141-ва Пролетна гобленарска с доиграване.

• 32 045
  • 712
  •   1
Отговори
# 480
  • с.Николово, обл. Русе
Само заради теб Добри ще седна да направя нещо Великденско, щото хич нямам настоение за празника.

# 481
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Simple Smile цветничкото оправя настроението.
Simple Smile а за едно яйце време все ще се намери. Simple Smile

# 482
  • Пловдив
Добри, Flowers Hibiscus                                                           Аз започнах това: В последно време много харесвам пилци Simple Smile

# 483
И аз благодаля за красотите,които показахте и за прерасните песни.
Моят гобрен е вторият,с оцветена панама и се шие на места с някакви неизвестни за мен бодове.До сега съм шила кръст,полукръст,контурен и френски възел,другите ще ги овладявам тепърва.

# 484
ако те затрудни нещо - свиркай. Wink ще помагаме. Simple Smile

# 485
  • СОФИЯ
Здравейте! С риск да ме нахокате, че не чета назад, ще рискувам да питам Blush
Как се шие 1 към 4. Купих си "Молитвата" на milenastyle  и досега съм шила малки гоблени / три по точно Simple Smile /. И много исках да си купя по голям, но досега съм шила все 1 към 1. Но моето разбиране едно към едно е като наклонена чертичка / .
Ще съм ви благодарна ако ми обясните как да шия 1 към 4 . Благодаря предварително Simple Smile

# 486
никой няма да те хока - всички сме били начинаещи, всички сме имали нужда от помощ.

един знак от схемата са 4 чертички - 2х2 на квадратче Simple Smile

# 487
  • СОФИЯ
st. Dobri, благодаря ти! А на кръстче кога се шие, само при буквите ли?

# 488
Здравейте! С риск да ме нахокате, че не чета назад, ще рискувам да питам Blush
Как се шие 1 към 4. Купих си "Молитвата" на milenastyle  и досега съм шила малки гоблени / три по точно Simple Smile /. И много исках да си купя по голям, но досега съм шила все 1 към 1. Но моето разбиране едно към едно е като наклонена чертичка / .
Ще съм ви благодарна ако ми обясните как да шия 1 към 4 . Благодаря предварително Simple Smile

И аз с риск да досадя, ще изкажа мнение от личен опит.
Много по лесно шиех 1:4, отколкото 1:1. За мен беше в пъти по-трудно. Една икона ме измъчи.
Така че щом сте  свикнали на по-трудното, другото ще спори лесно.
Добри е обяснила техниката. Но аз не помня освен наклонен бод да се е шило едновременно и на кръстче. Това да не е нова техника, относно която съм несведуща?

# 489
ако е това, което мисля, не е 1:4 и кръстче, а или 1:4 или кръстче Simple Smile

# 490
  • СОФИЯ
Много Ви благодаря за съветите! Живи и здрави, като я завърша / а утре в започвам/ ще ви се похваля със снимков материал.
Аз да ви кажа честно, не за първи път ми казват че едно към едно е по- трудно, но как?
Нали една фигурка е един бод, когато е едно към едно. А когато е едно към четири е един символ четири бода Anguished
Обърках се и аз Blush

# 491
Много Ви благодаря за съветите! Живи и здрави, като я завърша / а утре в започвам/ ще ви се похваля със снимков материал.
Аз да ви кажа честно, не за първи път ми казват че едно към едно е по- трудно, но как?
Нали една фигурка е един бод, когато е едно към едно. А когато е едно към четири е един символ четири бода Anguished
Обърках се и аз Blush

По-трудно се следи по схема 1:1. Докато в 1:4 четири квадратчета отговарят на един символ и е по-отчетливо. По-трудно се греши. Всъщност този похват 1:4 е характерен за по-мащабните гоблени. По-малки картини ползват 1:1.
Но аз говоря само по памет, защото отдавна не съм хващала игла. Думата имат майсторките на великолепните последни творби тук.

# 492
И за мен е наразбираемо как 1:4 е по-лесно от 1:1? Та нали все едно да се ушие един гоблен 4 пъти. Не искам да звучи грубо, аз наистина не го разбирам.

# 493
предполагам се има предвид, че за следене на схемата е една идея по-лесно, защото не поглеждаш на всяко бодче.
иначе лесно няма - все си трябва внимание. Simple Smile

# 494
Добро утро. Тъй като тотално изгубих представа кой ден и коя дата сме пускам етап, даже два, че миналата седмица май пропуснах покрай пролетната игра, а тъкмо местя гергефа и е подходящият момент за снимка  :

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт