COVID-19 - Предпазване - маски, дезинфектанти и други

• 185 178
  • 3 135
  •   1
Отговори
# 705
  • In the land of Never Never
Капката е на порядъци по-голяма и е най-вероятен преносител на вируса във въздуха където ползваме маските. Ясно е, че повечето маски биха спрели такива капки. Опитвам се да разбера за някаква по-достоверна информация доколко голям е вируса за да се прецени следното. След като капката се спре в маската, при вдишване водата около вируса започва да се изпарява и постепенно той остава необвит от капка до собствения си размер. Преди още да умре има възможност да бъде засмукан при вдишване, ако е с размер под този който маската би спряла. Имаше много противоречива информация за размера и не знам защо бях останал със заблудата за 300-400нм. Сега откривам данни за 50-200нм.
Чета публикацията на медицинското списание Лансет, вече има натрупан опит как в Китай са се опитвали да лекуват вируса. И като гледам статистиката с тези 99 изследвани, повечето заболели с пневмония са под тази възраст, дето я казват че хората боледуват тежко най-вече.
Мисля си, че на нас ни подготвят болници, които ще са по-скоро места за умиране, отколкото лечение, защото хвърлят там доктори, които са със съвсем други специалности. А трябва да са не само специалисти, а и да са обучени да реагират на белодробни заболявания, но и да знаят много и за това как е най-добре да се реагира при усложнията от въпросния вирус. По въпроса никой нищо не прави у нас, и не мисли да прави, както се вижда. Не ни остава нищо, освен да вземаме мерки, колкото можем и да се молим Бог да ни пази!

# 706
Имаше снимки на китайци с дамски превръзки по лицата. Имаше снимки и на сложена еджедневна превръзка под еднократна маска като подплата. Лично аз смятам да го пробвам, защото няма да излизам за дълго - само до магазина или от колата до офиса. Няма да ползвам еднократна маска, а такава от плат. После в торбичка и на връщане нова маска от плат и нова превръзка.

# 707
Нямам никаква представа дамските превръзки как са устроени. Може ли да се диша през тях? Ако си поставиш плътно една пред устата и носът ти е запушен, ще можеш ли да дишаш. Ако е твърде въздухонепроницаема въздухът ще я заобикаля и няма да има филтрация.

# 708
Имаше снимки на китайци с дамски превръзки по лицата. Имаше снимки и на сложена еджедневна превръзка под еднократна маска като подплата. Лично аз смятам да го пробвам, защото няма да излизам за дълго - само до магазина или от колата до офиса. Няма да ползвам еднократна маска, а такава от плат. После в торбичка и на връщане нова маска от плат и нова превръзка.
Няма да стане. Най-долния слой е непропусклив, найлон Simple Smile Няма как да дишаш... ако не беше - всичко щеше да тече от там.

# 709
  • Rock & Roll feeling ...
н99 ли беше стандарта за маска,която предпазва от вирусни частици ? Или ?

# 710
N95, N99, P100, FFP2, FFP3, P2, P3, KN90, KN95.

# 711
  • Тра-ла-ла
Стига, бе. След липсата на спирт, дезинфектанти и маски....и без превръзки ли ще останем?! Тогава ще трябва да вкараме ново ноу-хау по време на 7те дни...Bowtie

# 712
N95, N99, P100, FFP2, FFP3, P2, P3, KN90, KN95.
Всички или едно от тях поне ?

# 713
А знаете ли че мокрите кърпички всъщност са от нетъкан текстил. Това значи ли че като изсъхнат и могат да се ползват за направа на маска?

# 714
Да, едно. N, R, P  са американски стандарт. P и FFP европейски, KN корейски.

# 715
  • София
Това е много добра идея! Маска от хартия за печене!
Тамън си бях купила едни маски японски от оризова хартия двуслойни и нещо ми се струва несигурни,сега ще пробвам вкъщи дали пропускат вода.

# 716
The_Third, благодаря!

# 717
  • София
аз пробвах онзи ден еднократна в текстилна маска и много нещо спарваше...уж хубава беше превръзката

# 718
Болните са изолирани. Предполагам, че в случая се има предвид болните от обикновен грип.
Вероятно идеята е като кихат, да е в маската, вместо да хвърлят сополи.
Изолирани са само доказаните. Всички останали са (сме?) на свобода.

# 719
greystorm Ами, истерията е според мен, защото навсякъде, където аз търсих и звънях тези маски FFP3 не са в наличност. Нищо, че ги откривате уж в наличност в онлайн магазини, като подадете поръчка и ви пращат мейл, че сега нямат наличност и ще се свържат с вас. Тоест такива маски няма по магазините.
Преди да пусна поста, се обадих в магазините, и въпреки че в 2 от тях пишеше - изчерпано, решиха да ми изпратят от личните си запаси, но на двойна цена(вече съм ги съобщил на НАП).

Общи условия

Активация на акаунт