141-ва Пролетна гобленарска с доиграване.

• 32 101
  • 712
  •   1
Отговори
# 285
  • Бургас
Момичета, наложи ми се да се поставя някакъв ред в гобленовите си неща и попаднах на схеми на шити отдавна гоблени. С голямо неудобство казвам, че са Вилерови, производство на Казанлък. "Коне на водопой", " Слънчогледи" в една синя ваза и "Ковачницата" .Аз съм ги шила, схемите са съвсем нови, защото съм ги преснимала предварително ,а на картонче са залепени мостри на конците, със съответния знак. Гоблените са сполучливи. Може да ми пишете на ЛС.

# 286
Добри, душица си ти добричка Heart, благодаря за предложението. Обаче много крейник, много чудо, поне 7-8 цвята, а и повече в някои от дизайните. Точно това чудо бих го шила само в комплект. И панамата е различна при различните "сезони" и ще се изгуби чара, ако  подбирам всичко на око.
Имам подобен на този, който ти допада, но в синята гама. Ще се разровя и за розовия, ако държиш. Ето този имам :
Скрит текст:

Ghibli, точно в тези сайтове гледам и знам, че може да се поръчва, но аз нямам нито карта, нито мога да пазарувам от чуждестранни сайтове, затова не го правя. Затова търся някой, който би го направил вместо мен, срещу заплащане, разбира се Kissing Face.

Зори по първите три ми останаха очите. Но защо са толкова сложни като материали за комплектоване Frowning1
Зори това на втория семплер  тикви ли виждам??? Heart Eyes

Само тези на Виктория семплер са сложни, защото са освен с конци и с много крейник, мъниста, ленти, панделки и много специфични като цвят панами.
Тези от втория скрит текст не са изобщо сложни, само схема да имаш. И да, единият на Виктория семплер е точно с тикви и той ми е най на сърце Heart Eyes.

п.п. Добри, имам и розовия Simple Smile

п.п. 2 Пипи, виж какво имам пък за теб
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 20 мар 2020, 14:37 от 3ори

# 287
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
харесва ми морската къщичка.
Simple Smile много даже Simple Smile

само да завърша доклада за работа, Горинич младши заради дистанционното училище Simple Smile  и Дживгара за собствено удоволствие, и ще се разровя да видя какви крейници имам. знам, че имам, но голяма част от "имането" ми е в стария апартамент, друга в селсото шато...
Simple Smile

# 288
  • Бургас
Зори Зори размъти ми мозъка и плановете! Вече ми се реве! Кое да почвам по напред. Много ми харесват и двата с тиквите направооо ще умра Grin
И аз съм една огромна зелена тиква...дето няма такава! Dizzy Face
Ghibili много благодаря! Дала си линк към сайта, ще разгледам Hug и аз!

Последна редакция: пт, 20 мар 2020, 15:31 от pyypi

# 289
  • Norge
Рисе, силно съм впечатлена от разказа за избелваните конци!!!!! Hug
Тома Томов при избора на Тръмп каза, че това било взрив в мозъка; е, нещо подобно ми е и на мен в момента.
Казваш, че не си творец. Не знаааам, някои хора са с повече, други - с по-малко такива наклонности, но пък голяма част от нещата са въпрос на практика и усвояване.

Аз гледам уж да подбирам моделите, които започвам, но някога страшно много си харесах ей това ангелче. Cupid
Божествена глава! И не само.
Лошото беше, че когато стигнах до нея, промених сигурно половината от цветовете. (Можеше и още).
Тялото го оставих както си е - като особено безмилостно малтретирано прасенце от хора, с подчертано враждебно отношение към свинята като такава. Confounded

Колкото до Вилер, там за българска разработка не искам да чуя, след един горчив опит.

Зоренце, от онези, сред които се колебаеш, за мен като че ли е първият от показаните?
Колкото до различните неща и само двете ръце, аз също съм на границата да замразя бродирането и да седна пред шевната машина, че има за шиене и панталонки, и други дрешки. Също много приятно занимание в една любима стая. Simple Smile
***********Знаеш ли, някога във Варна имаше един странен магазин, малко като от 1001 нощ. Беше (май) арабски, на улицата от Македонския дом посока пазара. Там си бях купила едни интересни макари с лъскав конец, който сега ползвам точно като заместител на Крейник.
Не мога да си представя, че и другаде не се намира нещо подобно, макар след това да не съм търсила точно този тип нишка.

Иначе и аз не съм по Вилерите, просто някога това имаше, това работих. Бях съвсем малка, когато ми попадна един техен каталог и останах запленена тогава, всъщност далеч повече, отколкото от "the real thing" после.

Благодарност за поздрава, и от мен - хубава пролет на всички ни!

