Всичко за всички марки гел лакове - 29

• 37 180
  • 816
  •   1
Отговори
# 150
  • на брега на морето
Марсия К, благодаря! Hug
Неви, и аз така. Преди 3 г видях страхотни цветове на гелиш( розово, небесно синьо, малиново) при приятелката ми маникюристка (пол). И тогава в пристъп на захлас се изръсих за въпросният розов гелиш. Но след като скромната ми тогава колекция, започна бавничко да набъбва със също така пленяващи ме цветове на китайчета, също стоящи прилично по 14 дена( не искам повече...). Та вече не отварям репертоара на гелиш, да не взема да залитна пак, че толкова пари за лак не ми се дават, като има по- евтини и не по- малко красиви лакчета. Two Hearts
За което много спомогна и тази темичка, щото тук се наслаждавам периодически на красотите ви, момичета!:hearts:Heart Eyes

# 151
Здравейте, момичета!
Покрай коментари на потребителки в лаковата тема попаднах при вас и от известно време честа старите теми, когато имам възможност. В резултат на това чакам системата на Коди и техен ултрабонд да пристигнат и нямам търпение да ги ползвам.
Майка ми по едно време си правеше гел вкъщи, но спря поради алергия и сега взех нейните неща да пробвам част от изчетеното тук. Бях се пробвала и аз преди време, когато тя започна, но много неуспешно. До голяма степен разбрах грешките си четейки ви.
Първо, лампата е тази: https://www.sunuvstore.com/products/sun9c-24w-professional-uv-led-nail-lamp От прочетеното до тук разбрах, че е слаба като мощност, има малко (15) лампи и препоръчителното време, което дава производителят за печене не е достатъчно. Предполагам, че до голяма степен и заради това майка ми е получила алергия. Та, въпросът ми е как да процедирам с нея? Колко време да пека и по-добре ли ще е да се пробвам да я направя затворена с фолио?
Иначе лаковете са на Canni rubber base и top, цветни на Веналиса, Борн прити и CNHIDS. Установих, че още са в срок на годност и ето как мисля да процедирам:
1. днес ще оформя нокти, ще оправя кожичките, ще полирам, ще почистя със спирт и ще сложа каре от обикновена база и топ лак, само се чудя дали да е на цял нокът. Притеснява ме да не се обели бързо, но един начин има да разбера. Четох назад за матов топ, май мернах че някой слага и нормален, но може и да съм се объркала, че много информация ми дойде. Та, кой е по-подходящ?
2. утре продължавам с гел база, цвят и топ. доста се чудя и дали да не сложа само база и топ и да ги ползвам като основа на обикновен лак. Всъщност, проблемът ми е, че след опитите ми с гел лака в домашни условия, много бързо започна да ми се лющи и обикновения маникюр, а преди това държеше по 5-7 дни. Сега понякога на 2 ден вече се е обелил. Мисля да пробвам и с междинен цветен обикновен лак по-нататък, но да видим как ще потръгнат сега нещата.
Ноктите ми иначе са твърди, рядко се чупят или разслояват, може би малко по-сухи покрай положението напоследък, но постоянно мажа крем, а може би к ще си забъркам някое масло, докато взема Евелинското.
Щеше ми се да съм по-информирана за първия си пост тук, но днес като взех лаковете и видях, че стават все още, нямам търпение за опити ☺

# 152
  • София
deliberation, като начало, не използвай китайска база, те в комбинация със слаба лампа са предпоставка за алергия! Има евтини, които идват за 3-4 дена. Тази https://makeup.bg/product/359150/ е мнооого здрава, ако искаш маникюр бетон, на мен ми е по-трайна от Коди, която аз не харесвам, много бързо се разваля. Коди хвалихме преди година, вече открихме и по-добри.

Последна редакция: чт, 19 мар 2020, 20:38 от nad_tab

# 153
Nevi, мнооого благодаря за цялата информация и времето, което ми отдели!
Аз също стигнах до извода, че проблемът е в разбъркването и вече вземам мерки.
В студиото поддържах 18 градуса през нощта, сега ще ги увелича.
С лампата нямам никакъв проблем при изпичането на китайци, напротив. Не пече само чисти ув гелове.
По въпроса за асортимента съм напълно съгласна. Освен Gelish, имам и около 40-45 китайски цвята на Jessi и ur sugar. Оглеждам се за още, но не съм се спряла на марка. Трябва да са със стикер на бг, та това леко възпрепятства свободния избор. Набелязала съм и двайсетина цвята на Коди.
Отново искам да благодаря за времето и търпението!

# 154
  • Paris, France
TedKara, моля, добре си дошла. Има специални Термо шкафове, в които температурата се поддържа на колкото градуса искаш. Можеш да потърсиш за есента. Тук не топлят цяло студио за нощта, а само държат продуктите в килер, където минават тръби на топла вода, Термо шкаф или подобно. Да, трябва да климатизираш, защото лятото ще ти тече всичко от горещините и няма да можеш да работиш. Това е докато си там разбира се, не денонощно.

Да, разбъркай и тествай на лъжица. С игла или инструмент за кутикули боцкаш да видиш изпечено ли е. Другото е да печеш върху лъскавата страна на алуминиеви фолио, да махнеш лепкавия, да отделиш от фолиото и да разрежеш с ножица за да видиш опечено ли е отвътре.

Разгледай на Нес лакчеттатa, на Джеси. Не знам кои са хем евтини, хем пигментирани и с етикет на български, но има. Флормар във Фантастико са хубави.. Кой знае колко броя не ти трябват. Класическите топло, студено, чисто червено, тъмно и светло червени, черен, бял, телесни 3-4, син, зелен, жълт, неони за лятото и това е. Останалото се постига с брокат, пигменти, фолио, камъни, а те са вечни 😄. Мисля, че имаш достатъчно на брой лакове. Успех ти желая и пиши какво е станало с Гелиша! Стискам палци да е утайка.

deliberation, изпича добре лампата, но трябва да я сложиш в облицована кутия. 1 минута база, 2-3 цвят и 3 топ.

