СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 13

• 30 817
  • 921
  •   1
Отговори
# 75
Разбира се, че проблемът  е много по-голям от едни изпити. Изпитите винаги могат да се съобразят с взетия материал. Въпрос на желание и малко професионализъм.
И не вярвам въобще, че това са те, заразените . Това са установените само, защото са на болни изследвани хора, които са се оказали носители.

# 76
Сега се наплашихме с корона вируса, но до него от грипните ваканции за 5 клас + не съм виждала смисъл. Единици си остават у дома, масово са на групи навън, често по кина, молове, по-големите и по заведения.
Ако удължат ваканцията, би могло наистина да обявят някакви часове за консултации по предмети. Няма да стават кой знае какви струпвания.
Както се каза извънредната ситуация изисква извънредни мерки, а и всеки да поеме известни неудобства.
Не подценявам географията и историята и ползата инфото да се поднесе от начетен преподавател, ама няма драма да си научат сами географското положение и полезните изкопаеми на България с атласа и учебника.
Отделно, извън БЕЛ и мат, може да се наложи дисциплина от училищата за времето след матурите, което от сега всички си говорят как нямало да се ходи на училище.
Ако се ограничи ваканцията до тази и другата седмица не виждам драма. Почти никъде и досега не се предвиждало до 5 юни да свършат с материала. Има резерви.

# 77
  • София
Е добре де как си пуска човек детето в мола в грипна епидемия и предстояща такава от коронавирус Frowning ?

# 78
  • у дома
Е добре де как си пуска човек детето в мола в грипна епидемия и предстояща такава от коронавирус Frowning ?
Ние нямаме мол, ама си мисля че поне на половината,където са в мола родителите им нямат и идея,че са там.

# 79
Точно.
Освен много смелите, всички родители със сигурност мелят вкъщи и обясняват, ама не е като да няма деца из моловете.
Моето не ходи по молове, ама щото никога не ги влечало групичката, а не щото аз не му давам.

# 80
  • София
Да. То вярно, че аз съм си у дома и няма как да излезе незабелязано.
Но като цяло и все още се съобразява с каквото му кажа. Къде с протести, къде с мрънкане...

# 81
Е, и при нас още държим фронт някакъв и излизане без разрешение не стои като въпрос, но като излезнат какво става да се контролира става по-трудно. Не си представям осмокласник, деветокласник когато компанията реши да се отиде някъде и той да каже, че не му позволяват, да остави всички и да се прибере или да ги разубеди.

# 82
  • Някъде в Европа...
Е, и при нас още държим фронт някакъв и излизане без разрешение не стои като въпрос, но като излезнат какво става да се контролира става по-трудно. Не си представям осмокласник, деветокласник когато компанията реши да се отиде някъде и той да каже, че не му позволяват, да остави всички и да се прибере или да ги разубеди.
Аз също смятам, че ме слуша още...
Но съм и реалист; спорих по този въпрос преди няколко дни с майка на 6-7 г. дете, която твърдеше, че тези тийнове имали безотговорни родители и ако на детето не му ли е говорено до 7 г., за да развие някакъв самоконтрол, после нямало смисъл...Та много бързо я убедих, че детето на 7г. е едно, но на 13-14-15 г., когато се намесят приятелите, модата и т.н., същото кротко послушно детенце, което се е самоконтролирало, е неузнаваемо..😃...Понякога така ми се иска да има как да поговоря със същите тези майки след 5-6-7 г..

# 83
AIR и на мен ми е любимо това.

Имаше една шеговита приказка за възпитанието:  На всичко хубаво го научих аз, лошото е наследено от другия род и няма какво да се направи. Grinning

# 84
  • гр.Пловдив
Охххх, това със слушането на приятелите е много неприятно, но е неизбежно. Малко или много, дори и на нас ни се случва да се водим по акъла на приятелите. Мойта девойка хич не е по моловете. Дай й една топка и цял ден ще рита с момчетата. Понякога обаче ходи с приятелки и по молове. За грипната ваканция категорично съм забранила да се събира с приятели в затворени пространства. Като искат да излизат, но навън на въздух. Иначе от вчера ми подхвърля как приятелките й се уговаряли утре да ходят на боулинг,но аз даже не ги отразих тези подмятания. Аз пък сега съм в чуденка дали да спра малката (на 6) от ДГ, в петък от групата бяха само 8 деца. Ако я спра трябва или да я водя с мен на работа, или наборката да я гледа.

# 85
  • София
А това google classroom някъде ползва ли се? Аз не съм наясно с тази платформа.

В АК. Може и другаде да се ползва.

# 86
  • София
В интервю в сутрешния блок на БНТ зам министър Таня Михайлова заяви, че ако има материал, който не само не е предаден, но и не е усвоен добре, няма да се включва в материала за НВО.
За момента не се обмисля изместване на датите, нито удължаване на учебната година, но с оглед на динамичната ситуация това може и да се промени.

# 87
  • софия
Добро утро!
Как ще разберат дали/кой материал не е предаден/не е усвоен добре?

# 88
Здравейте,
Надявам се, че приемате нови родители на седмокласници. Simple Smile
С тези продължителни ваканции започнах да се притеснявам и се надявам децата да успеят да вземат материала. Досега учителите работеха с тях в допълнителни часове, но сега предполагам, че ще се наблегне на взимането на задължителния материал, а не на допълнителните упражнения. Хич не му се решават допълнителни задачи, но на този етап смятам, че ще се наложи. Ще прегледам старите теми. Предполагам, че ще имам някакви въпроси.
Аз май съм по-притеснена от него. Grinning

# 89
  • София
Имали начин Smiley
В електронните дневници се нанасят темите, които са минати, това със сигурност ще е източник на информация. Вече за усвояването не уточниха.

Общи условия

Активация на акаунт