ги представяш за свои, много никакво чувство Sad Обаче обещавам да си наваксам оттук нататък Simple Smile
------След споделеното от теб, се вдъхнових и се качих на тавана, изрових Вилер-ите и вместо само да се одумвах, реших, че може да представя нагледен материал.
Знам, че съм споменавала, но ти си новичка, затова да повторя.
Преди години посетих Вилер в къщата, където им беше кантората/изложбените зали. Очаквах да остана възхитена и замаяна от онова, което ще видя там, а се оказа, че не изпитах подобни чувства. Там си бяха гоблените, и най-големите бяха там, но някак вълшебството не се случи. Това не означава, че не си купих, де. Simple Smile

Хайде, показвам невиждани неща. Grinning
Един ми се губи и един има недовършен.
На Пармската госпожа платът е направил гънка на много стратегическо място - назолабиалната черта, като е придал допълнителни 10 години към и иначе достолепната ѝ възраст Simple Smile

Нелка, добре дошла от викингското царство! Heart
Помислих, че съвсем се обиди на тая бгмама, че ти гепи дългия отговор тогава, но добре, че все пак се смили и върна. Като си представя как прецизно и внимателно пишеш с обръщение към всеки, как болдваш и имената даже, и как не пропускаш, голяма играчка е било..Но ти я правиш отново със същия филигранен финес, отнемащ маса време.

Прекрасни гоблени си направила!    Само като си представя колко взиране е било!!!
Тоя фазан не съм го виждала изобщо.  Но най ме спечели той като тема от всички.               Мона Лиза пък ми се струва тук/по вилерски/, че има тънки марленедитрихски вежди, връщам, пуля се, наистина ли е така?! Защото нали картината няма.
Назолабиалната гънка на г-жа Бурбон ѝ отива много даже, не мога да си я представя без нея. Всъщност на нея ли казваш Пармската г-жа? Да не се изложа от много знаене..Flushed

А относно вилеровата къща, която си посетила и не си останала очарована от показаното, може би е било от разстоянието на времето, в което си мечтала да отидеш и се е случило доста по-късно.

За себе  си осъзнах едва сега, когато ти го каза, защо аз вече не харесвам гоблените, които съм правила.
Мислех, че е само заради стила живопис, превъплътен в гоблена, но е най-вече заради факта, че аз промених отношението си към интериора и подобни величествени тежки /като излъчване/ картини изискват класически тежки мебели, изобщо съвсем различен  свят от днешния ми натюрел. И цветовете ми изглеждат към днешна дата тежки, въпреки че сами по себе си са толкова красиви.

Нелка, благодаря за споделеното!  Всичко ли ти е закачено, което си ушила?
Апропо, при вас не маршируват ли разни короновани личности пък били те и вируси?

Последна редакция: пт, 20 мар 2020, 13:20 от AnMary

# 273
  • sof
Отвяхте ми капелата! Особено Aetera и nelka!

Не съм и едва ли ще поръчвам от Китай, защото притежавам прекалено много комплекти и м-ли и са от добро качество, по-новите Dim-s също се правят в Китай.

Инвентаризацията ми напредва твърде бавно, и даже докато систематизирам нещицата, мисля какво ще започна, предполагам през we (дотогава ако не съм готова, оставям вече докъдето съм!) - та да питам някой скоро шил ли е на 36ct, за sampler се настройвам, и да питам в родината предлагат ли cotton perle, примерно на dmc, примерно 3 или 5 бихте ме посъветвали. Зяпах в tube, но не казват много за действителния разход, така че ще купя колкото пише в схемата. Ако може да се купи нещо с доставка с куриер всъщност... май ще отворя някой комплект накрая...

# 274
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Нелка, привет! Радвам се, че се изгуби, само поради несходство в характерите с Форума Hug
Вилерите ти са умопомрачителни! Не мога дори да си представя колко труд си вложила в тях. Много са красиви, тежки, класически... Прекрасни!

