COVID-19 - Предпазване - маски, дезинфектанти и други

• 185 287
  • 3 135
  •   1
Отговори
# 345
Налага се да пътувам с баща ми до Пловдив за ЯМР изследване, но имаме само обикновени маски.
Той ще е в колата, но се притеснявам ...

# 346
Еднократните маски с клапа за издишване почти не се навлажняват вътре и издържат значително повече еднократно с не много затруднено вдишване дори и след 2-3 часа ползване. За обикновените хирургически маски не мога да си представя и 2 часа да я ползвам защото става толкова мокра вътре когато съм я стегнал добре за да не пропуска отстрани, че накрая почти не може да се диша вече през нея. Не бих препоръчвал точно тези най-обикновените да се опитвате да ги ползвате по няколко пъти освен в най-краен случай.

# 347
Оффф...и аз не мога да дишам с хирургическите - задушавам се направо, пот ми избива по челото...мъка ми е. А само 5-7 минути в ГТ ги ползвам. Или на закрито като влизам за кратко пак.
Голяма мъка.

# 348
За дезинфекция може да се използва и калиев перманганат. Ползвала съм го някога. Няколко кристалчета в литър вода. Също и перхидрол от боята за коса. Мисля, че е 30%, т.е при разреждане 10 пъти би трябвало да стане кислородна вода.
https://pure-h2o-learning.eu/bg/trainer-in-civil-engineering/lo-5?showall=1
Аз обмислям да използвам еднократни маски  многократно, като след ползване ги изгладя с гореща ютия на пара. Не знам дали е добра идея, но е по-добре от нищо.
Плодовете и преди миех с топла вода и сапун.
Страхувам се от небрежните и безотговорни хора, онези дето викат "ееее кво толкова?" или просто мълчат и продължават, както си искат. Вече не купувам нищо от пекарната в супермаркета, защото съм виждала как клиенти бърникат и пипат с голи ръце. В кварталната Била, пък на една маса се сложени тави с кроасани, хлебчета и пр. Ей, така непокрити. Никога не бих си взела нещо от там!

# 349
  • София
Здравейте! Извинявам се, че не мога да изчета темата сега..
Купих днес 93 % денатуриран спирт опаковка от 400 мл. Как мога да го разредя до 70% или може да се използва за дезинфекция на ръце директно? Притеснява ме да не е много агресивен за деца🙄

# 350
Здравейте, четох, че цинк и селен трябва да се взимат сега.Семките имат елемена, но..дали ако са печени ще имат същия ефект или трябва да са сурови?Клоня към сурови, но все пак...

# 351
Аз залагам на оксилококцинум веднъж седмично.

# 352
Чист спирт и дизенфектанти по аптеките няма. Спазването на лична хигиена си остава най-важното. Малко е трудно да убеждаваш хората, че помещенията и особено в ГТ трябва да се проветрява, но се надявам да го разберат.
Това което не се споменава е следното:
1.Прекалената стерилност води до спад на имунната система,
2.Пиенето на имуно стимулатори в разгарана епидемия няма смисъл. Приема им трябва да е поне месец преди очаквания период за да има ефект. 
3.Големите дози озон от озонатори  са вредни за хората и животните.
Днес пак наблюдавах какво става в града и забелязвам, че кафенета, заведения за хранене, магазини,....  са пълни с хора и на микой не му дреме за нищо. Децата пака са навън а грипната ваканцкя е удължена. 
Така че, каквото и да се прави, ако няма колективно съзнание за общи мерки за борба с епидемията нищо няма да се получи.

# 353
Не мисля, че е добра идея да се ползват еднократните маски - многократно, все едно една хартия за еднократна употреба да ползвате многократно. Наясно съм, че при тези цени в момента е трудно на 2 часа да се хвърлят 2 лв, понякога и повече в кофата. Но дали ще ги ползвате многократно или няма да ползвате - не виждам особена разлика.

# 354
Купих днес 93 % денатуриран спирт опаковка от 400 мл. Как мога да го разредя до 70% или може да се използва за дезинфекция на ръце директно? Притеснява ме да не е много агресивен за деца🙄
Ако му добавиш стотина мл. вода ще стане 70%.

# 355
  • Mediterraneo
Вчера зъболекарката каза, че хипохлорида/белината НЕ вэршела работа срещу вируса. Странно ми стана.  .не знам доколко е права ?!?

Всъщност това го срещам като твърдение на доста места.

Нищо различно не правя вкъщи относно хигиената, освен, че сутрин и вечер минавам всички брави със спирт. Нито ще сложа изтривалка с белина, нито ще пера връхни дрехи ежедневно, нито пък ще си мия всеки ден косата. Навиците ни относно хигиената не са се променили на този етап, само дето имаме по едно шишенце с антибактериален гел в себе си навън и го ползваме.
Аз работя с хора и пари, в работата ми ползваме разтвори на Детол, постоянно сме с пръскачките Simple Smile

# 356
Аз залагам на оксилококцинум веднъж седмично.
Не искам да ти се подигравам, ама една глава чесън седмично е по силно от окцилокциум.

# 357
  • София
Ако му добавиш стотина мл. вода ще стане 70%.
Благодаря за отговора!🌷
На тези 400 мл. да добавя 100 мл. вода? Разбрах ли правилно?

# 358
Да, то по-точно трябва да са 96 мл. , ама то така или иначе не е сигурно дали спирта е 93% точно и не е нужно да е точно 70%.

# 359
  • София
Благодаря ви! Бъдете здрави! ❤️

Общи условия

Активация на акаунт