141-ва Пролетна гобленарска с доиграване.

• 31 516
  • 712
  •   1
Отговори
# 630
Динков така е колоната. Одрязали са я едно към никъде. И аз като стигнах до там бях доста озадъчена, че не стига до края на щампата. Първоначално помислих, че аз нещо съм объркала, но като се разрових в интернет видях, че и при други, които са я шили е по същия начин. Хубавото е, че след като се сложи рамката няма да личи изобщо това.

# 631
  • на Мелмак
Ето едно етапче и от мен 😀
Скрит текст:
Беше

Сега

# 632
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Simple Smile Simple Smile Simple Smile "накачулила" си ги вече  Simple Smile Simple Smile

# 633
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Такааа... Ходих, купих каквото намерих за подходящо и резултатът е това:
Хванах едно място от схемата с всички символи от роклята и стана това чудо.
На мен ми харесва - надявам се и на вас да допадне!
И отново, много благодаря за отзивчивостта и вниманието! Flowers Tulip
По-късно днес ще пусна и от Слънчевата Фея етапче..

Показаните етапи са прекрасни! Gift Heart

# 634
Free style релефните бродерии са страхотни, мисля да опитам по-нататък
Моят е срамен за показване.. намачкано до безобразие, а на едно място имам да доразшивам, че съм правила бялото в кръстче, а после видях, че е полулръст и се изядох. Абе резил, ама четвъртъчно ще простите

Зори, ще се радвам, ако дадеш отзив дали се доближава до оригинала, това е от китайците. Снимката на целия излезе тъмна, ето по-близък план

# 635
И мен ме мъчи брадата на Дядо Коледа и това, че шия и през деня на лампа, но е четвъртък и е ден за етап.
Преди

Сега

# 636
Simple Smile снежна Коледа е при вас, а аз вече приключих с Коледата (самореклама малко Simple Smile ) и довършвам пилето.
и пухкавеляка все повече ми харесва Simple Smile
Simple Smile

цветенце, по-добре изглежда.
и нали си знаеш - показваш когато го започнеш, хем защото по-бързо ще върви, хем защото любопитството ще ме убие. Simple Smile
много ми е много интересно какво ще се получи.
Simple Smile

# 637
Хибискус, получава се прекрасно, не се съмнявай! От снимката не може да се прецени точно дали цветовете са 1:1 с оригинала, заради начина на снимане, светлина, баланс на бялото и т.н и т.н., но общият подбор на цветовете, преливането и съчетаването им е перфектно и до колкото мога да преценя от твоята снимка си е абсолютно правилно с моите цветове. Ще стане един път!

п.п. Аз също в последствие забелязах, че по инерция на качулката на голямото детенце бялото съм го шила с кръстче, вместо с полукръст, но не съм разшивала, оставих си го така. Пък ето, че никой не ме хвана JoyStuck Out Tongue Winking Eye

Скрит текст:

п.п.2 Ето, че при мен снимката излиза доста по-светла, макар да снимах в спалнята, която е северна и е мрачничко в нея. В действителност панамата е по-наситено синьо и цветовете маалко по-различни от това, което виждам на монитора, а на телефона виждам съвсем трето, така че прави си изводи Grinning

# 638
  • пак там
Цвете,

безумно ми харесва твоята идея (и аз обожавам зеленото)! Но ме съмнява... дали този, най-светлият избран от теб цвят няма да се слее с част от фона? Като че ми се струват много еднакви от картинката на предишната страница...

# 639
Зори, аз съм мятала кръстчета в началото, та имам и над децата  във фона малко, яката на якето го разших и преправих, но ми остава още, ще го разшивам само където се набива на очи, видяло се е. При теб самата панама е по-светла, както ми се струва, че и конците са една идея по-светли,даже на снежния човек си личи, че моят е доста по-тъмен. Все пак и конците не са DMC, а на китайците, позволявам им малко отклонение, но поне е равномерно, така като сравня съм доволна.

# 640
Скрит текст:
Много ми се иска да избродирам покани за моите шаферки и съм в търсене на сходни мотивчета в един стил (може да са животни, букети с цветя, момиченца, обувки, аксесоари....). Никъде не намирам приличащи си мотиви, а ми трябват 8 (!), което прави задачата ми още по-трудна.

