141-ва Пролетна гобленарска с доиграване.

• 31 517
  • 712
  •   1
Отговори
# 615
  • Бургас
Цвете, Добри е права! Това най-тъмното направо вади окото! Прекалено тъмно и се откроява.Но ти си герой, аз не бих се хванала да подменям цветове, защото ще оплескам всичко!

# 616
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
само да не беше карантинКата на Генерала...
събираме се и избираме, изБИРАме...
Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 617
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Момичета, много сте мили!
Герой не съм, ами луда за връзване... Sunglasses
И аз си мечтая за изхода на "окупацията" и да стане най-после таз лелеяна среща! Ама ще трая и ще мирувам.

Решено е - последното го махаме...
Утре заран, рано рано, ще отърча до магазинчето да видим как ще стане номера.
Но няма да ѝ се дам на тая ми ти Огнена фея. Огнена ще е, но в Зелено и това е!

# 618
  • sof
CvEtE, много съм заинтригувана, тази работа се оказа цяла наука. Нямам опит с Ariadna, и за това няма конкретно да ти предлагам. Същественото ти е какво Зелено желаеш: тревно, ябълково, тъмно (като мъх), много тъмно (с чернеещи дипли) неутрално или друго, и как то ти се съчетава с фона (като решиш това, няма да изкупиш всичко зелено на стелажа в магазина докато пробваш). Следя те с интерес.

Arabella, нежна е много, и аз съм любителка на паспартута, колоната не достига ли до гортия ръб на отпечатването на основата.

Manzhelka, +1 !!! Светски човек съм, не съм практикуващ вярващ (представител на поколението си) ама оценявам художествените достойнства на творбата, особено в това карантинно време, а също и като последно упование. Действително много детайлно!

elka52, супер са и ще следя! Мнооого ми допадат хортензии=бегонии?

Може би nelkа развива тиха лудост с TW... несмислено усложнени са й нещата на тази дизайнерка, точно като за активна терапия... от друга страна ако си бил с леки отклонения - ставаш нормален след някое от нейните творения...

Постът стана с академични размери, представям си, че е четвъртък вече, и да покажа, че действам, на 3-тото чиле сме (успях да направя "отместване" с един знак за кратко и го компенсирах):

ММ коментира по скайп, че това е пример за абсолютен лукс: напълно безмислени фигурки и картинки, които не служат за нищо, и понеже само тотален безделник по време на карантина може да си хаби зрението за да го направи, ми го определи като ново измерение на упадъчния разкош. Не знам какво да му отговоря, по изключение може да е прав...

# 619
в твоето произведение всеки може да види всичко или каквото си иска или и двете.
Simple Smile аз например виждам котка, бягаща ужасена от Чарли Чаплин и по-точно от бастунчето му. права е, така се бяга от бастуни.
виждам елен, гордо и с изключително пренебрежение обърнал гръб на руски самовар. така де, руско, ама не водка - не заслужава да го гледа човек, упс - елен.
виждам фламинго, което начуква по главата някой с буква Д и този някой е време да спре да кълца по клавиатурата Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 620
  • Варна
Dinkov, те мъжете нищо не разбират. Ший си тази разкошотия и й се радвай. На мен също много ми харесва. Впечатлена съм от размера! Трудно ли е да бродираш на лен?

На Цветенцето не мога да помогна, момичетата тук са много по-вещи.

# 621
Много ми се иска да избродирам покани за моите шаферки и съм в търсене на сходни мотивчета в един стил (може да са животни, букети с цветя, момиченца, обувки, аксесоари....). Никъде не намирам приличащи си мотиви, а ми трябват 8 (!), което прави задачата ми още по-трудна.

Някой да е срещал нещо подобно или да познава дизайнер, при когото мога да ги поръчам?

Този семестър ми се наложи да правя курс на избрана тема, та си избрах точно тази "релефна бродерия". Мисля, че се нарича просто ръчна бродерия и се оказа, че не е толкова труднa. Има много клипове в ютуб за начинаещи.

Тук са резултатите за венец в ютуб. Има доста опростени варианти:
https://www.youtube.com/results?search_query=embroidery+wreath

Също така си има и готови комплекти, които може да си поръчате. Аз си поръчах този комплект от Алиекспрес и чакам да пристигне. Отзивите са много добри. Пристига с всичко необходимо за зашиването му (плат, конци, игли) + инструкции. Има доста голямо разнообразие на размери и модели. Трябва само да потърсите "embroidery kit" или "embroidery set" в сайта.

