141-ва Пролетна гобленарска с доиграване.

• 32 101
  • 712
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Привет момичета в тези трудни за излизане времена.
Отново темата се е напълнила с красоти. Много сте вредни момичета, ама много.
Благодаря на Добри за осмомартенските награди. Момиче бъди все така креативно и създаващо невероятен дух в темата Kissing Heart.
Китайчета и аз поръчвам, но никога щампа. Това имам чувството, че още повече ще ме обърка. Винаги поръчвам 14 каунт бяла панама. Доволна съм им от продуктите.
Сега когато сме в принудителна почивка ето това отметнах:

Ще го оформя като картичка и ще отиде за подарък.
И един готвач, който е третият поред и последен, наситих им се. Пу, нещо не успявам да кача снимка от телефона. Ще опитам по-късно.
А в момента почнах да шия морско дъно на Дименшънс с четири делфина. Имам го от пет години, най-накрая му дойде редът.

# 226
  • Бургас
Цветенце много сладки! С кеф да си ги ушиеш!

# 227
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Цветенце много сладки! С кеф да си ги ушиеш!
Мерсиии!
Малко ме изплашиха, защото няма обяснение на български. Има англииски, вярвам ще се справя с четенето.
За пръв път ще шия кръстче! Като се престраша да го почна - ще питам, ако нещо ме тормози...
За подарък ги поръчах, дано стане хубаво! Hug

# 228
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
нонич, страшен котьо Simple Smile напомни ми за нещо, четено наскоро Simple Smile
предупреждавам, дълго е. Simple Smile

Скрит текст:
"Писна ми на фуя! Заклевам се в единствените си два еднакви чорапа, че нервите ми свършиха. Подарявам палава мъжка котка на 5-6 години с едно на ум, към нея давам 2 кг Роял Канин микс, който ще стигне за около 2 месеца. Взех нужното решение за котка в затворено пространство, и мога да отбележа, че е кастриран. Това не повлия по никакъв начин на поведението му и той е като всички останали котки, само дето е като сърчице на колибри пило по грешка адреналин. Освен когато не спи по 4 часа без да мръдне. Има изградени хигиенни навици само защото им е вроден инстинкт. Котката е игрива като бебе панда, но съдбата жестоко я е наказала и е с интелекта на шайба за хокей. Тъп като г*з е.
Казва се Развигор и на галено е Горо (от Мортал Комбат). Много обича да играе, да бъде носен с главата надолу и да виси, да яде паяци, да му дърпат мустаците, да бъде мачкан и обичан, общо взето няма ситуация в която да е недоволен. Никога не е хъскал, не съм уверен, че знае как. Та той дори мяука неадеквато, като бобъра в едно ФБ меме. Не знае, че може да е зъл, за него всичко е игра. Гальовен е. Не е от най-големите чистофайници, защото е мъж. Обича да се отрива и да мърка, да си играе, да спи, а понякога и масажира гърба ми, когато се случи да спя по очи. Той яде. В смисъл яде много и яде всяко нещо, което е не метал.
Въпреки, че веднъж се случи едно електромоторче да ми иззчезне и така и не се намери, допускам, че котката е полу-киборг. Всяко нещо, което докопа е за ядене - пера от лук, домат, варен картоф, гъби, люспа от варен картоф, сладолед, компот, карфиол, таратор, шкембе с чесън и оцет, банани, ананас, череши, мюсли, сладко, солено, кисело, горчиво, люто, умами… Ако се задържа легнал 2-3 дни и мене ще ме изяде. Основният недостатък на този модел котки е, че отваря фурни.
Дори след 2 камиона шамари, знае, че не трябва да го прави, знае кое е “фурната” и знае, че ще бъде наказан, но продължава да го прави тъй като готвя вкусно и просто преценява, че наказанието си струва. Веднъж вече разби пантите на фурната и се наложи тяхната подмяна, 140 лв за панти втори път няма да дам и турско да стане. С упоритост преодолява и детски заключалки, и те издържаха точно 4 дни. Барикада от 2 стола затискащи стъклото пред фурната също не е решение, премества ги. Ако някой затвори фурна в трезор котката ще намери комбинацията и ще влезе. Майтапа на страна, за хора без фурна. Искам си спокойствието обратно, искам да мога да спя и след 5:20 сутринта, искам да мога да стана от масата, да проверя кой звъни на вратата, и като се върна яденето ми да е все още на масата. Искам да се прибера един ден и мусаката да си е още във фурната. Искам да не стъпвам по остатъци от някак докопана храна. Искам да пробвам какво е манджа без косъм вътре. Искам си 3/4 от новогодишната баница с късмети, от която така и не намерихме паричката. Искам си живота преди тази котка. Спасихме го като много малко коте, беше на прага на живота, болно от всичко възможно, дишащо като дартвейдър в една локва, беше една шепа мокро лайно.
Но не е трябвало, било е грешка и сега си плащам, че се намесих в плановете на съдбата. А мене кой ще ме спаси? Много моля, ако някой търси котка да каже сега. В намеренията си съм сериозен като смъртта. Предпочитам човека да е от Русе, че ако трябва да изпращам котката по куриер няма да мога да взема решение с кои дрехи да го пратя в новия град."

