COVID-19 - Предпазване - маски, дезинфектанти и други

• 187 665
  • 3 135
  •   1
Отговори
# 1 485
  • на пъпа на Златията
Добре де , що требва да  ползвате толкова силен спирт.
Ми за секунди умира при 70 . ама ако ползваме  по слаб  не може ли да го оставим за минута поне . И аз ползвах една 60 градусова ракия ама ръцете ми станаха на нищо .
Извадих си патока и с него ще го трепя .
 .В празно пръскало от обезмаслител съм наляла  патока .  Приготвила съм си една масичка Продуктите  в кесията , пръскам с патока   вътре в кесията, разтръсквам  и я връзвам . Оставям я така за някое време и после  прибирам .

Търсих Царска корона да си ушия  такава маска . Като ще умиргаме поне да сме като Царици .
Ама наш"те Царски Корони много тежки бре , че и на Царицата ни такава . Жълти , златни .
Гледам кралските к"ви са мижави  на разни дантели . Ходих при хранрите шивачки , ама там  маски не шият .
Нещо ги е хванала липста и  не се и контят вече с разни  произведения на изкуството . Да не са ги мобилизирали да шият маски .
Ще направя някаква крой с Царска  корона и ще оставя място и за филтри . То  явно  тая мижава коронка  ще ни мъчи доста , та да я плашим със Царска .

Последна редакция: пн, 06 апр 2020, 18:30 от rorik

# 1 486
Целия литър. Проблема е, че на различни места дават различни пропорции. Не знам кое е по-добре 75гр. или 70. Сложих на 1 литър около 250мл вода. Имам спиртомер, който е до 60, седи на дъното.
С 250мл си го докарала около 70%.

# 1 487
И аз с въпрос за UVC джаджите. Има на пазара уреди UVC за дезинфекция на смартфони. Е, вече са добавили "и маски" в описанието им.
Че ще дезинфекцират маски, (както и разни други дребни неща), приемам, че е вярно.

Въпросът ми обаче е дали еднократна маска (наслагали са по снимките ffp2-3 предимно), ще бъде ефективна отново след тази процедура, ще може ли да се диша през нея, или е просто маркетингов трик? Това че е обезвирусена не я прави незадръстена, или?

Зависи от маската ако е плътна и през нея не преминават лъчите мисля че няма да се стерилизира  ако е рехава да е нарека така ще се стерилизира но няма как да е направи незадръстена. Искам да направя едно уточнение UVC лъчите стерилизират което е доста повече от дезинфекция(при стерилизацията не се допуска никакво наличие на микроорганизми докато при дезинфекцията има в ограничено количеството)За стерилизация в домашни условия на текстилни изделия може да се използва най обикновена ютия-гладите с нагорещена ютия и всичко мре може и на слънце когато има такова.С UVC лампа само на сушилник  в отделна стая(обръщам внимание на простора на сушилника за да проникнат лъчите в тъканта ако са на топка няма как да стане)

# 1 488
Благодаря на The_Third и Ветерана за отговорите.
Нъкъде назад в темата бях чела, че еднократни (обеззаразени) респиратори могат да се ползват повече от веднъж.

Ветеран, за лимита:
Скрит текст:
Рангове според броя на мненията, лимит на личните съобщения

Преминаването на по-горен ранг става автоматично при достигане на определения брой мнения.

Регистриран -  0 мнения - има право на 50 лични съобщения
Потребител, който превиши лимита от входящи лични съобщения, не може да получава повече ЛС докато не изтрие част от старите.
При опит да се изпрати ЛС на потребител, който е надвишил лимита си, на изпращача се изписва съобщение за грешка от вида "Съобщението не може да бъде изпратено поради превишаване на лимита".
от тук

# 1 489
Маските видях да ги стерилизират и пред парочистачки, специално тези дето са за прозорци.
Вит.Ц не помага. Сега изгледах репортаж по местната ТВ и единият заразен твърди, че е пил витамин по 1000мг всеки ден през последните 4 месеца, плюс имал е противогрипна ваксина. В средно-тежко състояние е, хоспитализиран.

# 1 490
  • In the land of Never Never
Glikoza каква лампа си поръча? Аз още събирам инфо за модели и т.н. и скоро и аз мисля да купя, но още се ориентирам.
За спрея на Зоя и аз това си мислех, надали става за този вирус. За него засега само спирт и сапун го убиват категорично, всичко друго е под въпрос.
Ами реших да е малка, да може да се взема със себе си на път. По принцип си мисля да я употребявам само за коридора, и всичко там - връхните дрехи, обувките. Също и за колата.
https://www.amazon.de/gp/product/B085CHH4SD/ref=ppx_yo_dt_b_asin … ie=UTF8&psc=1
Храната нали може също да се дезинфекцира с лампа? Специално опаковани неща, зеленчуци, марули, ягоди и от сорта. Мисля, че на марулите рискови са външните листа, и горната част, която е открита. Като насочиш лампата към тях за определеното време, би трябвало да няма проблем.
Yahoo, за да не се потят очилата, видях в един китайски клип, слагат изрязана лента от домакинска хартия, около 3-4 см широка, прегъват я на две и я закрепват на горната част на маската. Тя поема голяма част от влагата от дъха. Получава се, опитах.