Динков, намираш се сред море от щастие, блазе ти! Innocent
За конците,  аз във Варна по-предното лято cotton perle не открих. Вярно, не минах през всички възможни магазинчета. Жените в единия казаха нещо от рода, че на хората им идва скъпо и заради това въобще отсъства в асортимента Sad

Цветенце, от сърце ти благодаря! Kiss Сега, като се обърна назад, Вилер ми се струва лесен, сравнен с всичките половинки, в които съм се заровила в момента Sweat Smile

Орехче, благодаря ти за добрите думи!:sparkling_heart: Вярно, опитвам се насред цялото си бърборене да бъда и колкото се може по-четлива, че то иначе...FlushedFlushed
А и радва душата хубаво поднесеният текст; някога бях влюбена и усилено ползвах Incredimail . Е, там писането си беше истински ритуал; жалко, че хората вече не ползват поща.

За Мона Лиза, признавам си, не ми се катереше отново на тавана. Flushed
Вместо това снех част от схемата.
Мисля, че е ефект от играта на цветовете, може би плюс лошо осветление. Не се вижда чертичка като за онези клоунски вежди, я да погледнем?

Някога си купих първо нея. Въпреки цялото ми...как да кажа...нежелание и неразбиране спрямо картината. Бях виждала през годините - както и всеки от нас - безбройни печати с най-разнообразна цветова гама. Не само в Лувъра, ами и във Франция не съм стъпвала и до ден днешен, та съзрях възможността да видя истинските ѝ цветове с помощта на Вилер. Всички останали загадки и неразбиране обаче си остават все така неразгадани. Simple Smile

За къщата сигурно си права. То май че е така с повечето неща: ако имаш твърде високи очаквания, действителността рядко успява да се изправи до тях достатъчно висока.

Назолабиалната дама Grinning е Пармската херцогиня https://en.wikipedia.org/wiki/Margaret_of_Parma
3566-5 Bildnis der Herzogin Margarete von Parma
Когато излезе, беше на корицата на каталога. Много ми хареса обработката на лицето, а имаше много от него Simple Smile
И доколкото аз нищо не окачвам по стените, не ми е проблем да си шия каквото да е. В смисъл, много хора казват, че не биха шили портрети на непознати/чужди личности.

# 290
само не ме убивайте Simple Smile Simple Smile Simple Smile
всякакви "крейници" по 2,60 за макара от 1000 метра
https://pleta.bg/bg/lame/

# 291
  • sof

Благодаря, ами май не съм форматирала достатъчно малки среднощните ми снимки, а съм се насочила към Merry Go Rounds на Long Dog, имам и Pilgrim (въпреки жабата), ама нямам достатъчно голям размер основа за него пък. Сега поради обстоятелствата съм в достатъчно философско състояние на духа и благодарение на Добри провеждам търговско проучване за конци. Харесвам ситни основи, и обикновено шия на 32-ка, любителка съм на Mirabilia, колкото и да са анимационни, по-първите модели де, че напоследък са направо неприятно самокопиращи се и все в едни и същи цветове.

Зори, имам си карта и честичко си я ползвам за кеф; имам и доста наличности, остатъци и наследствена маса; а имам и каталога на Kreini;, много от т. нар. "специални конци" са (ръчно) багрена коприна, която, съм забелязяла аз лично, често варира неузнаваемо от партида до партида. Ще съдействам с каквото мога.

# 292
ъъъъъ
това ми е по-висша математка от висшата математика, а от нея минах 5+1

"жабата"
Скрит текст:
"въртележката"
Скрит текст:

това може би...
Скрит текст:

# 293
  • sof
Уф, стига бе, Добре, те са си моно - или - дуо - хромни все пак, пък и МЕИ-то не прощава... еми 20 паунда съм дала, ще я шия и жабата, както е казал шопЪт, то е извънредно положението...

# 294
моля те, опитай жабата със шарените конци. Simple Smile искам да видя петниста жаба на живо. Simple Smile

# 295
Ей, какво нещо е вкуса и колко е различен.. като цяло семплерите хем ми харесват, хем не ми харесват, говоря генерално, не специално за тези. Някак не ги виждам на стена..
Размисли и страсти де, не ми се връзвайте.
Кинкилериите тук са затворени, зайците не знам дали са рамкирани, минаха всякакви срокове, магазинът е затворен.. то и сватбата май ще се отмени(заради лудницата с вируса), та ще пиша с маркер по стъклото новата дата Simple Smile
Аз съм подхванала ония китки, дето Август трябваше да са готови, не съм казвала коя година.. но с едно око гледам някакви гоблени с овчици, та ще се радвам, ако имате някое предвид. Искам го за подарък, но да не е религиозен, че предимно такива намирам.. Не че нямам какво да шия!! Децата с елхата ме чакат чинно в шкафа, но се зарекох да приключа с китките първо.

# 296
# 297
Имам предвид нещо такова(това е картина де)

Или овчарче с някоя овчица, но капо търся овчар ми излизат все “lord is my shepherd”, съответно само религиозни. А с руския сме на “Вие”, не отбирам нищо и това ми е голям минус в хобито..

# 298
# 299
имаше едни шестостенен на Вилер, дете с овчици.
ако го намеря ще свирна Simple Smile
и какво не ти харесва в овцата плетачка? можеше да ни е лого, ако бродираше. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт