COVID-19 - Предпазване - маски, дезинфектанти и други

• 184 781
  • 3 135
  •   1
Отговори
# 1 290
И аз днес получих поръчка от Софармаси, от която липсваха неща за половината сума. За момента дори и ваучер не са ми изпратили. Смятам, че трябва да върнат парите и им писах. Ако не го направят, ще уведомя медиите, прокуратурата и КЗП. Ако някой иска, може да се присъедини.
Ваучерите ги пращат на мейла. Код на ваучера: името ви...
Аз пък имам ваучер, няма ми поръчката Simple Smile Simple Smile

# 1 291
Чудя се ако си купя филтърни торбички за прахосмукачка мога ли да нарежа и ползвам за филтър. Обаче как да се дезинфекцира. Гледах някакви на Бош пишеше че филтрират 99%............
Според мен тези кафявите торбички са от много плътен материал, ще може ли въобще да се диша през тях?
https://www.youtube.com/watch?v=W6d3twpHwis - на 1:42 е кроенето на маска от торбичка на прахосмукачка - не тези кафявите, а белите. Преди това един лекар обяснява подробности.

# 1 292
  • Somewhere far away
Значи все пак тази глупост с маските отпадна.

# 1 293
Една възрастна лекарка каза, че домакинската попивателна хартия е добра за филтър.

# 1 294

Вид тънък памучен плат, не можах да намеря по-подходяща картинка, ето това представлява
Скрит текст:

На маските е тъмносин и не мога да направя добра снимка, за да се види точно плата.

# 1 295
Много рехаво изглежда това.

# 1 296
Извинявам се, аз да попитам защо дезинфекцирате всички мебели?

# 1 297
Sоpharmacy ми пишат, че поръчката е в Еконт, не знам си кой номер на товарителница. Като кликна на линка ми дава в сайта на Еконт, че няма такава пратка. Какво да направя? Звъня и на едните и на другите, никой не вдига.

# 1 298
  • тук-там
Sоpharmacy ми пишат, че поръчката е в Еконт, не знам си кой номер на товарителница. Като кликна на линка ми дава в сайта на Еконт, че няма такава пратка. Какво да направя? Звъня и на едните и на другите, никой не вдига.

Нищо не правиш - чакаш 1 седмица да дойде. Скоро няма да се появи като № в еконт.

# 1 299
Извинявам се, аз да попитам защо дезинфекцирате всички мебели?
За успокоение на душата.

# 1 300
Скрит текст:
Нова препоръка/алгоритъм за дезинфекция на МЗ от 25.03.202
http://www.mh.government.bg/media/filer_public/2020/03/25/ncipd_ … jane_grajdani.pdf
Обобщава почти всичко описано в темата.

Интересна статия,но аз не намирам препаратите които описват само.."вирусоцидно действие и т.1.2 и т.1.5.Да споделя опит-взех "Чисто"за всякакви повърхности и понеже надписите отзад са много ситни кой ти да види-трябвало после да се изплаква обилно-а го дават освен ПДЧ ,МДФ и пр.и за бяла и черна техника Dizzy Face е те как се плакнат-нямам идея.По същия начин е и Медикс уноверсал за повърхности-с плакнене GrinFlushedПосле погледнах Медикс за стъкла-там пише с акохол-но колко и дали има изобщо с лупата като погледнах отзад-никакви данни...И пак съм в изходна позиция..Повечето антибактериални кърпи пък са само за бактериии...и пак само май спирта остана Sad ама как се бършат големи плотове и повърхности с него не знам...
Аз също все още се чудя с какво точно да чистя. Взела съм белина и доместос за всичко, което не е дърво. За дървените повърхности освен да ги мина с препарата за дърво - друго не се сещам. Притеснявам се, че ако ги мина с нещо по-силно ще се повредят. Вие какво правите за дървото?
Да кажа и аз имам доместос,но в-у плотове примерно кухненски няма да го ползвам,едно ,че не може да се изплакне и кой знае какво ще остане по повърхността.Иначе дърво нямам-ПДЧ са мебелите,но и за тях е проблем дезинфекцията Sad.Е не искам всеки ден...но примерно на 3-4 дни след пазар,все нещо тръскам отгоре без да мисля,а и като напазариш за много време...уф...

# 1 301
Аз за пореден път да попитам в София някой знае ли къде има маски от тези с филтри ffp2? Благодаря на жената, която каза за Пловдив за аптека, където има н95.

# 1 302
Много рехаво изглежда това.

Рехаво е, дано филтъра си струва поне.

# 1 303
Здравейте,

Купих някакви маски Promask https://promask.eu/ обаче наживо изглеждат тотално ненадеждни. Така наречения филтър е все едно съм изрязала парче от торбата на прахусмокачката, даже торбата е по-дебела! Тотална измама, а не са евтини! Самата маска има някакъв уж по-ергономичен дизайн, но с това се изчерпват предимствата. Направена е от толкова тънък черен плат, че прозира.

Търся маска на 3М n95 но никъде не намирам. Някой купувал ли е скоро?

# 1 304
След месец чакане получих два вида многократни маски от Китай. Много са зле, миришат ужасно и клапаните им за издишване са всичките дефектни - може и да се вдишва и издишва нефилтриран въздух, което ги прави супер опасни. С този недостиг на маски май са започнали да продават и дефектните, които е трябвало да изхвърлят. Ще използвам само филтрите които купих към тях. Дано и те да не са от бракуваните.

Общи условия

Активация на акаунт