COVID-19 - Предпазване - маски, дезинфектанти и други

• 184 965
  • 3 135
  •   1
Отговори
# 885
Къде видяхте цена, пише че наличностите са изчерпани  и не приемат нови поръчки в момента

# 886
Ето ги маските. Не мисля, че е реклама. Тук целта е взаимопомощ как да се предпазим от заразата.
https://airlief.com/bg/mask/
Струва ми се, че са велосипедни и са добавили и защита от вируси, заради актуалността.

Може ли снимка в близък план на филтрите?

ПС
Аз си уших тази маска, ших  на ръка, нямам машина. Отне ми една вечер (около 2 часа). Ще ушия на цялото семейство довечера - цък .
Ето оригинала на този клип. Маската изглежда много красива, но не зная колко е ефективна - няма тел за уплътняване при носа, а вътрешните пластове са от тензух, който е много рехав плат. Няй-вътрешния дори не стига до края и от там ще прониква слабо филтриран въздух.

В профила й има още няколко модела маски, вкл. и детски. Хубаво е, че дава размерите.
https://www.youtube.com/channel/UC9_IVRY9Rg29nVWNJ5pPpxQ

От коя страна искате снимка? Трябва да разглобя, ако искате от външната

# 887
  • тук-там
Къде видяхте цена, пише че наличностите са изчерпани  и не приемат нови поръчки в момента
https://giftedsofia.com/product/mask-airlief-grey/
Да, свършили са.

# 888
Маската, която коментирах аз, прилепва идеално до носа, тел не е нужна, не че пречи да се сложи, ако някой иска. Не виждам смисъл да стига до ушите, реално половината лице е извън маската (челото например). Не пречи да се удължат размерите, ако някой иска да е по-защитен. Няма как да проникне въздух от там, защото има ластик.  Маската съм я правила с плътен памук, дадох я просто като пример за добър и лесен модел, а в клипа има размери, което е много важно. Иначе всеки е свободен да подпъхва, каквото прецени - в джобчето има място и за нетъкан плат, и за кухненска хартия, и за по-сериозен филтър.

# 889
Ракия първак става ли за дезинфеция ,че няма спиртове?

# 890
Има едни клапани, които не знам дали няма да повредя, ако изпера. Маските идват с 1 брой филтри, а аз просто съм поръчала допълнителен комплект филтри, за да имам, когато се наложи смяна.
Маските са български.
Няма да повредиш клапана. Той е малко пластмаса и една пластинка гума или латекс. Нали в крайна сметка ги рекламират като перящи се? Ще е добре да наснимаш малко снимки и да ги покажеш какво представляват маските, филтрите и как се закрепват.

Сега ги видях. Могат да се перат спокойно, тя самата маска нищо не пази така или иначе, като гледам е като рибарска мрежа. Филтрите пазят, колко струват те? Това бялото ти е филтъра. Него не го пери.

Последна редакция: пт, 20 мар 2020, 14:48 от The_Third

# 891
Има едни клапани, които не знам дали няма да повредя, ако изпера. Маските идват с 1 брой филтри, а аз просто съм поръчала допълнителен комплект филтри, за да имам, когато се наложи смяна.
Маските са български.
Няма да повредиш клапана. Той е малко пластмаса и една пластинка гума или латекс. Нали в крайна сметка ги рекламират като перящи се? Ще е добре да наснимаш малко снимки и да ги покажеш какво представляват маските, филтрите и как се закрепват.

Сега ги видях. Могат да се перат спокойно, тя самата маска нищо не пази така или иначе, като гледам е като рибарска мрежа. Филтрите пазят, колко струват те?

Аз поръчах на някаква промо цена - 4броя за 17€ с доставката, но те още не са ми доставени. Не знам дали ще изпълнят и тази поръчка. Просто бързах да поръчам маските и затова допълнителните филтри пстанаха за втора поръчка...

# 892
Добре, но всички тези ръчно изработени маски / всеки от нас, кой каквато е успял да си направи:/, как е правилно да ползваме през деня - за тези които не работим от вкъщи - една сутрин до раб. място,  втора на работа, трета при прибирането вечер....?    - В торбички?  Вечер перем, гладим за следващия ден ?   Ако ги минем със спирт, и ги оставим на "припек" сутрин, вечер дали ще има вероятна надеждност  да се ползват?

# 893
За дезинфекцията на различните повърхности у дома

https://www.grandecor.bg/%D0%BB%D1%8E%D0%B1%D0%BE%D0%BF%D0%B8%D1 … 0%BE%D0%BC-64449/
Надявам се да ви е полезно.

