COVID-19 - Предпазване - маски, дезинфектанти и други

• 189 341
  • 3 135
  •   1
Отговори
# 225
Скрит текст:
ИЗВАДКИ от сайт за етерични масла надявам се че ще бъдат полезни
Лечението на грипа включва интегриран подход.Ако това се случи, че няма ваксини, лекарят ще предпише антивирусна терапия, както и прилагането на антипиретични, антибактериални, противовъзпалителни, антихистаминови лекарства. Не прекалено много се прибягва до тайните на нетрадиционните подходи, които включват ароматни масла от настинки и грип.
Чай, билкови чайове, компоти, сокове, желе, чиста вода - всичко това трябва да бъде в диетата на болен човек. По време на болестта, вътрешните органи страдат, тъй като вирусът прониква в кръвния поток и се случва отравяне - интоксикация. Токсините могат да бъдат отстранени само с помощта на течност, т.е. пиене на много вода.
Спазване на леглото. Когато болестта страда от имунната система, нейните резерви са изчерпани..
Вентилация на въздуха. Стаята, в която се намира заразеното лице, трябва да се излъчва поне 4 пъти на ден. Вирусът се размножава със сух, застоял въздух, а оптималната влажност е катастрофална атмосфера.
1.   Изплакнете устата и гърлото. Добавете голяма лъжица мляко и 4 капки масло от мащерка, лимон или градински чай в чаша топла течност. Гаргара на всеки няколко часа с приготвения състав.
2.   за вдишване - 6 големи лъжици сол и да се разтварят в литър топла вода. Поставете на слаб огън да заври. Накрая се добавят 8 капки масло от мента. Дишайте по двойки за четвърт час.
3.   да се разтвори една супена лъжица сода в литър течност. Довежда се до кипене и след това се изсипват няколко капки йод и 6 капки масло от градински чай. Продължителността на сесията е около 10 минути

Как да се прилагат етерични масла за настинки и грип?
Разтворете 15-20 капки масло от чаено дърво или 20 капки евкалипт в 100 мл чист алкохол, напръскайте тази смес в помещението, където пациентът е всеки час.
При първите признаци на болестта вземете гореща вана с 4 капки масло от чаено дърво (евкалипт, бор, ела), разтворени в 100 мл мляко. След банята, избършете на сухо, носете вълнени чорапи, увийте го в топло одеяло и изцяло пот.
В 1 литър вряща вода, вдишвайте изпаренията на всеки 2 часа.
Масажирайте гърдите - 4 капки от сместа се разреждат в 1 чаена лъжичка мед или 8 капки на 30 ml масло-база.

Арома лампа - Етерната смес се добавя към ароматната лампа на всеки половин час в количество от 5 капки на 15 квадратни метра площ. Това "изцеление на въздуха" се извършва до пълно възстановяване и след това продължава още няколко дни.

Особено ефективни са смес oт равни количества здравец, лавандула, лимон, мащерка и чаено дърво;
Пет капки масло от лавандула с добавка от евкалипт и мента - всяка от тях в капчици.

В сезона на грип и простуда е възможно да се ускори, без да се изчаква болест, да се стимулира защитата на организма, да се повиши неговата устойчивост на вируси, да се вдишат съответните естествени аромати, нанесени върху дрехите - особено в областта на яката. Можете също да втриете няколко капки етеричен еликсир в ръцете си лимон; мащерка; чаено дърво;  роза; евкалипт - лек от  австралийски аборигени;

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Лимон - стимулира раждането на нови бели тела в кръвта. Регулира кръвообращението, има антивирусни способности.
Лавандула - антисептични, мощни противовъзпалителни, антимикробни и антивирусни свойства. Премахва оток на дихателните пътища, стагнация.
Мента ) - мощно отхрачващо действие, разрежда храчките, увеличава секрецията на слуз. Често се използва в пулверизатори, инхалатори. Противопоказан при деца.
бор - облекчава подуването, разширява дихателните пътища, облекчава болката в ларинкса.
Чаено дърво - противовъзпалително, антимикробно, бактерицидно действие, облекчава подуването на носа, гърлото, бронхите.
Мащерка - използва се в комбинация с други масла: лимон, евкалипт, чаено дърво. Ефективно се справя със задръстванията, оток, хрема, има антимикробни и противовъзпалителни свойства. Той е противопоказан за хора с високо кръвно налягане.
Розмарин - облекчава болката в главата, гърлото, разширява бронхите, подобрява настроението, добавя жизненост, енергия. Не се препоръчва за високо кръвно налягане.