За карето - всяка си е намерила нейното. Моето предпочитание е матов топ, защото виждам къде съм го сложила.

За майка ти и алергията и - на първа страница имаме препоръки как да се отървем от алергии и много успяхме. Прочети го за тебе си, но и тя може да пробва. Лампата е за смяна.

Честно, след като вече си поръчала Коди, изчакай да дойде! Може да пробваш с каре по цял нокът без свободен край. Ако все пак те сърбят ръцете, лакирай внимателно над карето и не до кожата. Ако все още те сърбят ръцете - това е алергия Laughing

След като са ти сухи ноктите, дай си 3-5 дена и мажи с масло. И ги полирай! Маслото ми промени ноктите. Няма да пиша какви бяха, че на старите съм им омръзнала. От сухотата са се скапали и не държат лак. 3 дена мажеш по 20 пъти на ден, ако искаш зехтин или олио и тогава спирт, каре на цялата розова част, малко от свободния, ако искаш, гел база Итн.

# 155
  • София
Открих перфектното бяло! 🙃❤️ Комилфо F010, абсолютно плътно бяло тип латекс, а не мляко. Не се разтича, прави хубав овал, на два пласта е без черти и идеално покритие. До като съм в къщи пробвам Х базата на Комилфо, като на лявата ръка съм с реинфорс а дясната само база. Само че реинфорсът понякога се изпича на вълни, някак не е гладък. Сега стана така и си личи на бялото, някак има вдлъбнатини. На дясната, където е без Реинфорс е супер. Ако не забравя ще снимам утре на дневна светлина.
Имате ли представа защо реинфорсът става така?

# 156
  • Paris, France
И на мене реинфорсът ми става на вълни. Той е течен и бързо се събира на капка при обръщане, но като се върне пръста с нокът нагоре често става на вълни. След изпичане махам лепкаеия слой и с диамантен конус оформям и изглаждам, така че да стане гладко. Може и с пила или блокче. С диамантено зелено топче минавам около кожа и така хем махам Протеклото, хем махам излишната, мъртва кожа. После четкам прах и лакирам. На реинфорс гел-лаковете не бягат и нвма нужда от база или ултрабонд.

# 157
Благодаря ви за съветите, момичета! Поохладихте ми ентусиазма 😁 А толкова бях доволна като прочетох що-годе добри отзиви за Кани-тата... Но ще послушам съвета на Невена и ще мажа с масло няколко дни, след това ще пробвам с обикновен лак след полиране и спирт дали ще има промяна и ще продължавам да чета, докато пристигне Коди системата. Междувременно ще се задълбоча малко повече с проучването на лампите и ще поръчам някоя по-читава, да не си докарам някоя беля покрай тази.
Невена, след като четох за пръв път поста за алергиите, вечерта сънувах, че ползвам наличните неща и след това получавам алергия, много панически сън беше 😀 Дала съм на майка ми упътвания вече, че и тя чака с нетърпение Коди-тата.
nad_tab, голям фен съм ти покрай темата с печатите, много красиви неща правиш. С тази база как процедираш с махането?

# 158
Здравейте, в момента базата и диамантения топ на bestone са на промоция 21лв. за бройка. Току що поръчах. На сайта пише 28лв., но ми се обадиха, че ще ги изпратят на 21лв.

# 159
  • Варна
Здравейте, в момента базата и диамантения топ на bestone са на промоция 21лв. за бройка. Току що поръчах. На сайта пише 28лв., но ми се обадиха, че ще ги изпратят на 21лв.

А по принцип ги продават по 45 лв Flushed
Какви са тези надценки, просто нямам думи!!!

# 160
Кой сайт ги предлага?

# 161
  • Paris, France
Какви са тези Bestone? Какви качества имат в сравнение с Гелиш и Комилфо, примерно? За пръв път ги чувам. 20 лева за гел-лак извън CND Shellac, Gelish и OPI Gelcolor в момента и посмъртно няма да дам.

deliberation, да знаеш, че и Коди, но и Гелиш и даже CND Shellac могат да докарат алергия и има алергични и към тях, но са малко на брой. Майка ти да внимава! Ако покаже реакция, да махне веднага гела и да изчака, хрупайки зеленчуци 🌞.

# 162
  • София
Какви са тези Bestone? Какви качества имат в сравнение с Гелиш и Комилфо, примерно? За пръв път ги чувам. 20 лева за гел-лак извън CND Shellac, Gelish и OPI Gelcolor в момента и посмъртно няма да дам.

Аз до колкото разбрах са български, хвалят се , че са най-покривни, най- здрави, самоизравняващи се в Европа... абе, чудо на чудесата! 😁 Трети път се лакирам с диамантения им топ и съм доволна, редичък е, с едно топване и изцеждане минавам цялата ръка. Шишета 15мл., срок на годност 36 месеца.
Мисля, че повече пари са вложили в изработката на шишета, отколкото в самия лак. 😄

# 163
  • Варна
Дали не са украински или руски? Малко по дизайн ми напомнят на такива. Предлага ги една маникюристка от руски или украински произход, работи във Варна.

# 164
  • София
Дали не са украински или руски? Малко по дизайн ми напомнят на такива. Предлага ги една маникюристка от руски или украински произход, работи във Варна.

Като се замисля може и да са, нямат упътване на български , а допълнително брошура идва към тях!

Общи условия

Активация на акаунт