# 894
Скрит текст:
Маската, която коментирах аз, прилепва идеално до носа, тел не е нужна, не че пречи да се сложи, ако някой иска. Не виждам смисъл да стига до ушите, реално половината лице е извън маската (челото например). Не пречи да се удължат размерите, ако някой иска да е по-защитен. Няма как да проникне въздух от там, защото има ластик.  Маската съм я правила с плътен памук, дадох я просто като пример за добър и лесен модел, а в клипа има размери, което е много важно. Иначе всеки е свободен да подпъхва, каквото прецени - в джобчето има място и за нетъкан плат, и за кухненска хартия, и за по-сериозен филтър.

Това, което казваш е полезно като информация. Не съм пробвала да правя такава маска и нямам опит. Представям си, че горната част се опъва и при носа остават малки процепчета, които няма да бъдат добре уплътнени.  Но щом казваш, че прилепва, ок.

А как се слага филтъра на тези бг маски?  На снимката се виждат клапаните и малка част от филтъра ( белия плат).

Zvezdi-N, благодаря, полезен линк.

# 895
По-вероятно е нещо да влезе през очите, отколкото с тази маска. Аз нося очила, те покриват маската.

Личното ми мнение е че не идва зомби апокалипсиса и маска с някакъв приемлив филтър е достатъчна за не медицински лица, които не вършеят из улиците. Аз смятам да я ползвам за от нас до колата 1-2 пъти седмично, когато децата издивяват вкъщи и ги водим на Витоша. Ако се налага да работя от офиса, ще ходя с кола и ще ми служи от входа до стаята.

# 896
Добре, но всички тези ръчно изработени маски / всеки от нас, кой каквато е успял да си направи:/, как е правилно да ползваме през деня - за тези които не работим от вкъщи - една сутрин до раб. място,  втора на работа, трета при прибирането вечер....?    - В торбички?  Вечер перем, гладим за следващия ден ?   Ако ги минем със спирт, и ги оставим на "припек" сутрин, вечер дали ще има вероятна надеждност  да се ползват?
А защо да се занимаваш със спирт като можеш да ги изпереш и изгладиш?

# 897
  • Русе
Аз практикувам така (ходя на работа и работя с клиенти): сменям 3-4 памучни маски през деня в зависимост от човекопотока и толкова ръкавици. Тръгвайки си от работа се опръсквам със спирт и така се качвам в колата. Събличам се на входната врата, дрехите в пералнята, аз в банята. След това вече целувам мъжете. Маските на два дена в пералнята на 60 гр. с прах, после сушилня и ютия.
В момента маската ми виси на врата и съм без ръкавици. Колежката пръска постоянно и вече цвета на клавиатуратами се разпада. Няма клиенти, сама съм в офиса.
За момента не мисля да се втелявам по-вече. Все пак от толкова пръскане, имунитета ми какво ще прави? Чак такава свръхстерилност, айде няма нужда.

# 898
Много ми харесва кройката от клипа на Lady Stardust, но тъй като и аз на ръка ще шия, мислех от този по-простия модел, правоъгълното парче плат с надипляне. Като на санитарните маски. Обаче тях пък като ги гледам, като че ли не уплътняват много добре, докато сложната кройка ми се струва по-анатомична. Как мислите, заслужава ли си да си поиграя повече за да направя по-трудния модел?

# 899
Скрит текст:
Аз практикувам така (ходя на работа и работя с клиенти): сменям 3-4 памучни маски през деня в зависимост от човекопотока и толкова ръкавици. Тръгвайки си от работа се опръсквам със спирт и така се качвам в колата. Събличам се на входната врата, дрехите в пералнята, аз в банята. След това вече целувам мъжете. Маските на два дена в пералнята на 60 гр. с прах, после сушилня и ютия.
В момента маската ми виси на врата и съм без ръкавици. Колежката пръска постоянно и вече цвета на клавиатуратами се разпада. Няма клиенти, сама съм в офиса.
За момента не мисля да се втелявам по-вече. Все пак от толкова пръскане, имунитета ми какво ще прави? Чак такава свръхстерилност, айде няма нужда.
Чак свръхстерилност не е необходима, но това с целувките би трябвало да се поотложи за по-нататък щом работим с много хора. Не бихме искали да заразим хората, които най-много обичаме, ако сме подложени на някакъв риск в работата ни, а предпазните средства които ползваме не са професионални. Поне докато не се убедим, че този хидроксихлорохин или нещо друго може да помага да не се достига до страхотии след евентуална зараза.

Общи условия

Активация на акаунт