COVID-19 - Предпазване - маски, дезинфектанти и други

• 187 395
  • 3 135
  •   1
Отговори
# 2 820
  • София
Просто не си пипаш повърхността на маската и не си пипаш после очите и устата. Има си правила за ползване на маската - ластиците. Сапунът е едно от най-великите човешки изобретения. Работи.

# 2 821
Сапунът отмива мазнини от разни повърхности, но за да работи се иска насапунисване, търкане и изплакване. Това не виждам как може да стане при маските без да им промениш филтриращите качества. Ако си намазниш ръцете те няма да се измият само с топване в леген със сапунена вода.

# 2 822
  • София
За топването съм съгласна, че няма да стане.

# 2 823
Нарушава. Единият слой буквално се "разтваря" във водата. Помътнява. Имах една със скъсано ластиче и експериментирах с нея, като я нарязах.

# 2 824
Тогава остава единствено "карантиниране" на ползваните маски за достатъчно дълъг период преди повторната им употреба.

# 2 825
Аз ползвам текстилни маски със сменяеми филтри - продават се ролки нетъкан текстил, не са скъпи - 2-3 лв квадратен метър за плътност 50-70г/кв.м. Един филтър е 45*18см,  сгъва се тройно, излиза стотинки. Три такива маски са предостатъчно за ден, филтрите са еднократни, е, може да се използват като кърпи в кухнята после. Текстилните маски на бърза програма 60 градуса, ютия и готово. На другия ден с нови филтри.

# 2 826
Ето резултати от проучване на различни методи за обеззаразяване.

Най-бързо обеззаразява 70% етанол, следван от пари на водороден пероксид, третиране на 70 градуса и най-бавно на УВ лампа.
Увреждането на структурата на маската е най-бързо при етанола, следван от температурата, УВ-то и най-бавно става при парите на пероксида.

# 2 827
Знаете ли с какво обеззаразяваха улиците в Китай?
Имаше клипчета как пръскат и децата преди училище.

# 2 828
С пероксид най-вероятно.

# 2 829
  • Горна Оряховица
Пуснах си тест за антитела, резултата е 483.70 AU/ml, като преболедувах края на ноември. Не ми говорят нищо цифрите...достатъчни ли са за някакъв имунитет и според миналия период малко ли са, много ли са? Simple Smile

# 2 830
Погледнете какви са референтните стойности на теста, който сте правили - очевидно е количествен. В него е записана най-ниска цефра на антитела, над която колкото по-висока е бройката, толкова повече са изградените антитела.

# 2 831
  • Горна Оряховица
"<50  потенцуаилно протективен титър 1050, линейността на метода е до 40 000 ... " и т.н
Мисълта ми беше за изминали 2 месеца и половина малко ли са тези антитела или са добре...Нали твърдят, че ваксината давала повече и за повече време антитела.

# 2 832
  • Русе

Язък, че се похвалих какви хубави маски вземам от Практикер да 3 лв. Днес моя се прибра с тези.. имам спомен, че ги коментирате, но не помня точно какво се писа за тях. Някак по тънки ми стоят, а и с нещо като перфорация по тях, а пластината си е баш метална. Така или иначе отгоре ще сложа за утре еднократна,  но ми се иска, ако някой има мнение..

# 2 833
  • София
Защо, какво им е? Същата метална пластина на други маски е между пластовете, а не отвън. Всички имат пресовани части, иначе няма да поддържат формата си.

# 2 834
  • Русе
Благодаря много..За мен е важно,  защото пак си имаме ковид, пфу!

Общи условия

Активация на акаунт