141-ва Пролетна гобленарска с доиграване.

• 31 522
  • 712
  •   1
Отговори
# 600
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
плахичко да си призная, че пилето не е великденско, а е лятно-ваканционно. морско тъй да се каже. Simple Smile
започнах го лятото на морето.
реших твърдо!
свършвам пилето и намирам още един почнат и недовършен.
явно съм във фаза на довършване, да я използвам максимално. Simple Smile

цветенце, я виж тези две китки. ако листата ти харесват, можеш да използваш техните цветове за роклята.
безплатни моделчета на Солария са.
http://www.solaria-gallery.com/gobleni/free/c65-f.htm
http://www.solaria-gallery.com/gobleni/free/c59-f.htm

Последна редакция: вт, 07 апр 2020, 19:31 от st. Dobri

# 601
  • Бургас
И аз много харесвам релефни, но уви, нямам идея как става.
Виж, в ютуб има хиляди клипчета, ако избереш нещо по-просто, но ефектно пак би се получило.
Имаше и един букет син/лилав скоро пускан май от пипи(може и да греша)?Много въздишах, а май не е нещо много сложно, но е много красиво!
редактирам се, Пипе, удари едно рамо Simple Smile

Едно букетче лавандули от мен:

Хибискус тук съм, да те подкрепя Blush
За моята бродерия какво да кажа, всичко е на око, гледано от пинтерес! Не е никак трудно и става бързо, лавандулата е само френски възли, дръжките е напластяване и после вързан букета с конец. Имам един венец пак гледано от там, но не е релефно но пък нежно, утре ще го кача.

Последна редакция: вт, 07 апр 2020, 22:12 от pyypi

# 602
Добро утро, момичета.🙂 Днес най-после имам повод да се похваля. Снощи по нощите завърших арабското момиче на Ланарте.

Все още е неизпран и неизгладен, но така е кога сърце не трае и бърза да се похвали.

# 603
чудесна е. остава да я "облечеш" и на стената. заслужава си.
а ти колко се притесняваше от панамата. Simple Smile Simple SmileSimple Smile видя ли, че всичко си идва на място.
Simple Smile всички на Ланарте са изпипани до последен детайл..

# 604
  • на Мелмак
Много красиво!

# 605
и една пролетна азиатка чакам да блесне Simple Smile Simple Smile

# 606
Така е да ама кой да знае. Сега остава въпроса за премяната на госпожицата. В голяма чуденка съм. Със или без паспарту. Каква рамка би отивала на такъв гоблен. Много бих се радвала на някакъв съвет или предложение от ваша страна.🙂

# 607
  • Варна
Като сте рекли да показваме, да покажа и аз - почти свърших първия лист от схемата, но от хоум офиса и днес няма да имам време да шия, така че няма да е довършен до етапите утре:

Не съм религиозна, но тази икона ме грабна като художествена стойност. За съжаление не умея да правя хубави снимки, за да се види колко много цветове и ламе има (82 бр), но ето малко и отблизо:

Теа Гуверньор много ми харесва като дизайнер, единичните бодове просто създават един изключителен плавен ефект. Пак бих шила нещо от нея.

Много ми харесват и вашите пролетни проекти, но като знам как нямам време по принцип, само ще въздишам по вашите красоти.

# 608
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Арабела, честита Арабска девойка! Много е хубава! Heart

Аз пак присигам с моите зелено-червени проблеми...

Опасявам се, че сте прави относно преливането на цветовете.
Въпросът е как да го натъманим?
В магазина това бяха последователните цветове... Ще се разтърся из интернет дали има още нюанси в тази гама.
Ако заходя към по-тъмната страна на гамата ще изчезне силата на зеленото в кафявия фон....
Идеи?

# 609
  • Казанлък
Чудесна арабка, поздравления. Ето и моето занимание докъто чакам Есента на Фантазия да пристигне.
За разлика от гоблена, който безславно зарязах този се шие много приятно.

