Всичко за всички марки гел лакове - 29

• 38 130
  • 816
  •   2
Отговори
# 420
  • на брега на морето
Аз ползвам топа на Веналиса без лепкав слой. Доволна съм.

# 421
  • София
Пак се включвам с питанка Grinning . Тези дни вече ще поръчвам лаковете, които си харесах. Праймъра и базата ще бъдат на Коди от украинския сайт, цветовете засега ще са от алито (Елит99 и GDCocco), а топа на Веналиса . Питането ми е точно за топа. Някой ползвал ли го е и доволен ли е от него? Възможно ли е топ лак да причини алергия, тъй като съм чела в различни групи, че когато базата, праймъра и топа са на китайска марка , шансът за алергия и гъбички бил много висок. За праймъра и базата е ясно, те са в пряк контакт с нокътя и кожичките , но за топа ми е чудно защо.

Не е лош темперния топ на Веналиса, но щом ще поръчваш Коди, то взими и ръбър топа им, много е хубав, за разлика от основата, която аз не бих купила.

Виж и този топ, на мен ми хареса повече от Коди, почти колкото Гелиш.
https://makeup.bg/product/483100/

# 422
Здравейте, включвам се в темата с молба за съвет. Моля за съвети как да се подходи със ноктите от снимката, така че да се пуснат по-дълги и здрави. Взела съм подхранващия лак на Микросел, мазане с масло по няколко пъти на ден + топене в лимон/оцет. Основен проблем дълги години са зачервени и белещи се кожички, които успокоихме с много мазане на масло. Към гореописаните неща бихте ли добавили нещо? Благодаря.

# 423
  • Русе/Germany
Благодаря ви Blush
Казвам номерцата на лаковете

Показалец и среден е Elite99 - 90485
Палец и безименен е Elite99 - 40524
Кутре цвят пак Elite99 - 90485 и отгоре UR SUGAR - 039
Матовия топ е на UR SUGAR

alimdar, бих взела течност за кутикули, за да може да се отдели и да се изчисти от нокътя, така и самите нокти ще си променят вида.
Слагане на гел лак опция ли е, или са детски ръце? Гледам, че активно се гризат, на синът ми са същите Disappointed Relieved

# 424
Здравейте, включвам се в темата с молба за съвет. Моля за съвети как да се подходи със ноктите от снимката, така че да се пуснат по-дълги и здрави. Взела съм подхранващия лак на Микросел, мазане с масло по няколко пъти на ден + топене в лимон/оцет. Основен проблем дълги години са зачервени и белещи се кожички, които успокоихме с много мазане на масло. Към гореописаните неща бихте ли добавили нещо? Благодаря.

Без да претендирам, че съм специалист, ще споделя личен опит. На дъщеря ми ноктите изглеждаха горе-долу така преди около 5 години. Не ги е гризала, но имаше големи кожички и къса плочка, доста навътре свършваше. Първо, мазане с масло и избутване на кожичките, без рязане. Второ, ноктите и ги оставих да достигнат до края на пръстчето, и спрях да ги режа с ножичка, скъсявай ги само с хубава пила. И търпение. Отне година и половина-две, докато плочката се удължи до края на пръстчето. Кожичките спряха да растат, сега само ги избутвам, нищо не режа. Но мажем много с масла.

# 425
  • Paris, France
Пак се включвам с питанка Grinning . Тези дни вече ще поръчвам лаковете, които си харесах. Праймъра и базата ще бъдат на Коди от украинския сайт, цветовете засега ще са от алито (Елит99 и GDCocco), а топа на Веналиса . Питането ми е точно за топа. Някой ползвал ли го е и доволен ли е от него? Възможно ли е топ лак да причини алергия, тъй като съм чела в различни групи, че когато базата, праймъра и топа са на китайска марка , шансът за алергия и гъбички бил много висок. За праймъра и базата е ясно, те са в пряк контакт с нокътя и кожичките , но за топа ми е чудно защо.

Като те чета, нищо не ти е ясно. Всеки продукт може да попадне по кожата и да причини алергия. В първия пост има дълго обяснения за алергиите, как да се предпазим от тях и лак да се отървем ако ни се случи. Напълно възможно е топ да причини алергия, не само китайски.

Гъбите не ядат гел и не могат да се хванат от гел. Всяко покритие на ноктите увеличава шанса от гъби и бактерии, защото пречи за изпаряването на еодата при миене вода и не допуска УВ лъчи. Жените, ползуващи китайски продукти са обикновено водени от цена и не желаят да вложат в масла и допълнителна грижа. Затова по-често се сблъскват с гъби и алергии.

Ползувам Venalisa no wipe top и дъм много доволна, но първият се отлепяше на цяла люспа и затова не го препоръчвам за първи и единствен топ. И аз препоръчвам Коди заради сигурността на качеството. После може да се тестват и други. Elite99 е много гъст и лъскав, но и той винаги ме изненадва, де с гъстота, де с парене. Всичко китайско може да се окаже рядка ценност, но и да замине на боклука. Започни с не китайски и после можеш да докупиш и да тестваш.

Babydream, голямо благодаря. 👍🌸♥️❤️❣️Отивам да го туря в кошницата. 🎈😄

alimdar, тези нокти гризани ли са? На дете или на възрастен са, защото изглеждат тънки. Ако са гризани, чела съм, че витамин Д3 и В5 помагат, но Б витамините трябва да се пият заедно и в коензимирани форма. Това първо. Ако са гризани не е добре да се избутват и режат кожи. Те растат за да предпазват ноктите от травмата на непрекъснатото триене, отчупване. Човекът да започне да тича дълго и някакви силови упражнения. Аз така спрях да гризя нокти. маминка2 ти е дала добри съвети ако не са гризани.

За хипонихиума (мястото с много кожа над свободния край) - генетично е, анатомическа особеност понякога. За да се вдигне усмивката и удължи нокътното легло  - да се покрие с гел и да не се бърка между нокът и кожа с остри предмети, а само да се маже с масло. Изграденият нокът не трябва да е дълъг за да не се отлепя, защото мястото на плочката е малко и дълъг нокът няма да държи стабилно. Може да се ползува и белеща се база и каре в средата, така че да не се уврежда допълнително нокътя.

# 426
Пролетно ми е 🤗

# 427
  • София
Момичета, бърз въпрос: досега не съм ползвала обезмасител – под карето ли се слага?

# 428
  • Paris, France
Момичета, бърз въпрос: досега не съм ползвала обезмасител – под карето ли се слага?

Ако е преп, фрешер, нещо като Kodi fresher, Gelish PH bond може да се сложи под карето. Ако е праймер с киселина няма смисъл, защото прави обратното на това, което прави карето. Ултрабонд също е безсмислено да се слага под каре.

Праймер се слага върху естествен нокът за да изсуши и обезмасли нокътя. Ултрабонд може да се сложи и върху гел и акрил. Киселинния праймер разяжда гела и затова никога не се слага върху удължители, гел, акрил.

# 429
  • София
Ето това е https://www.mynails.bg/%D0%BE%D0%B1%D0%B5%D0%B7%D0%BC%D0%B0%D1%8 … %D0%B5%D0%BB-6503
Значи ще го сложа под карето, като то няма да е на цял нокът, а към свободния край ще сложа ултрабонд, този https://www.mynails.bg/%D1%83%D0%BB%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%B1%D0%B … %D0%BD%D0%B4-8279 и ще се надявам на повече трайност.
Благодаря!

# 430
Според описанието тозиStructure Gel действа като реинфорса и малко като течния Quick extension gel взети заедно. Сърбят ме ръцете да го ползвам Simple Smile някой ползвал ли го е да сподели на практика как Simple Smile  

Последна редакция: нд, 12 апр 2020, 13:28 от Lady-Godiva

# 431
  • Paris, France
hope, при мене фрешерът не увеличава трайността. Само ултрабонд ми помага да нося дълго, но всеки нокът е различен. Принцесата беше писала, че винаги слага и май при нея е важен.

Lady Godiva, ползувала съм и двата Structure Gel Gelish - в кутия без четка и този. Хубави са, но с тях ми се белеше гел-лака. Даваха ми 1-2 дни в повече и не винаги. Тогава не ползувах ултрабонд и не правех апекс с обръщане на пръста. Мисля, че ако бях направила това, което правя сега щях да получа трайността, която имам сега с ултрабонда. Май става и за база, в смисъл вместо нея, но не съм сигурна. Аз слагах Гелиш foundation с втриване под този гел. Когато тествах CND Brisa Lite structure подарих тези, защото ми идваха меки и с тях тогава не ми държеше. Ноктите ми се размеква ха още на третия душ и всичко се отлепяше. Почти безобидна писа същото за реинфорса когато го сложи без ултрабонд. Като консистенция Структурата ми се вижда леко по-гъста от реинфорса, но не много. След изпичане е подобна като мекота. И двете съм ги мазала на фолио и пекла и после съм извивала. Понеже са меки трябва или бомбе или да се мажат тънко. Ако се плеснат дебело имат обратния ефект.

Вече нямам структурите, но реинфорсите на Canni и GDCOCO ми харесват повече.

А, да не забравя - и Гелиш, но и двата гореспоменати може да парят в лампата ако се сложат дебело. Сегашните ми не парят, но предишният ГДкоко яко пареше и Гелиш и той ме е парвал.

Лично аз предпочитам да работя с буре реинфорс без четка и да ползувам четка за гел, защото правя апекс. Предпочитам реинфорс и защото по-бързо се самоизравнява, обаче и двата продукта могат да текнат в лампата.

Впечатленията са ми отпреди 5-6 години и оттогава може и състава, консистенцията и други качества на Стръкчър да са променени.

# 432
  • Варна
Вторият шанс за белеща база Веналиса приключи със свален слой от нокътна плочка отново. Въпреки полирането и двойно каре.
Днешния маникюр

# 433
  • на брега на морето
Кристин, жалко! Иначе се е получило много красиво, но разбирам разочарованието ти...На безименния печат ли е? Много хубаво! Hug

# 434
  • Варна
Благодаря:) Не, стикер е, самозалепващ.

От тук е:
https://a.aliexpress.com/_dYDtB1w

Последна редакция: нд, 12 апр 2020, 21:06 от kristin@

Общи условия

Активация на акаунт