Някой да е срещал нещо подобно или да познава дизайнер, при когото мога да ги поръчам?

Този семестър ми се наложи да правя курс на избрана тема, та си избрах точно тази "релефна бродерия". Мисля, че се нарича просто ръчна бродерия и се оказа, че не е толкова труднa. Има много клипове в ютуб за начинаещи.

Тук са резултатите за венец в ютуб. Има доста опростени варианти:
https://www.youtube.com/results?search_query=embroidery+wreath

Също така си има и готови комплекти, които може да си поръчате. Аз си поръчах този комплект от Алиекспрес и чакам да пристигне. Отзивите са много добри. Пристига с всичко необходимо за зашиването му (плат, конци, игли) + инструкции. Има доста голямо разнообразие на размери и модели. Трябва само да потърсите "embroidery kit" или "embroidery set" в сайта.

Както при гобленарството, тук също си има основни бодове, на които се гради всичко останало. Ако имате интерес, мога да Ви изпратя презентациите, които съм подготвила досега. На мен самата ми беше много трудно да намеря информация на български, защото такава почти няма. Изглежда в България почти никой не се занимава с този вид бродерия, а е толкова красива. За сметка на това, информация на английски има много.
Много благодарв за изчерпателната информация! Ще се радвам да ми изпратиш матетиали по темата. И точно нещо такова си представях.

нищо не намеквам, но такава бродерия има в България от векове.
просто не се нарича "обемна" или "свободен стил", а просто бродерия.
навремето сме я правили в часовете по трудово в трети-четвърти клас.
учеха ни на "бод зад игла", "бод, пред игла", "бод пълнеж", "синджир бод", "тропоска", а за по-напредналите имаше и "рибена кост", "верижен бод" и други, които вече съм забравила. Simple Smile
не  кой знае каква трудност, но си иска упражняване за да стане гладко и хубаво.
тук се продават готови, прецени дали цената те устройва.
а тук изключително подробно са показали как да си направиш цвете. Simple Smile

# 641
  • Бургас
Така е, подкрепям Добри! Такава релефна покривка съм правила на 12г. като бях. Баба ми ваканциите ме учеше!  Правехме я  със индиго и отгоре прерисувахме моделите върху плата.Беше много интересно!Почти нямам непознати бодове, още ми харесват и то много! Леля ми все още си ги бродира! Мислила съм си да си купя, но когато му дойде реда! Simple Smile

Последна редакция: чт, 09 апр 2020, 15:39 от pyypi

# 642
на практика всеки може да си направи комплекта Simple Smile
бял по-фин плат, може и някоя риза на половинката да падне жертва Simple Smile, моливче, за да си начертаеш какво искаш, игла и конец, може и монохром да е "произведението, може и шаренко. Simple Smile
ох, тласкаш ме в лоша посока... Simple Smile Simple Smile Simple Smile
ако знаеш откога си мисля да пробвам една щуротия... Simple Smile

# 643
Качих презентациите за "релефна бродерия", които съм подготвила. Може да ги видите тук:
https://drive.google.com/open?id=1IViipySzPHlTYykAdDuyMbYg313XthuH
На последната презентация в последния слайд съм сложила линкове към полезни видео уроци за начинаещи. В общи линии съм се опитала да събера основни и най-използвани бодове. Не твърдя, че всички наименования са коректни, но някои просто не успях да ги открия на български. Също така не отказвам отзиви, защото това ще ми помогне за курсовата работа. Успех на всички! Sparkling Heart Relaxed

st.Dobri, така е. И аз имам много калъфки, бродирани от моята баба. Но сега сякаш се е изгубило това изкуство, поне в България. Освен шевица, друго не можах да намеря в интернет. А по-младите поколения определено не сме изучавали такива неща в училище.

Последна редакция: чт, 09 апр 2020, 15:45 от deni_gd

# 644
чудесна работа. Simple Smile
ще го прегледам пак, но вече не с гобленарското, а с инспекторското око. Simple Smile ако не възразяваш, разбира се.
за сега само една забележка - не шевове, а бодове. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт