COVID-19 - Предпазване - маски, дезинфектанти и други

• 187 629
  • 3 135
  •   1
Отговори
# 1 530
Абе я кажете някакъв крем за ръце, че от това миене нон стоп много взе да ми изсъхва кожата. Искам такъв дето като се намажа бързо да попива, а не като се намажа да съм с мазни ръце един час после.

# 1 531
Мъжа ми купи ягоди днес (в Испания съм ),мислех на компот или сок да ги правя,но накрая ги накиснах  с вода и веро и после плакнах  измивах и готово. Така и с домати,краставици и всичко останало правя напоследък. Писна ми от миене ,аз и преди бях Монк заради хелико пилор бактерията, а сега и това. Мия повечето неща с ръкавици ,защото ми изпръхват ръцете от тези сапуни.

# 1 532
  • София...........
Ами трудно се мие копър със сапун. Няма формата на ябълка или домат.
Точно за това ви питам - вие как ги миете? Зелената салата със сапун ли я миете листо по листо?

Щом може да се заразим от това, че сме пипали дръжката на входната врата и кутия с нещо в магазина, защо да не може от плодове и зеленчуци? Вирусът само с вода ли ще се отмие?

Не знам дали е правилно, но лично аз правя хубава пяна от веро в ръцете си, натривам магданоза, изчаквам минутка и го плакна добре.

# 1 533
Здравейте! Някой може ли да даде мнение за тази маска , с филтър който се пере или трябва да има допълнителни, става ли за този вирус?

https://bazar.bg/obiava-28440003/profesionalna-zashtistna-maska- … -mnogo-visok-klas

Благодаря!

# 1 534
@Росен Димитров
Простете, Вие ми звучите странно...
Аз просто Ви парирах с аргумента, че Азитромицин при ковид се дава не като, и/или в качеството му на, антибиотик. Дава се защото има бронхорелаксиращ ефект като странично действие. И с това се подпомага белодробната функция и кислородната сатурация.
Освен това,
Цитат
че антибиотикът няма никакво отношение към самият вирус и вирусната инфекция , а само за последващата бактериална инфекция.
няма данни при ковид пневмонии, да има широко приложение и нужда от Азитромицин КАТО, И В СВОЙСТВОТО МУ на, антибиотик.
По принцип, схемата на лечение на "обикновените" пневмонии включва комбинации с "Азитромицин", но поради голяма вече резистентност, това вече не работи. Е, при деца. За деца говоря.

# 1 535
  • в страната на чудесата
И при възрастни е така - въобще макролидната резистентност.

# 1 536
  • София
Магданоз и копър и всякакви листни зеленчуци измивам с пяна от препарат и много изплаквам, друго ме ни изва на акъла.
Днес в  санитарната аптеката, става въпрос за София,  при  Попа имаше спирт по 1 литър. Взех 3 литра, да имат всички от семейството ми, по един за всички.

# 1 537
Вируса умира при + температури, а не при минус, така че сигурно във фризера ще си живее чудесно и нищо няма да направите.
E, колко да живее - 72 часа, не повече.

# 1 538
Аз мисля да си насадя магданоз и копър в сандъче. Не е голяма мъка, гледа се не по-сложно от цвете и винаги имаш свежа и чиста подправка. По-малко сложно ми изглежда в сравнение с това да се чудя как да го измия.
Докато не поникне няма да ям.

# 1 539
Абе я кажете някакъв крем за ръце, че от това миене нон стоп много взе да ми изсъхва кожата. Искам такъв дето като се намажа бързо да попива, а не като се намажа да съм с мазни ръце един час после.
Такъв, бързопопиващ  /от аптеката ми препоръчаха някакъв немски с лайка/, няма да подхрани кожата, а тя следва да възстанови естествения си бактериален щит. Ще е решение за сваляне на неприятното усещане за дърпане за кратко време.
Вечер /за да действа през нощта/ мажа домашен крем мас с невен. Подготвям го всяка зима. Сега може да се ползва сух невен - от билковата аптека. В мрежата има рецепта. Към сместа - след второто препържване/12 часа след първото/, на водна баня разтапям и добавям настърган пчелен восък - за сгъстяване, какаово масло, кокосово масло и етерични, каквито имам, но безусловно чаено дърво и лавандула. Освен, че се полза за зарастване на всякакви рани и като подложка под спиртни компреси /много използвам шведска горчивка - при възпалено гърло и паднала към дробовете инфекция/, замества всякаква женска козметика за суха кожа на ръце, деколте и ръце.  Магазин "Зоя" има електронен портал и от там могат да се доставят восък и етерични масла. Мас има  хипермаркетите и някои месарски магазини. Невен - проверете има ли начин за онлайн доставка. Дрогерии би следвало да го предлагат.

Ако това изглежда сложно, вечер, само мас, обилно, особено между пръстите, където кожата е нежна, а при небрежно избърсване на ръцете, се задържа влага.

# 1 540
И аз купувам свежи подправки в саксия и обикновено ги държа на кухненския плод, но от сега нататък ще са навън на слънце. Пробвала съм да заседя, но стават все дребнички, едни такива никакви, може и от семената.

# 1 541
  • на брега

По препоръка на колежка купих Eucerin UreaRepair PLUS крем за ръце с 5% Уреа 75ml
Без аромат, попива светкавично и въобще не оставя мазни следи.
Ръцете ми бяха в мноооого лошо състояние.
За два дни успях да нормализирам кожата на ръцете. Продължавам да го ползвам. Впечатлена съм!
Дано съм ти полезна Simple Smile

# 1 542
Магданоз, копър, зелен лук и чесън. Оставям ги за 1 ден на балкона. После мия само с вода и оставям да изсъхнат.

Няма описан случай за предадена зараза с плодове и зеленчуци....

# 1 543
Достатъчни са изследванията колко време издържа вируса върху различни повърхности и дали и как ги обработваме преди да стигнат до устата. Надявам се не очаквате да правят разследване как точно всеки се е заразил. Винаги е по-добре да се престараваме отколкото да неглижираме опасностите.

# 1 544
Достатъчни са изследванията колко време издържа вируса върху различни повърхности и дали и как ги обработваме преди да стигнат до устата. Надявам се не очаквате да правят разследване как точно всеки се е заразил. Винаги е по-добре да се престараваме отколкото да неглижираме опасностите.
https://www.google.com/amp/s/nova.bg/amp/news/view/2020/03/17/28 … D0%25B2%25D0%25B5
Нищо не неглижирам, обувките са ни пред вратата. Всичко внесено в къщи се почиства със спирт или сапун.
За горепосочените от мен, писах как процедирам.
И да, близък получава медицински проучвания за клинични изпитвания, в които пишат и начин на заразяване.

Общи условия

Активация на акаунт