Енгин Акюрек в "Дъщерята на посланика". Нови и стари проекти – Тема 394

• 48 763
  • 740
  •   1
Отговори
# 465

„Когато сърцето обича, любовта твори чудеса!“
Оура Лов, бг авторка

# 466
  • Пловдив

И Наре е голяма хитруша.
Не иска Мелек да расте без баща, не иска Сандар да стане убиец.
Използва всички прийоми, за да убеди Санджар да спре да се самонаказва и да отмъсти на Акън.
За Наре, за Зехра, за Мюге. Е, той разбра намеренията й, чак се увлече, как ще опазва Мелек до лицея.
Е и, че Наре му дава Мелек, колкото иска да е при него. И това схвана Санджар. На това разчитаме и ние.

А забелязахте ли на годежа, как Мелек се гушна в Зехра, като видя баба си. И Санджар го видя, дори попита: Какво става? Ами тук водеща в разкритията на двете, баба и мащеха, надявам се да е Елван.

# 467
  • Pleven, Bulgaria
Привет отново,сладурки.Идвам да споделя нещо.Значи,по принцип съм спокоен и търпелив човек,не излизам лесно от кожата си.Не одобрявам физическото насилие в нито една негова форма.Знам,че гледам сериал и се опитвам да не се филмирам особено.Само един сериален персонаж ме е изкарвал досега от нерви.Обаче Дъщерята на посланика ми добави още един виртуален обрив.Ей,значи от Мукадес насам не бях чакала с такова нетърпение женски бой и скубане на перушина!!!Браво,бе Елванче!!!Ти си ми любимка и героиня!!!Добре я оскуба както си трябва!Мед ми помаза на душицата!Евалла!Наре,нали е великодушна и добра само я отблъсн от себе си.Елванче ,обаче и разказа играта!!!Даже малко и беше.
Другата,чието наказание ще чакам с нетърпение,е Халисето.Е,бива,бива,ама чак толкова е прекалено!Официално се отказвам от нея като майка.Ми тя не е човек,бе!Заслужава да се пържи в ада заедно с посланика.На мен са ми еднакви по гадост.
Момичета,душевно облекчение ми донесе Елванка,да знаете.Пък ако искате, ме наречете кръвожадна...

# 468
Цитат
надявам се да е Елван.
Ееех, откога се надявам, но СЦ сигурно пак са решили, водещата, да е случайността.Thinking

# 469
  • Пловдив

Разходката из училището - страхотна малка госпожица.
Мама и тати й се радваха от сърце.

# 470

„Открих следния парадокс - ако обичаш, докато те заболи, в един момент остава само любовта, болката изчезва.“
Майка Тереза

# 471

„Открих следния парадокс - ако обичаш, докато те заболи, в един момент остава само любовта, болката изчезва.“
Майка Тереза

Оптимистично. Relieved

# 472
  • Пловдив

На тати дъщерята, ама и тя, колко пъти го целуна...

# 473
Чудесни роли / образи  на Гедиз и Каврук .....ЧЕСТНИ ! ИСТИНСКИ !

# 474

Значи в общи линии това е мнението на Наре за Санджар в настоящето.
Няма прошка, няма разбиране на неговите подбуди за наказание на Акън.
Слушах клетвата на Ефетата, която каза Каврук. Т.е. при тях има други норми, различни от тези при обикновените хора.
Обикновени образно казано. Непрекъснато във всички сериали все това показват, че има чест, която трябва да се защити. Ако не се защити - това е позорно за бащата, брата, годеника... Дали е свързано повече с религията или със съответния бит - не зная, не мога да го проумея за да го разбера.