Носна кърпичка напоете със: 5 капки портокал и 4 масла. Сгънете носната кърпа четири пъти и поставете в херметически затворен контейнер. Дишайте на всеки половин час, а носът ще бъде изчистен,.
и заплахата от заразяване с грип ще бъде сведена до минимум.

С помощта на ароматерапия можете да се борите не само с бактериални, но и с вирусни заболявания.
чаено дърво, мащерка, карамфил, градински чай, розмарин и канела - антисептично;
здравец, мента, копър, маточина и иланг-иланг - антивирусно;

Браво. Изключително полезен пост. И аз бях изумена, че някой, напълно неинформиран, заблуждаваше хората тук, че маслото от чаено дърво е само противогъбично...

Последна редакция: ср, 08 апр 2020, 16:20 от Не се сърди, човече

# 226
При редовно ползване първо кожата ще се пресуши /едновременно с микробите от кожата се сваля естественото защитно покритие - нали знаем принципа на дактилоскопните следи/, а в по-късен момент ще започнат ерозии /нарушена тъканна цялост под вид на ранички/

# 227
Вчера в офиса , където работи ММ са им дали това за дезинфекция на ръце.Успял е днес да купи , нямам идея дали върши добра работа-само споделям.
Скрит текст:

# 228
Не знам гръцки, но от другото се разбира, че  съдържа 93 градуса алкохол, вероятно е гръцки спирт.

# 229
Спирт от Джъмбо. Съвсем същият като всички спиртове с този процент. Аз го ползвам този от джъмбо, но привърши и купих някакъв от аптеката.
За протокола, и на моите ръце нищо им няма от този спирт, но ползвам 2-3 пъти дневно, а и се мажа с много крем винаги.

# 230
Естествено става въпрос за хора с по-чувствителна кожа. Иначе съм виждал съвсем официално свободно да се продава етилов спирт 95% на който пише, че е дермален разтвор за дезинфекция на кожата преди инжекции и хирургически интервенции. Подразбира се, че това са еднократни процедури и няма да е фатално за кожата. Когато го употребявате всекидневно и то многократно е съвсем друго нещо и не на всеки би му понесло толкова концентриран спирт при положение, че и 70% би свършил същата работа. Също смятам, че може да се ползва разделно - първо дезинфекция със спирт и после някакъв подходящ крем за ръце при хора с проблемна кожа.

