COVID-19 - Предпазване - маски, дезинфектанти и други

• 185 328
  • 3 135
  •   1
Отговори
# 330
marchеva14 не съм те прочела, ами браво,и аз днес сложих

За дрехите при някои болести се препоръчва изваряване,но е толкова трудоемко, че направо незнам дали някой ще се навие да го прави,вкл и аз не бих.

Niss никой не е казал, че ще е приятно занимание да се бориш за живота си.

# 331
А някои от дрехите няма ли да издържат пръскане със спирт?

# 332
Аз не изварявам и дезинфекцирам нищо. Предпазвам се колкото мога.
Тези, които се борят за живота си, по-добре да не излизат от къщи и да не пускат никого Wink

# 333
  • София
Косата... измивам я всеки ден, както и хавлиените кърпи всеки ден се сменят задължително, няма друг начин, за момента. Определено смятам, че чистотата е на първо място, това до голяма степен би могло да ни предпази, пък да видим колко.. Връхните дрехи ги оставам на въздух повече от час, не мога да ги пера, абсурдно ми е поне на мен, те не могат да изсъхнат, колкото връхни дрехи и да имам с прането няма да се получи.

# 334
  • In the land of Never Never
Да споделя и аз какво направих до момента в търсенето на предпазни средства. Успях да купя 4 бутилчици по 100 гр. спирт в Ремедиум вчера, след мен продавачката чух че казва, че се е свършил.
Смятам да го използвам да обработя използваните еднократни маски със спрей, и да ги закача на слънце да съхнат. Имам 20-тина, но тъй като се носят само 2 часа, като свършат, кво прайм?
Видях в нета клипчета за направи си сам маски от домакинска хартия, дали дават някаква защита? Може да се сложи на повече пластове, да кажем 2-3 листа. Ето как се правят:
https://www.youtube.com/watch?v=f0V16WeQxnQ&feature=share&am … C_C5KaOppByuNku_g

https://www.youtube.com/watch?v=cZGU2vWHKC8&feature=share&am … B5ahZODKrmfySyHsc

https://www.youtube.com/watch?v=OS4cBQpykQU&feature=share&am … 2RMgZapPEJsA9Y2yQ

Въпросът е, като ми свършат маските, кое е по-малко зло - да мина на хартиени, или да използвам обработените със спирт еднократни маски? Само не пишете че маските не помагат, мисля че е по-отговорно да се носят, дали да се пазиш, дали да не заразяваш другите, все едно. Като се има предвид, че казват, че доста хора няма й да разберат че са носители на вируса, все пак може би не е излишно всеки да носи.

Поръчах някои неща от немския Амазон, едното е памучни ръкавици, полезното е че могат да се перат, и да се използват многократно, и са по приятни за ръцете от латексовите.
https://smile.amazon.de/gp/product/B07QRV4MWK/ref=ppx_yo_dt_b_as … ie=UTF8&psc=1

Поръчах и някакви маски, пишеше Five Pieces Medical Mask TPE Soft Gel Isolate Virus Food Grade Washable KN95 Certified + 150 Replacеable filters. Цената беше 16,99 евро, но днес вече не излизат като кликна върху поръчката. Може би са свършили. Но имаше и други видове, подобни маски за многократна употреба, но по-скъпи.
Цената на доставката е доста висока при Амазон, и оскъпява крайната цена на купеното, но какво да се прави. И че ще дойдат чак в периода 20 март -7 април, надявам се, че ще е по-близо до началото на този срок.

Купих си от Ремедиум морска вода в спрей за нос, има няколко вида, човек може и сам да си направи подобен солен разтвор, освен при хрема за отпушване, пише че увлажнява лигавицата и е за профилактика на заболявания на УНГ. Доколкото знам, солената вода унищожава микроорганизми, дали действа за вируси?

Успях в Метро да купя и 20-тина пакетчета кърпички за ръце антибактериални на Агива, за изпозване за дезинфекция на ръцете в движение. Предполагам, че като не може да се измиеш, вършат работа. Нямам антибактериални гелове, не успях да намеря, но действието дали е подобно?

# 335
Ако сложиш твърде много пластове хартия въздухът няма да минава през хартията, а отстрани покрай носа и бузите ти и все едно нищо не си направила.

# 336
Пак ще кажа, носих една еднократна маска малко повече време и стана трудна за дишане. Едва не се задуших при последното носене. Не залагайте много на дезинфекция и многократна употреба. И аз почвам да се замислям за маска, която може да се пере. На сина ми успях да намеря една анти смог с клапа и 2 филтъра. Те също имат "живот" обаче. Пуснахме поръчка за още 2 такива и допълнителни филтри от Али експрес. Кога и дали ще дойдат, още не знаем.

# 337
Вчера зъболекарката каза, че хипохлорида/белината НЕ вэршела работа срещу вируса. Странно ми стана.  .не знам доколко е права ?!?

# 338
Пак ще кажа, носих една еднократна маска малко повече време и стана трудна за дишане. Едва не се задуших при последното носене. Не залагайте много на дезинфекция и многократна употреба. И аз почвам да се замислям за маска, която може да се пере. На сина ми успях да намеря една анти смог с клапа и 2 филтъра. Те също имат "живот" обаче. Пуснахме поръчка за още 2 такива и допълнителни филтри от Али експрес. Кога и дали ще дойдат, още не знаем.
Колко време я носи?

# 339
Бледолилава, би ли написала къде и кога ще носи сина ти маската?
И колко е голям?

# 340
Трети, три дни за по около 2 часа. Имаше достатъчно време да изсъхне. Мисля, че се е затлачила с частици. Усещам как се намалява пропускливостта. При първо носене се диша спокойно. При последното носене при вдишване ми залепва за лицето, все едно е найлон.

Катерица, само в автобуса съм му казала да я носи. В училище не. Минимизираме риска, не можем да го игнорираме напълно. Но взима и други мерки да се пази. Голям е, 12ти клас, има глава на раменете и не подценява темата като някои от връстниците си. Днес сподели, че имало все пак и други, които взимали нещата на сериозно и не бил сам Simple Smile Някои много изпростявали де. Плюели си в шепа и му подавали да се ръкуват. Забавно им било.

# 341
Странно, аз маска не съм носил на чист въздух, но в запрашена среда издържат общо взето толкова време. Мислех че на чист въздух трябва да издържат по-дълго.

# 342
Слагам я само като влизам на закрито. Навън просто пазя дистанция. Тъй като я нося при срещи с хора налага се много да говоря и усещам, че се навлажнява. Между носенията изсъхва, но предполагам, че докато е влажна задържа повече частици.

# 343
Не, тя мокра суха все си задържа, но влагата наистина много пречи. Аз заради това навлажняване си взех полумаска.

# 344

Общи условия

Активация на акаунт