141-ва Пролетна гобленарска с доиграване.

• 31 992
  • 712
  •   1
Отговори
# 90

elfi_f, прилича на един модел на Dimensions, ако търсим оригинал за японската градина.

Не само прилича, ами е точно техен модел :

Нямах време да търся по-хубава снимка на отшив, но става ясна връзката. Сега, като му сложи и контур, ще изпъкнат детайлите и ще стане още по-изразителен.

# 91
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
аз пък си помислих, че е пейзаж на Кандамар. Simple Smile много ги харесвам.

# 92
  • Norge
Зори, благодаря, че показа. Наистина е хубав. И за пореден път, този контур, който означава толкова много.

Цветенце, Flowers Hibiscus

# 93
  • Карлово
Подранил четвъртък.
Беше
Напредък само от половин страница ...

Ама колкото, толкова.

# 94
  • Пловдив
Дотук съм Останаха няколко синьо тюркоазени бленди и километри контур.....

# 95
Откривам четвъртъка.
Като гледам колко съм набоцкала за една седмица ми става лошЕ..до коледа може и да е готов Simple Smile

Не мога да я завъртя! В телефона е правилна, а тук функцията за завътане не работи, съжалявам..
И изборът на китайците за панама ме вкарва в размисли, нещо не се кефя май

# 96
Ето етапче и от мен :

Хибискус, малко по-тъмна и с по-наситено синьо ми изглежда, но хич не е зле. Ще е все едно по-тъмно при теб.

# 97
И от мен етап

# 98
Зори, светло синя е панамата, но на снимката седи по-тъмно. На места има указано по схема да не се шие, остава празно и това ми е странно.. абе ще го видим готов, от сега едва ли мога да го преценя.

# 99
Зори, светло синя е панамата, но на снимката седи по-тъмно. На места има указано по схема да не се шие, остава празно и това ми е странно.. абе ще го видим готов, от сега едва ли мога да го преценя.

Ооо, ами това си е запазена марка на Дим., точно затова има смисъл и от цветната панама, иначе щяха всички дизайни да се шият на бяла, щом ще се запълва всичко.
Абсолютно в реда на нещата си е, това е търсен ефект, ще видиш на края Simple Smile. Изобщо не се притеснявай по този пункт!

# 100
  • Казанлък
Браво момичета, чудесни етапи показвате на поредните красоти.
Ето и моето разочарование до тук

Колкото повече го шия, толкова по малко започва да ми харесва , тъмен с безброй единични бодчета. На път съм да го скрия от мен . Да ви покажа и отшива да прецените дали съм на прав път или се оплаквам напразно.

Смело коментирайте начинанието ми , за да мога да взема окончателно решение. Що се отнася за единични бодчета не се плаша много , защото преди години заших Боженци където бяха в излишък, ето вижте

# 101
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
елка, готовото е по същата схема или е само подобна?
за твоето не мога да кажа нищо, още е малко, но готовото ми изглежда като минато през програмата и до там.
нито е доработено, нито нищо - стълбите са като пързалка.
 Sad рускините май наричат такива недовършени работи "прогон".

# 102
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Елка, Боженци е невероятно!

Относно сегашното начинание - мисля, че не трябва да се отказваш. Хванала си да го шиеш от тъмен ъгъл... После ще ти просветлее, предполагам. Като гледам, с моите ужасно ограничени познания в гобленарството, най-тъмното в картинката ти е този ъгъл и къщата под него...

Не го зарязвай, ще стане красив. Hands Plus1

# 103
Ще си кажа честно, точно поради факта, че Елка помоли за коментар. Не ми харесва отшива, не е направена добре схемата, ненужните бодчета личат и вадят окото, стои измито и като замазано с гума.
Ако шиеш по същата схема като на отшива и до тук не си ОК с получаващото се, се замисли дали да инвестираш  време в начинанието. Ако шиеш по друга схема, дай му още малко шанс, може да се получи и по-добре.
Това, подчертавам,  е моето лично мнение, не е задължително да го приемаш като свое, още повече не искам да те обидя Flowers Hibiscus

п.п. При Боженци е друго, картината предполагам е акварел и гоблена е правен по нея. Това "разтичане" е целенасочено и ефекта на пресъздаването на акварелна картина се е получил.
Докато в сегашният гоблен няма преден план, няма дълбочина...някакси не е измислено добре....

# 104
  • Казанлък
елка, готовото е по същата схема или е само подобна?
за твоето не мога да кажа нищо, още е малко, но готовото ми изглежда като минато през програмата и до там.
нито е доработено, нито нищо - стълбите са като пързалка.
 Sad рускините май наричат такива недовършени работи "прогон".
Дамата чиято снимка публикувах ми прати схемата , тя преди години показваше етапи в гоблени.ком нямам основание да се съмнявам , че е шила по друга схема.

Общи условия

Активация на акаунт