# 231
  • София
Трудно е да се предпазиш и въпреки това всички сме стресирани донякъде и правим всичко възможно, за дезинфекция и то най-вече у дома, поне аз съм така. Няма да ползвам капки от чаено дърво, иглички от бор  и подобни, а си ползвам най-старото средство спирт 95 % закупен от аптеката, - 2 литра , но както виждам няма да ми стигне за дълго време. Какво правя, имам тази възможност да си взема отпуска и си я взех, колко....ще видим, защото това което правя , като почистване ежедневно ми трябва и време.  Всеки ден хвърлям  за пране на 95 градуса хавлиени кърпи, количество са си, не съм го правила до сега да пера на 95 градуса, няма да лъжа, всичко до момента се пере на 60 градуса, спалното бельо - всеки ден го сменям,  станах като 5 звезден хотел, ама това е положението, изсмуквам ежедневно възглавниците, пръскам със спирт матрака, не съм го правила до сега по този чест начин, той бързо изветрява,, килимите, имам и килими,  ги минавам ежедневно с разтвор от вода и белина,  плочите из антрета, кухня - белина, също досега не съм го правила ежедневно с белина, а от време на време,  всички плоскости се пръскат със спирт, ама ще си увредя мебелите.... ми така е за момента, кухнята най-вече, там от разваляне.. няма нищо да им стане, външната изтривалка я обезцветих окончателно от тази белина, това е положението,,  ежедневните дрехи с които се излиза след това ги мятам в пералнята , не съм го правила до сега,  подметките на обувките се мият всеки ден по няколко пъти...какво още...още  няма. Каквото мога правя го правя и  то най-съзнателно, имаме и малко бебе, ами спирам с ходенето при бебето, няма да я виждам известно време, защото аз съм на 105 години и съм най-страшна от пренасяне на този гаден вирус ли е , инфекция ли е, то май и не се знае. Чета, гледам да не се зомбирам много, ама чета най-вече чуждестранните здравни сайтове, и те не зная, но и нещо се знае,  което ме плаши много, няма да стресирам останалите, няма и да споделям повече, защото тук ни е тема как да се дезинфекцирам.  Това е, оттук нататък един Господ знае какво ще става.
Допълвам се, снощи говорих и с Германия, мерките за дисциплина са драстични, затварят се всякакви посещения на театри, концертни зали, връщат се парите,  няма да има представления до лятото. Назначават се допълнително чистачи, които пръскат през час дезинфектанти , става въпрос за много голяма фирма, която евентуално е пред затваряне, да си работи от вкъщи...евреите затвориха границите си окончателно. Така че дисциплината е изключително важна, това МОЛ... забравете.

Последна редакция: ср, 11 мар 2020, 17:14 от marchеva14

# 232
Днес обиколих четири аптеки и в четирите нямаше етилов спирт, като попитах в едната за цената на 1 л. ми казаха 12 лв., а преди две седмици беше 7 лв. Що за спекула е това???
И другото - за какво предпазване от вируса става въпрос и навсякъде за това предпазване се пише и говори като спирт НЯМА, маски НЯМА, защитни облекла НЯМА, дезинфекциращи препарати и гелове НЯМА, латексовите ръковици от тези сините вече и те са на привършване доколкото разбрах, незнам какво е положението със сапуна, но няма да се учудя ако в един момент и той стане дефицитна стока.
И за какво предпазване става въпрос.

# 233
  • София
Забравете глупостите на Боталайф. Чаеното дърво има противогъбично действие. Какъв вирус ще морите с него?!

Евкалипт, бор, лавандула имат дезинфекциращо действие, боровите и евкалиптовите гори са стерилни, но не зная дали действат и на вируси.

Аз, ако слагам нещо в спирта, бих набутала чесън, че поне има доказано антивирусно действие. Но не се знае дали го има и срещу КВ, че това е някакъв щур хибрид. И въобще не ми дреме как ще ухая на околните и как ще ме гледат. И сега си пръскам в носа воден извлек от чесън и се овардвам от грипа.

Най-логично ми звучи рецептата на СЗО - спирт, кислородна вода и глицерин.
Спирта - дезинфекцира, кисл. вода - кислородът също трепе микроорганизми, глицеринът омекотява кожата.

Всъщност няма значение какво е маслото, дали от чаено дърво или от нещо друго. Реално се слага, за да не се пръскат директно ръцете със спирт, а все пак да има някакво омекотяващо действие. Само спирт така ще изсуши кожата, че после е много възможно да стане обратен ефект и да се появят рани и пр. Импровизацията, която направих, всъщност се оказа много добра. Смесих спирт с кокосово масло, ампула витамин Е, масло от чаено дърво, рициново масло и малко вода (филтрирана). Стана страхотен двуфазен флуид, от който кожата има страхотно усещане. Не е суха, а не е и мазна.

