COVID-19 - Предпазване - маски, дезинфектанти и други

• 185 062
  • 3 135
  •   1
Отговори
# 555
Може ли някой да ми прати процедурата за входове?

# 556
  • Пловдив
Много благодаря за бързите отговори! Дано намеря спирт или дезинфектанти, но поне ще съм спокойна, че имам алтернатива.

# 557
Аз си направих домашния дезинфектант,докато намеря откъде да купя.
150 мл спирт ,50 мл гел алое вера ,5-6 капки евкалиптово масло и витамин Е няколко капки.

Пробвах го ,не си изгорих ръцете ,както се бъзикаше ММ .

Последна редакция: нд, 15 мар 2020, 21:59 от X.T

# 558
Някой да е измислил умно решение за домашните любимци? Имаме куче. След разходка в нормални условия му мия лапите в банята и това е. Но сега? От входната врата до банята пресичам коридора. Няма начин да го пренеса - 25кг е.
Иначе детето е в къщи. Аз и ММ сме хоум офис. Ще излизам само да разхождам кучето и веднъж седмично на пазар.

# 559
И ние имаме кученце и от утре смятам да му спра разходките. Живеем в малко селце и не се срещаме с много хора, но тук пътуват много до Италия и Австрия и със сигурност имаме заразени. Гнусно ми е ако някой е плюл и кучето ми го закачи на брадата си. Може да съм крайна, но ще се изпишква и това е, без разходки.
Ние в момента чакаме премиера да обяви пълна карантина, та е време и кучето да свиква.

# 560
  • SF
Откъде купувате гел алое Вера? Как изглеждат опаковките?

# 561
И понеже " у наше село" селенът е изкупен, можете ли да ми кажете, колко бразилски ореха трябва да изям, за да си набавя необходимият селен за деня....

# 562
  • София
И понеже " у наше село" селенът е изкупен, можете ли да ми кажете, колко бразилски ореха трябва да изям, за да си набавя необходимият селен за деня....
Сега проверих и в аптека Ремедиум го има ,  също и  В Subra, не пише, че е изчерпано количеството, може и да се поръча,  аз ли гледам криво, но го има  и на много други фирми - https://subra.bg/hranitelni-dobavki/vitamini-i-minerali/selen-10 … -tabl.-h-100.html
https://remedium.bg/category/31173/selen.html

# 563
Сега проверих и в аптека Ремедиум го има ,  също и  В Subra, не пише, че е изчерпано количеството, може и да се поръча,  аз ли гледам криво, но го има  и на много други фирми - https://subra.bg/hranitelni-dobavki/vitamini-i-minerali/selen-10 … -tabl.-h-100.html
https://remedium.bg/category/31173/selen.html
Ама аз не съм от София.....В Шумен нямаше в събота.....и витамин С нямаше.

# 564
А от къде дойде това със селена? Защо селен?

# 565
Квартал ата аптека, витамини с червено и черно сърце с цинк и селен. Силно се съмнявам да свършат някъде.
Относно бразилския орех - съдържанието на селен е толкова голямо, че два ореха дават седмичната доза.

# 566
Не е така това със Селена и бразилските орехи. Понеже селен се препоръчва при Хашимото и сме го бистрили това. Съдържанието на селен зависи от региона от където е бразилския орех, в България основно се внася от Боливия а те са с ниско съдържание но пък за сметка на това бразилския орех лесно гранясва а и имаше нещо че съдържат алфатоксини и не е ок  да се консумира много и често.

# 567
Аз го купих от био магазин.
100 мл бурканче.
Скрит текст:

# 568
тоник, къде мислиш да носиш маската? Като ходиш до магазина ли?
При теб има ли хора с маски?
да,когато пазарувам и когато ходим в болницата. Не,тук никой не носки маски,само 2 баби видях с ръкавици в супера,а сме втората с най-много болни област в Германия.

# 569

Общи условия

Активация на акаунт