цвете, ще се справиш с тези сладури. и ние сме тук - ще помагаме.

Simple Smile от Дживгара остана много малко. и контура после, но мисля да не му се втелявам толкова.
и продължавам с едно друго почнато. нали трябва да направя нещо за играта. и да е тайно. Simple Smile

# 229
А аз съм извадила шевната машина и цяла сутрин шия текстилни маски.
Не е по темата, но би ли казала няколко думи за това от какво ги шиеш и горе-долу КАК? Може би на ЛС. Благодаря.

в друга тема пуснаха това https://www.craftpassion.com/face-mask-sewing-pattern/

Точно по тази кройка ги ших и аз. Много по-удобна и хубава е маската от онзи другия вид с плохите от страни.
Имам хидрофобиран плат, бях си купувала за покривка, ама отиде по направление. Та вътрешната страна (бялата) е хидрофобиран плат, а външната е някаква материя тип чаршаф Grinning (поплин или там както му викат), но може и хасе, може и всякаква памучна материя.
Ние с дъщерята си стоим в къщи, но ММ се налага да излиза за пазар, двете ни баби са сами и съм им забранила да излизат, та той облужва милия 3 домакинства в момента. Та наших няколко просто ей така да има и да си сложим в случай на нужда, поне психически да сме спокойни, че правим нещо.

Скрит текст:

п.п. Още са мокри, защото ги прах и не изгладени, но се добива впечатление.

# 230
  • Бургас
Благодаря, Всезнаеща Отзивчива Светице, за бързия линк. Благодаря, Зори, за обясненията и за показаното. Спорни и здрави дни !

# 231

Това го ши каката за малката си сестричка...
И моите влюбени са завършени..
Минавам на следващия/те...

Хаедите ви са страхотни момичета просто невероятни и аз се бях влюбила в един,но при вида на схемата го разлюбих.

Момичета да знаете как мога да си закупя този гоблен излиза ми във фейсбук,но от преди година и дамата не ми е отговорила на запитването а го направих преди 2 месеца....

Последна редакция: ср, 18 мар 2020, 09:47 от AniGaSt

# 232
златни дечица имате. Simple Smile
и ти и катюшка си отглеждате чудесна отмяна. Simple Smile
за гоблена не мога да помогна.
преди време съфорумка организира доставка от Румъния, тя плати всичко и после с наложен платеж трябваше да си получат поръчите.
имаше такива, които си поръчаха и после "забравиха".  Sad

# 233
Мерси Добри и това тя го избродира ..

Знам,че е сложно за този Гобленсет ама е толкова хубав....но като не може ще си стои в мечтите ми.😝

# 234
  • пак там
Ани, златно ръчички има детето!

Имаше една девойка Олимпия, румънка, моташе се из групите във фейса, доставяше на минимални цени гоблени на Гобленсет. Поразпитай из групите, мисля, че наскоро я мярках.

# 235
  • Бургас
Браво на девойчето обувчиците си остават класика в жанра! Много ми хареса птичето със цъфналата клонка, може би, защото реално не можах да се насладя на настъпващата пролет! Heartpulse
Май не съм виждала нещо ушито на гоблен сет! Thinking
Мечтая докато сме под карантина да успея да завърша зимния пейзаж и после лично да отида да си пазаря за новия проект! Ах, мечти! Smirk

# 236
Здравейте ! И аз да се включа по темата за китайчетата , че съм им фен. Винаги ми остават много конци някъде около 1/3 , а аз шия много пръснато и харча. Избоцкала съм 3 щамповани . Тази зима обаче бродирах на бяла панама и установих , че е много по - вдъхновяващо. Някак на щампата не мога да усетя как напредвам, слива ми ушитото с оставащото . Минус е ,че повечето модели имат само бод кръстче и контур , тук там някой френски възел. След като си приключа контура на японската градина , съм решила да започна един комплект , който е щампа на 11 каунт , но ще сменя с бяла на 14 или 16 , мисля още. Ако е на 16 за кръстче 2 нишки ли се ползват ?

# 237
  • Бургас
Аз шия на 16 каунт с две нишки

# 238
Скрит текст:
Браво на девойчето обувчиците си остават класика в жанра!
Много ми хареса птичето със цъфналата клонка, може би, защото реално не можах да се насладя на настъпващата пролет! Heartpulse
Скрит текст:
Май не съм виждала нещо ушито на гоблен сет! Thinking
Мечтая докато сме под карантина да успея да завърша зимния пейзаж и после лично да отида да си пазаря за новия проект! Ах, мечти! Smirk

Simple Smile Simple Smile Simple Smile имам навика да закачвам готовите на стената за да си ги поогледам преди да ги прибера в някой шкаф Simple Smile Simple Smile Simple Smile
половинката каза, че ще обяви Дживгара за щъркел и ще си закачи мартениците на карфицата.
Simple Smile  като не може да стигне до цъфнало дърво...

# 239
  • пак там
Моят принтираният е 14 каунт, което беше грешка, защото е твърде голям и ми пречи. Не мога да го направя удобен. Затова и го отложих до "по-добри времена" Simple Smile

Останалите ги взех вече на 18 каунт. Ама те са дребни, миниатюрки са.

Общи условия

Активация на акаунт