Момичета, която иска остатъците и схемата на тази икона подарявам ги от сърце

# 610
ще се опитам да карам поред, за първи път в живота ми Simple Smile
просто искам да не пропусна никого Simple Smile Simple Smile Simple Smile
надявам се да не се разсърди някой. мнението ми с нищо не ви обвързва. Simple Smile

за мавританката на арабела - аз съм горещ привърженик на паспартуто. за мен то позволява на картината да "диша", дава въздух около него и така рисунката/ушитото изпъква и рамката изглежда като венец около него, не като примка.
признавам, потърсих рамкирани картини из нета и това, което видях не ми хареса.
едното беше с черна рамка и бежово паспарту, другото с два цвята кафяво, по-тъмното беше тъмно шоколадово.
не знам как би изгеждало добре, но тези тъмни рамки не ми допадат.

манжелка, твоята мадона ме грабна още като я показа на картинка и схема. впечатляваща е, не само защото е Мадоната, а защото е гоблен не за Рафаелова или Леонардова Мадона, а за "нашенска" минала през какво ли не, пожари, потопи, закопаване и излагане на открито...
а това с броя цветове и ламета ме разби. не бях разбрала колко са много. Simple Smile ще чакам да я видя готова, но нямам никакви съмнения, че ще е вълшебна.

елка, знаех си аз ще сме от една порода. китка като видя и аз не устоявам. сега се сещам, че имам подарък от скъпо велинградско и форумско приятелче - едни хортензии. ако ги намеря, те ще са продължението на серията "довършвам сега".

цвете мое,  ти знаеш, че каквото пиша е с най-добри чувства. Simple Smile
махни двата най-светли, махни и най-тъмния.
върни се в магазина и погледни всички други така, че да намериш още три цвята между тези, които сега са ти трети и четвърти.
и не гледай номерата. гледай плавно да се прелива от единия, към другия цвят.

ако искаш, дай да видим кои номера са сегашните 3, 4 и 5. може пък да намерим нещо подходящо от ариадната. ако не, има и други фирми Simple Smile
ще помагаме.

# 611
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Добри, давам! Blush
Третия зелен е Номер 1698
Четвъртия зелен - 1706
Петият е 1701.
В магазина, предполагам че утре ще стигна. Бабата само до обяд работи Disappointed

# 612
тези ли си купила?
и предпоследния е 1701?
в сайтовете излиза като най-тъмния ти. Sad този, който предложих да махнеш.

искаш ли да опиташ още нещо.  Simple Smile от любов към мен. Simple Smile пак да направиш проба с ей такава комбинация
най-светъл - 1698;
втори цвят - мартеница от първия и втория (май е 1706);
трети цвят - втория
четвърти - мартеница от втория и третия
пети цвят - трети

пак смятам, че разликата между първия и втория е много голяма, но ми е трудно от екран да избера какво да се използва. Sad

# 613
Како Добри, от Любоффф към теб и гола в банята влизам! Stuck Out Tongue Winking Eye
Това сътворих:
Като вторият ред може да се игнорира... Беше от неразбиране кои точно цветове искаш да миксирам... Ама понеже съм "изключително интИлИгиентна" ги наших свързано... Как да е! Прощавайте смотаността ми Blush
Добавих и 6-тия нюанс, най-тъмния който сега имам. Той е номер 1707. Просто за разкоЩ...
Очаквам тежката ти дума Heart Eyes
И да спирам вече да ви занимавам с глупостите си!

П.С.:
Момичета, къде е Нелка? Отдавна не сме я чели... Frowning1

# 614
тежката ми дума е, че трябва да се огледаш внимателно в магазина.
най-тъмния си е за махане, а трябва да търсиш три оттенъка между 1698 и следващия.
Sad оказа се, че нямам никакви ариадни, само няколко пъпетса. и недостатъчно  зелени за да се опитам да докарам комбинация от наличното...

Общи условия

Активация на акаунт