Всички казват, че Санджар трябва да се откаже от отмъщението си над Акън, но за него това е свързано с честта на Наре и на сестра му.
Ако беше повярвал на Наре в миналото - щеше тогава да му е отмъстил.
Ами сега за сестра си - как ще постъпи?
Понеже през цялото време всички му говорят, че не трябва да става убиец, защото чрез това и самият той се обрича на унищожение, но от страна на Санджар точно това трябва да се направи, тъй като той се счита вече за убиец на Наре - а с това не може да живее.
Много е сложно.
Наре в прав текст му каза своята позиция.
На Санджар му остава единствено и само да живее заради Мелек. Но детето иска и двамата си родители. Няма ли да е болезнено, да знаеш че имаш баща, който те обича, но не може да бъде винаги до теб - в смисъл да го виждаш сутрин като се събудиш, да закусиш с него, да те заведе на училище, да прекарва време с теб, да си говорите, да играете заедно, да споделяте свои си тайни и да решавате въпроси дъщеря-баща, да знаеш, че е до теб денем и нощем.
Не зная, не мога да проумея замисъла на Наре.
Не зная и какво ще ни представят в следващата серия, като развитие на историята.
Но, имам чувството, че Акън ще бъде наказан по закона на Ефетата - не може да остане без наказание.

# 475

"Хората не са пленници на своята Съдба - а на своя ум!"
Франклин Рузвелт, 32–ят президент на САЩ

# 476

Да разведрим малко...

# 477
Здравейте и благодаря за превода!

Сутринта пред колибата, Санджар попита Наре „Няма да ми простиш, нали!?“ В този въпрос виждам да прозира някаква много, много слаба надежда, но все пак надежда. Става ясно, обаче, че тя не му прощава, защото все още не е готова да прости, а и няма как да му прости веднага. Прошката трябва да се изстрада, трябва  време.
Обаче, при положение, че жената, която Санджар толкова много обича и която е наранил, не му прощава, той самият как би могъл да си прости?
С думи, малко болезнени на моменти, както и с изпращане на детето при Санджар, /може би Наре се надява, че докато е зает сдъщеря си, Санджар няма да търси Акън/, тя се опитва да го откаже от мисълта за мъст, защото много го обича и не иска да го загуби.

Отмъщението дълбоко е залегнато в народопсихологията на турците, но и при други народи съществува. В Мексико например, както и в държавите от Латинска Америка, съществува т.н. кръвна Вендета. Тя се прилага реципрочно при убийство на член на семейството от мъжки пол. Съществуват много филми на тази тема - с убийства в отговор на друго убийство, та чак до девето коляно... Всички сме гледали такива.
В Турция е по-различно, там и в днешно време съществуват т.н. "убийства на честта", но те са заради жените в семейството - например ако момичето не се омъжи за избрания от родителите й жених, а избяга с друг, трябва двамата да бъдат наказани със смърт; ако някой й посегне, трябва и двамата да бъдат убити, дори само ако някой започне да флиртува с нечия сестра или любима, тя се смята за "омърсена" и виновна и т.н. Затова и Зехра в сериала се извиняваше толкова много - тя е виновна, опозорила е семейството си.
В сериала ни показват Санджар като "прогресивен тип", защото смята Зехра и Наре за невинни, каквито според нас са и възнамерява да накаже със смърт само Акън. Но той е длъжен да го направи според техния си кодекс на честта. Ще видим дали сценаристките ще го оставят да стигне до край или ще се опитат да променят народните нагласи в това отношение към по-съвременна насока.

# 478
  • Пловдив

Да, това или онова, но ето кой е Number 1.
Ох, как обичам да чета прекрасни постове - за вас момичета -
Днес в туитър пише, че в Бодрум снимките вървят - дезинфекция непрекъснато и Господ да е с екипа ни, и с нас...

И да направим едно музикално отклонение с един поздрав: "Сто пъти казах ти стига".
Можем да направим по един виртуален танц - на столовете, пред мониторита. Модерната сега дистанционна връзка.
Животът ни в момента е в едно друго измерение.

https://www.youtube.com/watch?v=9MT0Ed5_51s

# 479
Не мога да се въздържа да не споделя едно зрителско мнение Simple Smile

"Енгин Акюрек е един от малкото актьори, чиито превъплъщения действително смайват със своето разнообразие и интензивност. Неговите роли ни отвеждат в различни лабиринти от човешкия свят, а той с магнетизма и таланта си, ни кара да обичаме техните успехи и провали, радости и страхове...
Колкото и сложни да са те, той съумява да ги направи силни, докосващи и разбираеми...
И така ги изиграва, че го попиваш с отворени очи, сърце и душа..."

Последна редакция: ср, 18 мар 2020, 22:45 от Juls1

Общи условия

Активация на акаунт