Относно моят напредък - и аз го отчитам само в четвъртъците като видя двете снимки заедно... Имам чувството, че някак и ръката ми свикна с този тип модели за шиене. Предната фея вървеше мнооого бавно, хем с половината цветове. Сега явно имал повече време, или по-скоро си го отстоявам и не правя друго в свободните ми часове с дневна светлина, докато децата спят. Всъщност, дори и да не спят и двамата, това е моето време и си го отстоявам ревностно.

dinkov ти още ли подреждаш?!? Момиче, колко и какво състояние си натрупала ти? Направо ми събра очите!

# 275
Скрит текст:
Отвяхте ми капелата! Особено Aetera и nelka!

Не съм и едва ли ще поръчвам от Китай, защото притежавам прекалено много комплекти и м-ли и са от добро качество, по-новите Dim-s също се правят в Китай.

Инвентаризацията ми напредва твърде бавно, и даже докато систематизирам нещицата, мисля какво ще започна, предполагам през we (дотогава ако не съм готова, оставям вече докъдето съм!) -
та да питам някой скоро шил ли е на 36ct, за sampler се настройвам, и да питам в родината предлагат ли cotton perle, примерно на dmc, примерно 3 или 5 бихте ме посъветвали.
Скрит текст:
Зяпах в tube, но не казват много за действителния разход, така че ще купя колкото пише в схемата. Ако може да се купи нещо с доставка с куриер всъщност... май ще отворя някой комплект накрая...

3 и 5 не са ли дебелички?

https://www.needlenthread.com/2014/02/thread-talk-sizing-up-cotton-threads.html

може би 8 номер?

https://doodledogprimitives.com/punching-3-strands-vs-pearl-cotton-size-8/

8 номер за 3,60

8 и 12 за 3,20

# 276
  • sof
Благодаря, Добри, ти си велика, и рабира се си права!

Понеже четвъртъка мина и не се пречкам в прелестните етапи на сериозните хора, показвам Великото Чудене:

Wildflowers има достатъчно, ама види ми се много контрастни цветовете и с дълги сегменти, да не стане много с изв. мангасарско някак си; патешко жълто имам #8 762DMC, другите са недостатъчно за целта. Или ще купя (ако може), или ще поотлежи за по-либерални времена. Просто ми се струва, че на този каунт е най-добре с една нишка малко по-солидна от 1 кат мулине, а ще пробвам и с две мулине, докато мисля...

# 277
дотук разбрах само, че ще правиш нещо невиждано.
силно възбуждаш любопитството ми, а не подавашш информация какво.
корЕгирай се. Simple Smile

# 278
Нелка, радвам се, че си тук и че даже не се е налагало да използвате снегорина Joy.Ще му дойде времето, сега трябва обаче да дойде пролетта.......
......та в този ред на мисли ЧЕСТИТА ПРОЛЕТ, скъпи другарчета! Нека сме здрави, нека ни е цветно, красиво и щастливо в душите и сърцата, за да можем лесно и бързо да се преборим с тази гад отвън!

Зоре, да знаеш откога ми се иска и на мен да захвана нещо в този стил, с лек наивизъм в него, но защо така и не съм го направила, ей на това отговор нямам...

Като задълбах малко повече в това, което съм ушила до сега и това, което първо ми грабва окото и сърцето установих, че много харесвам гоблени по картините на  Charles Wysocki. Доста от ушитите ми пейзажи са по негови картини. Така че смело задълбавам в темата и продължавам с бодра крачка Simple Smile.
Как да имаш отговор, като имаме само две ръце, и толкова много красиви неушити гоблени!
Рано-рано ме остави с увислано чене. Не съм фен на Вилер и може би никога няма да подхвана да ушия вилеров гоблен, но се възхищавам от душа и сърце на всички, които имат смелостта и търпението за такива проекти.

donsita, забележителен напредък! Той е на половина готов.

CvEtEmOe, Цветенце, цветовете наистина греят!  Цветно и карсиво точно като ника ти!

Динков, нямам представа какъв семплер си заплюла да шиеш, но на скоро се сдобих с 32 каунт на точки, за която отдавна мечтах и ми разказа играта. Много е дребно, не си представям 36 каунт какво би било. Нямам търпение да видя с какво си се заела, защото и аз от известно време се заглеждам по семплери, но съм си набавила страхотна ленена панама 25 и 27 каунт за тях и няма да се мъча с по-дребна.
И аз като Добри съм силно любобитка какво предстои.

