COVID-19 - Предпазване - маски, дезинфектанти и други

• 184 881
  • 3 135
  •   1
Отговори
# 1 050
Както се развива ситуацията,  изобщо тези маски и дезинфектанти няма да помогнат. Какво визирам - от няколко часа в различни медии се тиражират статии, че има нов случай на починал човек в Китай не от COVID-19,  а от Ханта вирус ( миша треска ). Който иска да се увери, ето къде има публикации:
Колкото до този вирус, причиняващ миша треска - за него няма ваксина или специфично лечение.
Почвам да се замислям, че всичко това започва да става един театър на абсурда с хорските здраве и страхове.

# 1 051
  • Тра-ла-ла
Хантавирусът, който уби китаец, не се предава от човек на човек
https://m.dir.bg/dnes/svyat/hantavirusat-koyto-ubi-kitaets-ne-se … -chovek-na-chovek

# 1 052
  • На топло в неговото сърце.
Ох,успокоих се!

# 1 053
В ситуацията, която се намираме няма голям избор и затова са решение. Не бих казал, че са добро, защото са скъпи. В пъти по-скъпи са отколкото ако се поръчат от Китай, но от Китай трябва да се чака. Аз поръчвах от алиекспрес разни филтри през февруари, които пристигнаха отдавна. Поръчах за роднини две маски на 12-ти март, които пътуват насам в момента и в близките седмица-две очаквам да са тук.

За неопреновите ли говориш? А за другите по 12 лв. какво мислиш?
За неопреновите говоря. Другите са добри, но бяха по 2-3 лева преди, еднократни са, но могат да се носят докато не се замърсят и не започне да се диша трудно през тях.

Third, аз така и не се навих да поръчам от Китай. Струваше ми се, че няма да дойдат.
Купих още една многократна маска на 3М с филтри от Бг. Цената излезе солена-150лв.
Имам вече две многократни полумаски за краен случай.
Искам да те питам. От сайта ми казаха, че трябвало след ползване да вадя химическите филтри и да ги прибирам в опаковката, защото изветрявали. Филтрите са P2R и ABE1.
Значи ли това, че след време няма да са ефективни срещу вируса и изобщо правилните ли съм поръчала?
Eto https://www.3m.com/3M/en_NG/company-mea/all-3m-products/~/3M-P2R … 42&rt=rud
https://www.3m.com/3M/en_NG/company-mea/all-3m-products/~/3M-Gas … 62&rt=rud
Много скъпо си я купила тази маска. И защо за краен случай? Сега трябва да я носиш. А филтрите тези за които са ти казали че изветряват, те не изветряват, а се насищат. Вътре в касетката има гранули активен въглен, активния въглен има много пори, които абсорбират разни химикали и в течение на времето порите се запълват и спират да филтрират. Затова се слагат в пликче за да не филтрират околния въздух докато не се ползват. Сега обаче нямаш работа с отровни химикали, а с частици, които трябва да се филтрират, тази работа я вършат филтрите от първия линк. Двете касетки с активния въглен от втория линк играят ролята на държачи на двата филтъра от първия и дори и да се наситят теб това не те бърка. Това, което те бърка е задръстването на двата бели филтъра от първия линк, а те бая време ще изкарат преди да се задръстят. Аз например изобщо не ползвам касети с активен въглен, а на тяхно място имам по един адаптер, върху него филтъра и отгоре капачката.

# 1 054
А не прочете ли, че е за горене?!
Ще ти скапе кожата на ръцете, какво ли остава за мебелите.
Медицинският и за горене не е един и същ! ?
Не изпадайте в крайна лудост. Навсякъде около нас има бактерии. Живеем принципно в бактериална среда. Няма как да се спасим от тях.
Едно нармално почистване и подържане на хигиената е досатъчно. Честото Миене на ръце със сапун е достатъчна хигиена. Нямате нужда от поливане на ръцете с дезинфектанти.