Както при гобленарството, тук също си има основни бодове, на които се гради всичко останало. Ако имате интерес, мога да Ви изпратя презентациите, които съм подготвила досега. На мен самата ми беше много трудно да намеря информация на български, защото такава почти няма. Изглежда в България почти никой не се занимава с този вид бродерия, а е толкова красива. За сметка на това, информация на английски има много.

# 622
Аз мърдам по малко.

# 623
  • sof
Благодаря ви, Manzhelka, изобщо, даже е съвсем приятно за кръстчета и други бодове, ама за гобленов не става.
Deni_gd, очарователно е, че си проучвала, и много ще радвам да разгледам презентацията ти! За съжаление в родината в медиите великите вилерови гобленарки имат тотален превес с известен уклон към нетърпимост към не-гобленови бодове даже, а множеството бродиращи  от българска везба през рязана бродерия и т. нар. free style (което си снимала поръчано) до bullion (мисля, че „ришельо“ му казват в бг), white и Всичко друго си действат тихичко, ама ни имааа! Релефна бродерия ми е ново като термин и ми се струва широко понятие.

# 624
Етап от мен.  Последния път съм показала това          Сега съм дотук

# 625
чудесно начало на четвъртъка Simple Smile

# 626
Много ми се иска да избродирам покани за моите шаферки и съм в търсене на сходни мотивчета в един стил (може да са животни, букети с цветя, момиченца, обувки, аксесоари....). Никъде не намирам приличащи си мотиви, а ми трябват 8 (!), което прави задачата ми още по-трудна.

Някой да е срещал нещо подобно или да познава дизайнер, при когото мога да ги поръчам?

Този семестър ми се наложи да правя курс на избрана тема, та си избрах точно тази "релефна бродерия". Мисля, че се нарича просто ръчна бродерия и се оказа, че не е толкова труднa. Има много клипове в ютуб за начинаещи.

Тук са резултатите за венец в ютуб. Има доста опростени варианти:
https://www.youtube.com/results?search_query=embroidery+wreath

Също така си има и готови комплекти, които може да си поръчате. Аз си поръчах този комплект от Алиекспрес и чакам да пристигне. Отзивите са много добри. Пристига с всичко необходимо за зашиването му (плат, конци, игли) + инструкции. Има доста голямо разнообразие на размери и модели. Трябва само да потърсите "embroidery kit" или "embroidery set" в сайта.

Както при гобленарството, тук също си има основни бодове, на които се гради всичко останало. Ако имате интерес, мога да Ви изпратя презентациите, които съм подготвила досега. На мен самата ми беше много трудно да намеря информация на български, защото такава почти няма. Изглежда в България почти никой не се занимава с този вид бродерия, а е толкова красива. За сметка на това, информация на английски има много.

Много благодарв за изчерпателната информация! Ще се радвам да ми изпратиш матетиали по темата. И точно нещо такова си представях.

# 627
  • на Мелмак
Дени, вече ровя в Алито Wink

# 628
  • Sofia
Все изпускам четвъртъците, но ето ме  и мен с Фара Simple Smile

Преди:

И сега Simple Smile

Радвам се на всичките ви творения, разведрявате моята леко подтисната душа Heart

# 629
CvEtEmOe, ако не намираш в Ариадна сполучлива комбинация от зелено огледай и ДМС и Анхор. 4-5-6 цвята няма да натежат много на бюджета, ако резултатът ще те радва повече. Имам каталози и на ДМС, и на Анхор и ще ти снимам с опознавателна цел, само за да ти насоча вниманието да хвърлиш едно око и към тях :

Анхор

ДМС

Vesito, страхотен е този фар, винаги му се радвам като някой го покаже.

koren63, ще стане страхотен, като акварелна картина. Много ми харесва!

Tsve Ty 662354, може ли картинка на крайният резултат, извини ме ако си показвала, но ми е интересно. Някакъв градски пейзаж ще да е?

dinkov2, във възторг съм, много ми харесва това, което шиеш! Следя те с голям кеф Heart Eyes

Последна редакция: чт, 09 апр 2020, 09:28 от 3ори

Общи условия

Активация на акаунт