Зори имаш освен къща и човеци ако не се лъжа! Този гоблен има доста детайли по него не вярвам да скучаеш! На 18 каунт ли го шиеш?

Ааа не! Край с 18-ти каунт. В оригинал се шие на 16-ка, но го шия на 14-ка и баста! Колко си наблюдателна, значи Simple Smile. Да, има вече две човечета Simple Smile имаш око на детектив Hug

# 279
  • Бургас
Божеее какво любопитство ме гризе Scream ужасс! Зори и Динков ще покажете ли на кои семплери сте хвърлили око? И аз съм си харесала един на Жанлин и ми се иска да е на лен, дали ще е подходящо? Става въпрос за сезоните и по точно есента...

# 280
Аз показвам веднага.
Първа любов ето тези семплери на Victoria Sampler :
Скрит текст:

Те са около 5-6 от тази поредица, имам на някои схемите, но са невъзможни за комплектоване.  Много различни видове конци, мъниста, крейник, и какво ли не още, няма шанс за събиране Worried.
Ако някой може да ми съдейства или знаете кой би могъл да си поръчам едно поне комплектче, ще съм много благодарна!

И ето тези, също, направо не мога да си избера :

Скрит текст:

# 281
е сега и аз искам...
онова с добре дошли в нашата къща.

кажи какво ти трябва, може дружно да го съберем.
аз имам няколко крейника (ако ги намеря), мъниста могат да се вземат от много места, не е нужно да са мил хил...
давай липсите и ще го мислим. Simple Smile

# 282
  • пак там
Мама навремето шиеше основно Вилер. И аз съм започвала с него.

Имаме един огромен, ушит от нея - някаква воденица беше, много е красив, въпреки че е заготовка на българска фирма. Едно към едно. Имаме и една зима, по-малка. Абсолютно домашна заготовка - като започнеш от панамата, минеш през бод 1към 1, и стигнеш до конци, които са буквално правени - избелвани в различна степен с белина. Той е дори по-хубав от оригинала.

Аз имам ушит "Момичето с шапката", подозирам, че е Вилеров, но не съм сигурна. И едно Кралско езеро, което ших две години, докато не го разгънах и се ужасих - отново българска разработка, но изглеждаше все едно го е правил синът ми - отвратителни комбинации, никакъв усет за цветове. Исках да го изхвърля, но мама се заяде, че съм го работила две години и го рамкира. Една идея беше по-добре, но отказах да си го овися на стената. Та е у тях, над вратата в нашата стая Simple Smile да си го гледам Simple Smile

Аз до ден-днешен не умея сама да разпределям цветове. И по принцип съм изпълнител, не автор, творец. Затова и ви се наслаждавам, като чета понякога как "не ми хареса цвета и го смених".

МОже би първият що-годе успешен опит ми е "Целувката" - тогава не ми хареса как се преливат черното и сивото, и смених сивото. Стана една идея по-рязко, но много по-светло и по-ясно като че ли. Обаче съм много далеч още от нормален дизайн.

# 283
  • Бургас
Зори по първите три ми останаха очите. Но защо са толкова сложни като материали за комплектоване Frowning1
Зори това на втория семплер  тикви ли виждам??? Heart Eyes

# 284
Ако някой може да ми съдейства или знаете кой би могъл да си поръчам едно поне комплектче, ще съм много благодарна!

На самия сайт на Victoria Sampler има онлайн магазин, където освен схемите в повечето случаи може да се купят и материали към тях. Например ето го дизайнът с тиквите:
https://www.victoriasampler.com/Catalogue/VS_Samplers/p0128_PumpkinPatchFarm.aspx

https://www.victoriasampler.com/Catalogue/VS_Samplers/Leaflets.aspx?PageIndex=9 - долу на страницата

Същият комплект може да се поръча и от 123stitch или друг магазин.

Последна редакция: пт, 20 мар 2020, 13:45 от Ghibli

Общи условия

Активация на акаунт