Цял живот  работя с техника. На 70 години съм .
Първата ми работа като получа техника за ремонт е да я изчистя отвън със спирт за  горене.
Също и вътре след издухване на папелта  по техниката . Чакам да изсъхне и тогава ремонтирам .
И пак преди предаване на клиента  пак чистене . Даже  по рано платките се  измиваха със веро и , съхнене и после  пак със спирт . Как се прави това  не е тема  за тази тема.
Да ,  не е приятно .Проветрява се  помещението . Нямам маникюр  разбира се . Ама на изкарах 50 години трудов стаж .
И да ви кажа  нямах проблеми с кожата . За разлика от бякои перилни и почистващи препарати .
Забравихте ли  добрия стар български крем "здраве"  за проблеми  с всякакви  ранички по кожата . В западните аптеки се продава по аптеките . За 2 дни  всички проблеми отшумяват.
Западняците  много искат да знаят  какви са съставките .
Rorik, колега, ето ние как дезинфекцираме: https://www.youtube.com/watch?v=tQS5rnpZReQ.
Не се тровим с химия, а разчитаме на този метод.
В тази "Инсталация", дезинфекцираме също пари, храна, напитки, маски за многократна употреба, дрехи и т.н.
Вечер остава светната без преградата, и дезинфекцираме цялото помещение.
Когато издаваме стока на клиента, пак минава дезинфекция. Дори циганите(не ги обиждам), като разбраха какво прави лампата, идват да си дезинфекцират телефоните.

# 1 055
В практикер ,в Шумен, са пуснали някакви черни маски по 9 лева. Видях ги само на снимка, но добре изглеждат....

# 1 056
Мога ли да използвам лампа с инфрачервени лъчи която се ползва за нагревки за дезинфекция у дома?

# 1 057
Някой спомена по-назад, че имало в емаг маски от типа ffp2 ffp3, може ли линк, защото аз за всички виждам out of stock?
За инфрачервените лампи казаха, че не стават. Аз също имам такава за синузита си.

# 1 058
Тъкмо поръчах спирт от софарма. Все още има, ако някой иска. В момента не мога да дам линк, но в гугъл излиза он лайн аптеката.

# 1 059
  • На топло в неговото сърце.
И аз преди една седмица и половина, и още си чакам доставката от тях!

# 1 060
Мога ли да използвам лампа с инфрачервени лъчи която се ползва за нагревки за дезинфекция у дома?
Инфрачервената светлина няма енергията необходима да убива микроорганизми и се използва само за локални нагрявки и масажи.
Само ултравиолетовата е способна на това, но също се иска по-голяма мощност като пак по-далечните повърхности от лампата ще останат необработени. Извънредно опасна е тази светлина за зрението както и за кожата така, че по-добре да не се ползва за директно облъчване на стая. Най-безопасното което направих е инсталиране на две UV-C лампи и TiO2 филтър в централния въздуховод на цялата къща за обезпаразитяване на въздуха. Доволен съм от резултата. Направих и преносими UV-C лампи за облъчване на палта, якета, шалове, ръкавици и др., но сметнах че не си заслужава риска за здравето, ако някой случайно попадне в помещението докато лампите работят.

# 1 061
Е ако те светне за 5-10 секунди няма да има проблем. Не трябва да се заседяваш.

# 1 062
Извинявам се ако е коментирано, но и това да питам. От къде може да се купят такива UV лампи?

# 1 063
  • София
И аз миналата седмица поръчах спирт, днес имам товарителница:)

# 1 064
Извинявам се ако е коментирано, но и това да питам. От къде може да се купят такива UV лампи?
Не вярвам да има на склад някъде по магазините, но такива с достатъчна мощност и излъчване във всички посоки се намират все още онлайн. Нещо като това. (Само че проверете за такава за 220V, защото на мен ми беше нужна за 110V)

Общи условия

Активация на акаунт