COVID-19 - Предпазване - маски, дезинфектанти и други

• 187 595
  • 3 135
  •   1
Отговори
# 1 620
Добре де, а тези маски, които предлагате да се пекат във фурната няма ли да им се разтопят някакви части? Примерно ластиците. Или да пламне нещо? Страх ме е да го направя тоя експеримент.

# 1 621
70 градуса не е толкова висока температура и не го предлагам аз предлагат го хора които са тествали.

# 1 622
  • SF
Изгладете ги с ютията.
Не знам какви са ви маските - моята е стандартна от 2 пласта плат с плисенца, за да се разтвори на лицето. Пере се и се глади точно както и калъфка за възглавница - нищо по-специално не й трябва.
Ако по вашите има неща, които пречат да се глади на висока температура, гладете през парче плат.

# 1 623
Реших да опитам да изгладя еднократна маска през парче памучен плат.
На вид е същата, но самата материя стана бодлива. Може би на по-ниски градуси трябваше.
Иначе си имам две памучни и ги пера със сапун, но пък еднократната е много лека.

# 1 624
Тези от нетъкан плат не могат да се перат. Аз имам едни ффп2 сега, материала не знам какъв е, може би е също нетъкан плат, трудно ми е да определя. Самата маска е с едни гумирани ластици и има метални неща, които държат ластиците. Ще чакам някой да каже пробвал ли е да ги пече във фурната.

# 1 625
  • в страната на чудесата
Нетъканият текстил се разтопява във фурната. Някои могат да се перат, даже повечето. Ако ще ги перете обаче, за какво ви е да са нетъкан текстил?

# 1 626
Е нали се прецаквал нетъкания текстил при пране? Не знам.. Нещо много разнопосочни мнения.

# 1 627
Моята еднократна маска е купуване преди година и мисля, че е съвсем различна от
това, което в момента се предлага.
Ластиците са много удобни - залепени са, няма нищо, което да дразни и след като я ползвах веднъж,
реших да видя какво става след гладене. Ами, не се получи добре.
Сега съм пришила същите ластици към друга маска, че старите ми протъркаха ушите.
Много е важно маската да е удобна. Иначе постоянно се намества и сваля.
E, има и друго неудобство - и при двата вида ми се изпотяват очилата и на моменти нищо не
виждам. Сменях няколко и все същото.

# 1 628
Беше споделено в този форум - в края на маската се подпъхва ивица домакинска хартия. Тя обира влагата от дишането и очилата не се потят.

# 1 629
Четох го и опитах, но няма ефект.

# 1 630
Четох го и опитах, но няма ефект.
Хм, странно, аз се родих с това парче хартия под маската. Иначе много ми се запотяваха очилата.

# 1 631
  • в страната на чудесата
Е нали се прецаквал нетъкания текстил при пране? Не знам.. Нещо много разнопосочни мнения.
Говорим за обикновен нетъкан текстил 20-40-60 грама, не при ффп3. Нищо му няма след пране.

# 1 632
atallaya, извинявай, но можеш ли да посочиш каква точно хартия
поставяш под маската?
 Вероятно самата хартия при мен да е проблема, щом при теб се е получило.

# 1 633
Очилата не се запотява, ако се намажат със сух сапун и после се полират. Чела съм, че и с веро става, малко веро и после пак се полират.

Последна редакция: пн, 13 апр 2020, 14:46 от Анонимен

# 1 634
atallaya, извинявай, но можеш ли да посочиш каква точно хартия
поставяш под маската?
 Вероятно самата хартия при мен да е проблема, щом при теб се е получило.
В момента имам кухненско руло от Лидл /то май е само един вид/ и слагам от него.

Общи условия

Активация на акаунт