# 1 491
  • София
Маските видях да ги стерилизират и пред парочистачки, специално тези дето са за прозорци.
Вит.Ц не помага. Сега изгледах репортаж по местната ТВ и единият заразен твърди, че е пил витамин по 1000мг всеки ден през последните 4 месеца, плюс имал е противогрипна ваксина. В средно-тежко състояние е, хоспитализиран.
Много по-високи дози от 1000мг коментират,с 1000мг на ден не предпазвало.

# 1 492
А вие имате ли в БГ все още добри качествени плодове и зеленцуци? При нас доставките са намалели до минимум и магазините са опразнени. Максимално да вземем някоя зелка, която е брана есента, малко айсберг, домати и краставица. Липсват неща като авокадо, пресен лук, грозде, боровинки, т.н. Пускат ягоди от време на време. Много ме доядя като гледах репортажа, че земеделската продукция от Испания ще се унищожи понеже нямали работници и изкупвачи.

# 1 493
Благодаря на The_Third и Ветерана за отговорите.
Нъкъде назад в темата бях чела, че еднократни (обеззаразени) респиратори могат да се ползват повече от веднъж.
Могат, стига да не е замърсена и вече да се диша трудно през нея. Маски и изобщо филтри не се изхабяват и да започват да пропускат след време, просто се задръстват, замърсяват и започва и въздуха да преминава по-трудно.

# 1 494
  • In the land of Never Never
А вие имате ли в БГ все още добри качествени плодове и зеленцуци? При нас доставките са намалели до минимум и магазините са опразнени. Максимално да вземем някоя зелка, която е брана есента, малко айсберг, домати и краставица. Липсват неща като авокадо, пресен лук, грозде, боровинки, т.н. Пускат ягоди от време на време. Много ме доядя като гледах репортажа, че земеделската продукция от Испания ще се унищожи понеже нямали работници и изкупвачи.
Има всякакви плодове от сезона, включително и от Испания и Италия, боровинки, ягоди, спанак, рукола, авокадо, тиквички, броколи, няма разлика от както е било и преди. Спанак взех, но го направих на супа. Не смея каквото се яде сурово да вземам от тези страни, все пак там има много заразени. Може би брането и опаковането да са механизирани, кой знае, но може и да не са. По  принцип, най-много болни има в големите градове,  обяснимо защо. Вероятно селскостопанските райони не са толкова засегнати, но това са предположения.

# 1 495
Много се говори за антибиотици с активна съставка азитромицин и употребата му при лечение на COVID-19, но държа да отбележа, че антибиотикът няма никакво отношение към самият вирус и вирусната инфекция , а само за последващата бактериална инфекция. Приемането на този и какъвто и да бил друг антибиотик ЗА вирусна инфекция е безпредметно! Важно е да го знаете, за да не си навредите и да не предприемате прием на антибиотик "за всеки случай" или пък "за да го пресече" ! Ако имате въпроси на тези теми или други свързани с вашето здраве или въпроси около лечението на COVID-19 заповядайте в тази тема https://www.bg-mamma.com/?topic=1198344 и ще се опитам да отговоря на всички въпроси от моята гледна точка, опит и познания. Ще разясня на разбираем език как действа точно този антибиотик. Разбира се, ако ви е интересно Simple Smile

# 1 496
  • в страната на чудесата
А като какъв ще ни консултирате?

# 1 497
  • София
А като какъв ще ни консултирате?
И не отвори линка да се информираш?

# 1 498
  • в страната на чудесата
Трябваше ли?
След бруталната покана да бъда консултирана в друга тема ми се стори, че ще е любезно да се представи тук. Ще отворя щом трябва.
Отворих я да. И смятам че е по-брутална и от включването тук. И надхвърля експертизата на господина. Щото да си говорим анонимно във форума е едно, а да сложи бялата манта и да изпише ципрофлоксацин щото съфорумка има ешерихия в урината е друго. Освен неетично е заблуждаващо и незаконно. Друго?

Последна редакция: вт, 07 апр 2020, 00:08 от Leika_moja

# 1 499
Трябваше ли?
След бруталната покана да бъда консултирана в друга тема ми се стори, че ще е любезно да се представи тук. Ще отворя щом трябва.
Отворих я да. И смятам че е по-брутална и от включването тук. И надхвърля експертизата на господина. Щото да си говорим анонимно във форума е едно, а да сложи бялата манта и да изпише ципрофлоксацин щото съфорумка има ешерихия в урината е друго. Освен неетично е заблуждаващо и незаконно. Друго?
Вашият отговор е заблуждаващ. Нищо не съм изписвал. Аз коментирам изписаната от лекаря терапия от гледната точка на магистър-фармацевт. Не е добре да злословите и да изопачавате нещата, защото във вашият отговор виждам само това. Не мисля че сте прочела, но сте избързала с коментара.

Последна редакция: вт, 07 апр 2020, 00:39 от Росен Димитров

Общи условия

Активация на акаунт