141-ва Пролетна гобленарска с доиграване.

• 32 040
  • 712
  •   1
Отговори
# 495
И за мен е наразбираемо как 1:4 е по-лесно от 1:1? Та нали все едно да се ушие един гоблен 4 пъти. Не искам да звучи грубо, аз наистина не го разбирам.

Не е грубо. Всеки има право на мнение. Шили ли сте от двата вида?
Аз изхождам от моя личен опит, когато нямаше голямо разнообразие, а  винаги се хвърлях на големи гоблени - на панама, тип вилерови, няма рисунка на плата, единствено шиеш по схемата.
1:1 пак /по памет/ се коригира по-трудно ако се наложи разшиване.

# 496
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
С невероятно богатият ми опит от 3 гобленчета - 1:4, и 3 - 1:1 Joy Joy Joy
Мога да кажа, че ми беше трудно да приложа на панамата осъзнаването на разликата. Предишната Фея, която ших беше 1:1. Ами поне 3 пъти разшивах първото квадротче, което беше само с фон... Докато схвана как да броя ми отне поне 1 ден Grinning
Като съм шила 1:4, и примерно имам 5 квадратчета от схемата, броях 10 бодчета в едната посока и после още 10 в противоположната, че да станат 5 квадратчета...
Много съм обстоятелствена в това прекрасно снежно утро!
Хубав ден, момичета! Nature Snowman

# 497
  • Бургас
Добро утро Coffee
Зори колко е хубав и подреден гоблена ти! Много е слънчев и приятен за окото! Simple Smile
И аз пускам етап на моя Дименшън. Много го харесвам обаче много е пипкав и заминават много конци Sad
От кое време съм го почнала и като гледам края няма да е скоро, а съм си вкъщи!

# 498
  • sof
st. Dobri, благодаря ти за настроението с което действаш и създаваш такива зареждащи емоции! Класацията и награждаванито ми напълниха душата, и смея да ти върна паздрав с единствената рускоезична, която възприемам с безбрежно разбиране

https://www.youtube.com/watch?v=gnqXfK-ESoY

По повод четвъртъка, гледам от Зори и pyypi които са вълшебници чисто и просто:

Long Dog Pilgrim, сложих иглата да проличи мащаба, дребно си е. (на жабата ще й дойде ред след карантината при Всяко Положение - цял космос шиене е до нея)

# 499
  • Бургас
Динков да не си включила турбо иглата. Бързо напредваш, браво! Много красиво и детайлно, много ми харесва!
И на мен ми се шие семплер, но още избирам! Много са ми на сърце!

# 500
Днес е четвъртък, ден за етап.
Трябвя да се получи това

Последна редакция: чт, 02 апр 2020, 11:03 от olenka63

# 501
Ех, pyypi Heart Eyes. Пипкаво, ама красивоооо. Добре се движиш, няма спор. И на мен ми се шие семплер, аз вече се оглеждам и озъртам за следващото начинание.

dinkov2, много ми е кеф да ти гледам етапите. Страхотен напредък!

olenka63, това е Дименшънски чорап, нали? Гледам небето и луната /може би/ се е заформила, давай все така Simple Smile))

# 502
Зори на Дименшънс е. Коригирах се и сложих снимка на готово чорапче, за да знаете какво ще се получи.

# 503
Топлите ми сърцето с тези зимни картини, колкото и странно да звучи Simple Smile
Пипе, добре си вървиш, изобщо не е бавно. Много ми харесва как подредено шиете със Зори, показва се по детайл от тук-там и много ме радват!
Аз почивах само миналата седмица два дни и после пак работа с пълна сила, та въобще не съм мръднала гоблена. А ми се шие много, но вечер очите ми плачат за почивка (работя на компютър цял ден).. за сега ще се радвам на вашите, та продължавайте със снимките!
Динков, това си е ситно та .. си трака.

# 504
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
момичета, проектите ви са много тематични Simple Smile Simple Smile Simple Smile
като оракул(к)и сте Simple Smile вместо шарени яйца всички сте грабнали по една зимна приказка... Simple Smile
динков, след малко ще слушам, че сега върви домашното обучение, час по БЕЛ. МЯК... и пак мяк...
но видях черна котка, коминочистач... Simple Smile май комбинираш всички митове, легенди и приказки. докато стигнеш до жабата, дето я стане, я не стане принц. Simple Smile
а ако стане, ще вземе да се яви някоя Меган и да развали приказката. Simple Smile

не пропускайте сутрешната гимнастика, а.к.а. "ведрина"

# 505
  • Пловдив
Здравейте! С риск да ме нахокате, че не чета назад, ще рискувам да питам Blush
Как се шие 1 към 4. Купих си "Молитвата" на milenastyle  и досега съм шила малки гоблени / три по точно Simple Smile /. И много исках да си купя по голям, но досега съм шила все 1 към 1. Но моето разбиране едно към едно е като наклонена чертичка / .
Ще съм ви благодарна ако ми обясните как да шия 1 към 4 . Благодаря предварително Simple Smile
А защо не смениш панамата и да ушиеш целия гоблен на кръстче. Преди много години и аз ших молитвата, на ситна панама 22 каунт   1:1, но заложих на екрю цвят за да елиминирам шиенето на фон.

# 506
  • Карлово

Малък напредък...

# 507
  • СОФИЯ
Пускам ви снимков материал, за да ми кажете ако може дали правилно съм започнала. Започнах да шия от средата така ми беше описана в упътването. Да ви кажа честно не разбирам от панами, дори не знам моята каква е Blush . Знам само че няма разграфени линии.
И още един въпрос имам! Нямам конец за фона, така ли са всички гоблени "молитвата" ?

# 508
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
до тук е супер Simple Smile
панамата ти е българска, бяла, неразграфена, 22 каунт.
Simple Smile само за да си знаеш, не защото по няккаъв начин ще повлияе на шиенето. Simple Smile
показвай, аз обичам да гледам напредък.
особено ако някой друг работи.

# 509
  • Казанлък
Оригиналът не беше ли по светъл или това е от снимката. Иначе е прекрасен и аз го очаквам да пристигне.

Общи условия

Активация на акаунт