# 234
  • Rock & Roll feeling ...
Днес обиколих четири аптеки и в четирите нямаше етилов спирт, като попитах в едната за цената на 1 л. ми казаха 12 лв., а преди две седмици беше 7 лв. Що за спекула е това???
И другото - за какво предпазване от вируса става въпрос и навсякъде за това предпазване се пише и говори като спирт НЯМА, маски НЯМА, защитни облекла НЯМА, дезинфекциращи препарати и гелове НЯМА, латексовите ръковици от тези сините вече и те са на привършване доколкото разбрах, незнам какво е положението със сапуна, но няма да се учудя ако в един момент и той стане дефицитна стока.
И за какво предпазване става въпрос.
Евала за тоя коментар! Право в целта!

За 70 градусовия спирт има научно обяснение, не е само и просто за да не изсушава кожата.

# 235
marchеva14 , с коя Германия си говорила?
Явно е друга, защото при мен такива мерки все още не се наблюдават...

Споделете моля, къде ползвате дензификтиращия гел.
Аз като се прибера и си измия ръцете , не виждам за какво да ползвам още и гел със спирт и глицерин?

# 236
  • Rock & Roll feeling ...
Миенето на ръце не е аналогично с дезинфекцията от гела.

Иначе се използва предимно в моменти на нужда за бърза дезинфекция.

# 237
За 70 градусовия спирт има научно обяснение, не е само и просто за да не изсушава кожата.
Какво е научното обяснение?

# 238
Държавата започва производство на нови маски за медицинските работници и граничарите.
Цитат
Бяха показани и новите маски за многократна употреба, които ще бъдат поръчани. Те ще се използват и от гранична полиция и служителите на РЗИ

ПС Мой коментар: Новите маски са респиратори, модел MP-70 отпреди 30-40 години. Има обяви за освободени такива от военния резерв.  

-------------------------------------------

.....
С помощта на ароматерапия можете да се борите не само с бактериални, но и с вирусни заболявания.
чаено дърво, мащерка, карамфил, градински чай, розмарин и канела - антисептично;
здравец, мента, копър, маточина и иланг-иланг - антивирусно;

Браво. Изключително полезен пост. И аз бях изумена, че някой, напълно неинформиран, заблуждаваше хората тук, че маслото от чаено дърво е само противогъбично...

А аз съм изумена, че препоръчвате ЕМ от чаено дърво  като антивирусно средство.  То има фунгицидно и антибактериално действие, не е доказано антивирусно.
 Изненадана съм, че някой си мисли, да бори КВ с етерични масла. Ако имаше такава опция, китайците първи щяха да я открият и да я прилагат за превенция. При тях традиционната медицина е най-силно развита!
Чудя се и от къде се пръкват разни твърдения за някои ЕМ, а се пропускат най-важните в дадена група.

alinnna, тази "напълно неинформираната", която визираш, съм аз. Ползвам билки и етерични масла за различни цели повече от 30 години, още преди да станат модерни и съм чела доста специализирана литература по въпроса, не търся информация само в нета.
А ти?
Фитомедицината е с много мощно действие. Не случайно съвременната фармация се връща към растенията. Но не се прилага за щяло и нещяло и да се бутат и капят ЕМ както му падне на човек.
Има си тема за ЕМ и нямам намерение тук да дискутирам въпроси, свързани с действието им.
Само набързо ще цитирам  за какво се ползва ЕМ от чаено дърво, няма посочено действие при вируси:
Цитат
https://botalife-bg.com/10-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%BB%D0%BE%D0%B6% … 1%80%D0%B2%D0%BE/
1. Срещу акне
2. За косата
3. За почистване
4. При псориазис и екзема
5. За гъбички по ноктите
6. Срещу мухъл
7. Като природен дезодорант
8. Срещу стафилококови инфекции
9. За здравето на устата
10. Срещу рак

Последна редакция: ср, 11 мар 2020, 19:55 от Diorela

# 239
  • София
И при нас в аптеката нямаше маски, гел и спирт.
На една клиентка предложиха ментолов спирт. Само това имали.

Общи условия

Активация на акаунт