COVID-19 - Предпазване - маски, дезинфектанти и други

• 187 584
  • 3 135
  •   1
Отговори
# 1 680
  • София
В кой ден се появяват симптомите и от кой ден си зарезен?

Има ли разлика дали си 1ч или 5ч с даден човек в средно голямо помещение и спазване на дистанция и хиг. навици?

# 1 681
При нас кондукторки в ГТ масово носят шлемове без маски. За мен това не е достатъчно. Нито за самото лице, нито за околните. Една даже си кашляше. Разбира се може да кашля по мн. причини, но така разпространява в издишания въздух,  незнайно какво, в затворено пространство, общ. място.  Не знам как им разрешават така да работят...

# 1 682
https://youtu.be/WZSKoNGTR6Q.  симулация на финландски специалисти за разпространение на частици на коронавирус при кашляне в магазин.. Незнам дали е пускано видеото . В Бг няма много случай за  щастие ,за да е често срещана ситуация..Но без маска неможе да се овладее ситуацията.

Последна редакция: ср, 15 апр 2020, 10:54 от candela

# 1 683
Greystorm,
Съгласявам се с почти всичко което споделихте във вашето мнение с изключение казаното:
.
Озон терапия се прилага и при пациенти с дискова херния. Резултатите са подобни на операцията против хъркане - 50/50. От тук идва и негативното отношение към техниката.
Аз не бих пробвал лечене или терапия без съвет с медицинско лице.
Положителното действие на ОзоноТерапията се отчита при прилагане на други методи за лечение (конкретно споменаване дискова херния) в алтернативната медицина (пр. Мануална терапия, иглотерапия). Приложих и в предния си пост мнение на специалист с добра репутация и опит в България, чисто информативно за тези които се интересуват е добре обяснено, на български. Противопоказанията също са изложени.
За пръв път ми се случва, да видя статия от Facebook, с толкова много информация.
Няма как на бялото, черно да кажеш. Всичко е описано.
В моя защита бих добавил, че извадката "50/50", не е официална и е на база мнения на пациенти(мои приятели и познати).

# 1 684
greystorm, дано информацията е била полезна Flowers Sunflower

Не е нужно да се защитавате,  разбирах  вашето мнение от пръв прочит, затова и приложих мнение на опитен специалист в областта на приложение, също личен опит на база лечение.

Greystorm,
Съгласявам се с почти всичко което споделихте във вашето мнение с изключение казаното:
.
Озон терапия се прилага и при пациенти с дискова херния. Резултатите са подобни на операцията против хъркане - 50/50. От тук идва и негативното отношение към техниката.
Аз не бих пробвал лечене или терапия без съвет с медицинско лице.
Положителното действие на ОзоноТерапията се отчита при прилагане на други методи за лечение (конкретно споменаване дискова херния) в алтернативната медицина (пр. Мануална терапия, иглотерапия). Приложих и в предния си пост мнение на специалист с добра репутация и опит в България, чисто информативно за тези които се интересуват е добре обяснено, на български. Противопоказанията също са изложени.
За пръв път ми се случва, да видя статия от Facebook, с толкова много информация.
Няма как на бялото, черно да кажеш. Всичко е описано.
В моя защита бих добавил, че извадката "50/50", не е официална и е на база мнения на пациенти(мои приятели и познати).

# 1 685
Искам да ми кажете това,че маските предизвикват бактериални пневмонии колко е вярно,но с истински доказателства,а не разни изказвания на този или онзи на който му пречат.Защото се чудя как ли ги носи мед.персонал и в операционни по много часове,зъболекари,отделно има страни в които се носят маски непрекъснато-вички сме го виждали по ТВ/дори и да не е заради корона-та,а заради прах/Те не хващат ли такива пневмонии????
Eто научно изследване:
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0091743514000322
Мед. персонала е длъжен  да спазва високи хигиенни норми, еднократните казаха са за макс. 2ч. употреба. Да подчертаем все пак маските са за да предпазват околните от вашите бацили а не обратното, т.е. те са предимно физическа бариера. Най-добри са тези със стандартен сертификат КN95 или FFP3, вирусът е с размер едва 0.1микрона, почти нищо не може да го спре да мине през маската.

Последна редакция: ср, 15 апр 2020, 14:42 от pehoko

# 1 686
  • София
Чисто хипотетично - ако се разболея от коронавирус как мога да отида да се лекувам в Софиямед, а не в друга болница? Има ли някакъв принцип на разпределение на пациентите?

# 1 687
Не се намира инфо, може да звъннеш на тел +359 2 807 87 57 денонощен на МЗ.

# 1 688
  • София
Да, и аз търсих, но не намерих инфо. Имаше интервю с един лекар от спешна помощ и той изброи 4 болници според това къде има места. Но частните болници ги нямаше сред изброените.

# 1 689
То въобще мисля, че не пациентът решава дали въобще да се лекува в болница, четох че на някои им е отказвано, търсели помощ от ген. Мутафчийски и т.н. Какво остава и да си избираме пък болниците - където те пратят там. Поне така е в моите представи.

# 1 690
Здравейте! Извинете, ако е писано, но не намерих къде.. Искам да попитам някой знае ли  защитните маски българско производство с филтри от костилки на кайсия от къде могат да се закупят?

# 1 691
Аз да кажа,че онзи ден в кварталната аптека имаше много видове дезинфектанти и всякакъв спирт, явно търсенето е наваксано. Взех две литрови разфасовки спирт по около 7 лв.

# 1 692
След неуспешни опити за поръчка на ръкавици от сторе.бг и Фрамар накрая взех от Лидл на съвсем прилична цена 10 лв. Вярно, бая време мина от първите опити да купя, явно вече са заредили

# 1 693
  • SF
10 лева за колко броя?

# 1 694
За 100 броя е цената. Даже няма 10 лв., към 9.50 е. Хубави са ръкавиците, аз ги ползвам от години за боядисване на косата. Сега уви намериха и друго предназначение.

Общи условия

Активация на акаунт